lunes, 28 de abril de 2008

LA "GUERRA" DELS MATINS TELEVISIUS

El magacín matinal d'Antena 3 travessa per un dels seus millors moments. De fet, este mes d'abril ha aconseguit batre el seu rècord d'audiència al superar àmpliament els resultats de la passada temporada. A la pujada de l'oferta d'Antena 3 cal afegir-li la baixada experimentada per 'El programa de Ana Rosa', el que ha provocat que de vegades la diferència entre ambdós ofertes s'haja reduït a menys de punt i mig.

En Antena 3 es mostren satisfets per les audiències que en els últims mesos està registrant 'Espill públic'. En les últimes setmanes ha arribat a anotar mitjanes superiors al 18%, el que confirma el seu excel·lent estat de salut. A pesar que la seua tendència ha sigut creixent, el magacín d'actualitat que conduïx Susanna Griso no ha tingut gens fàcil fer-se un buit en la complicada franja matinal.

Però a més de 'Espejo público', un altre dels magazins que ha experimentat una tendència a l'alça és 'Las mañanas de Cuatro'. El programa de Concha García Campoy ha pujat de manera espectacular la seua audiència en esta temporada. L'oferta de Cuatro ha aconseguit quasi doblegar el nombre d'espectadors respecte a la passada temporada i incrementar la seua mitjana quedant-se entorn del 8%.

En l'altre costat, trobem a Telecinco i a La 1 de TVE, i és que els seus magacínes en compte de mantindre's o pujar han perdut seguiment en este primer quatrimestre. 'El programa de Ana Rosa' ha perdut diversos punts de mitjana, però manté -en xifres generals- el seu lideratge enfront de la resta de magacínes. La que més perd és Telecinco que ha vist com a Antena 3 li robava el lideratge de la franja matinal gràcies al bon rendiment de 'Espejo público', les magnífiques dades de 'La ruleta de la suerte' i l'atractiu de 'Los Simpson'.

L'1 fracassa en el seu intent per millorar el seu matí

A finals del passat any la premsa coneixia la intenció de Televisió Espanyola de remodelar la seua franja matinal. No obstant això, en aquell llavors la cadena pública negava eixe extrem i es limitava a comentar que introduirien xicotets canvis al llarg de la temporada.

A primers d'any, la premsa entrevistava Inés Ballester i li preguntava per la mateixa qüestió. La presentadora afirmava desconéixer les pretensions de la cadena. "Sempre hi ha gent que confia en tu per a altres projectes, però espere que este dure molt", ens Deia referint-se a 'Por la mañana'. Dos mesos més tard, la cadena cancel·lava 'Por la mañana'.

Ballester es mostrava tranquil·la perquè deixava 'Por la mañana' per a presentar un nou espai anomenat 'El diada por delante' que arribarà a L'1 el pròxim 1 de maig.

TVE va temptar a Susanna Griso

No obstant això, les intencions de TVE eren un poc diferents. Segons ha conegut la premsa especialitzada en televisió, Televisió Espanyola s'ha fixat en Susanna Griso i li ha realitzat una interessant oferta per a anar-se a La 1, no obstant això, la periodista de Antena 3 ha decidit mantindre's al capdavant de 'Espejo público'.

Així les coses, Susanna Griso continuarà lligada a Antena 3 amb 'Espejo público', un espai amb què es mostra molt satisfeta. "Jo estic absolutament encantada amb els continguts del programes, sobretot, perquè jo sóc molt coparticipant d'eixos continguts. El programa és un espill de la societat i en el fons dels interessos de la nostra audiència i dels els nostres. Nosaltres tenim un lema que és "el que li interessa a vosté, ens interessa a nosaltres", assenyalava Susana Griso en una entrevista concedida a la premsa.

Darrere d'este rebuig, Televisión Española s'ha vist en la necessitat modificar la seua graella amb l'objectiu de millorar la seua audiència. No obstant això, la cancel·lació de 'Por la mañana' i l'estrena de 'Esta mañana' no ha fet sinó afonar encara més els matins de La 1. Si comparem les dades obtingudes esta setmana amb els de fa un any, la cadena cedix 1 punt de mitjana. Encara que la diferència pareix mínima la tendència del nou magazín de la cadena pública és a la baixa, de fet, este passat divendres registrava un molt pobre 11,4%.

Amb este panorama, la cadena pública s'ha posat mà a l'obra per a intentar alçar una de les seues franges més debilitades. En breu, Carlos Sobera prendrà el relleu de Daniel Domenjó al capdavant del concurs 'La lista'.

Paolo Vasile pressiona a Ana Rosa

No obstant això, les bones dades que estan collint tant Susanna Griso com Concha García Campoy no han passat desapercebuts per a la competència, i molt menys per als directius d'eixes cadenes.

Segons ha conegut la premsa especialitzada en televisió, el propi Paola Vasile s'ha acostat en més d'una ocasió fins a l'estudi per a parlar amb la seua presentadora. Esta situació que segons pareix s'està repetint en les últimes setmanes seria un reflex de l'ambient que en estos moments s'estaria vivint en Telecinco.

A pesar de conduir el magazín més vist del matí cada vegada se li exigix més a la seua presentadora, fins a tal punt que s'han arribat a "aconsellar" canvis en el programa amb l'objectiu de recuperar els punts de share que ha perdut en els últims mesos. La veritat és que l'estirada dels realities tampoc està sent el de temporades passades i eixa podia ser una de les principals raons del davallada de 'El programa de Ana Rosa'. de fet, ni els resums de 'Supervivientes' ni ara els de 'OT' estan comptant amb el suport de l'audiència.

El més vist, encara per davall del 20%

En esta última setmana tan sols en una única ocasió ha aconseguit superar la barrera del 20%, una meta que Paolo Vasile demana a tots els programes perquè puguen assegurar-se la continuïtat. Quant a espectadors, 'El programa de Ana Rosa' ha perdut respecte al mateix període del passat any al voltant de 250.000 seguidors. Televidents que pareixen haver-se decantat per 'Espejo público' i per 'Las mañanas de Cuatro'.

Segons fonts pròximes al programa, les relacions entre Ana Rosa Quintana i Paolo Vasile no travessen per un dels seus millors moments. Les pressions pareixen tan constants que la pròpia presentadora hauria comentat en alguna ocasió no sentir-se gens a gust amb eixa situació. La presentadora és una de les professionals de la cadena que compta amb un contracte de llarga duració, el que a priori la vincula a la cadena durant els pròxims anys. No obstant això, com ja ha ocorregut altres vegades açò no significa que tal contracte no puga trencar-se.

Segons va destacar la cadena en un comunicat "la seua gran versatilitat per a manejar distints gèneres informatius, la seua empatia amb els telespectadors i el bagatge adquirit durant la seua llarga trajectòria professional, fan de Ana Rosa Quintana una de les comunicadores més excel·lents del panorama televisiu del nostre país".

Des de gener del 2005, Ana Rosa Quintana conduïx en Telecinco 'El programa de Ana Rosa', labor reconeguda amb tres premis TP d'Or (Millor Magazín 2008, Millor Presentadora de Varietats i Espectacles 2007 i Millor Presentadora de Programes d'Entreteniment 2006) i el Premi Manuel Alonso Vicedo 2006.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele