miércoles, 31 de octubre de 2007

LA 1 ES FA AMB ELS DRETS DE LA SUPERPRODUCCIO "LOS TUDOR"

La 1 de Televisión Española comença a poc a poc a preparar la seua graella dels pròxims mesos. Segons ha conegut FórmulaTV.com, un dels productes amb què la cadena competirà pel lideratge serà 'The Tudors' ('Los Tudor'), una gran producció de Sony Pictures guanyadora de dos Emmys en la passada edició i amb altres dos nominacions.
Amb tan sols 18 anys va contraure matrimoni amb la viuda del seu germà; va fer l'impossible per divorciar-se d'ella i casar-se amb una altra dona, a qui va acabar assassinant. El rey Enrique VIII va acabar trencant totes les regles establides, va ser una icona d'excessos i les seues relacions amoroses van canviar no sols la seua vida, sinó a tot un país.

Sense ser el típic drama costumista i optant per una mirada molt més escandalosa d'eixa època, 'Los Tudor' se centra en els anys jóvens del rei Enrique VIII, qui durant quasi 40 anys (1509-1547) va ser l'omnipotent monarca d'Anglaterra.

La vida del rei Enrique VIII el van convertir en tot un personatge, fins a tal punt que la seua història ha sigut l'eix de multitud de pel·lícules i minisèries. Totes estes produccions han mostrat fins ara a un pèl-roig i obés sobirà que canviava d'esposa tan ràpid com de vestimenta. 'The Tudors' ens presenta una imatge diferent.

El responsable d'este gran treball és Michael Hirst, un home completament obsessionat per la dinastia Túdor. Hirst va crear esta sèrie de 10 capítols concentrant la seua mirada en els primers anys del regnat de Enrique, eixe temps en què era descrit com un príncep templat i atlètic. La sèrie ha collit tan bones audiències que ja s'està gravant una segona temporada en què s'incorporarà a l'elenc Peter O'Toole per a interpretar a Pablo III.

Una part fonamental de l'èxit que ha tingut la història és l'elecció del protagonista: un actor jove i atractiu com ho és l'irlandés Jonathan Rhys Meyers ("Match Point"). "Quan ho vam seleccionar vaig ser molt criticat perquè a Anglaterra tenim la idea d'un Enrique molt diferent. Però ell va ser jove alguna vegada, se li va cridar el més guapo d'Anglaterra, era esportista, intel·ligent i volíem mostrar-ho així. Quan cridem a Rhys Myer el trobem perfecte perquè era molt diferent del clixé que tots tenim de Enrique.

"No estic intentant escriure un documental històric; la qual cosa estic escrivint és una telenovel·la. El que sí que vam voler fer, i crec que aconseguim, va ser mostrar que els personatges històrics com Enrique y Ana Bolena eren persones de carn i os. Ells pensaven i sentien com tu i com jo, i els seus problemes eren més o menys els mateixos que tenim ara. Clar que nosaltres no solem tallar-los el cap a les nostres manilles quan ens barallem. I no destruïm la religió del nostre país si volem casar-nos amb una altra. Enrique es va enamorar d'una dona. Es va tornar totalment boig d'amor i resultat d'eixe estat va ser la reforma de l'Església en Gran Bretanya. Així podem entendre els grans canvis històrics en termes d'emocions humanes, passions i desitjos", definix l'autor.

Una gran producció d'intrigues
El primer episodi de 'The Tudors' ve carregat d'elements capaços d'enganxar a l'audiència. Germans morts abans d'hora; una esposa heretada i sobre la qual segons pareix ha caigut una maledicció que li impedix parir a l'hereu del tron; precioses dones a l'abast de la mà; companys de festa sempre disposats...

Enrique VIII era un rei ambiciós, competitiu i amb ànsies de passar a la història. Per a ajudar-lo en eixa meta estan el seu conseller Tomás Moro, interpretat per l'actor britànic Jeremy Northam ("Emma"), i el cardenal Wosley, paper a càrrec de Sam Neill ("Parque jurásico"). Cada un a la seua manera intentarà convéncer el jove rei del perill de declarar-li la guerra a França, li advertirà sobre els seus enemics i ho protegirà quan els seus assumptes de dones afecten el futur de la monarquia. Això fins que el poderós xicot no els pose en la mira de la seua ira.

"El tema principal és que Enrique és casat amb una dona major que ell, Catalina d'Aragó, però un dia s'enamora d'una més jove (Ana Bolena) i vol el divorci. Eixa és una història quotidiana, real i contemporània", simplifica Hirst.

Per a il·lustrar la desenfrenada vida amorosa del rei, la sèrie s'ocupa dels seus encontres amorosos, a més de destacar, insistent, la vitalitat i la potència física d'un personatge que fins ara estava gravat en la consciència col·lectiva com tot al contrari. Per això, la passió, el sexe i la violència tenen un lloc de privilegi en la trama d'esta sèrie.

Més enllà de les possibles discussions i impugnacions que se li puguen fer a esta ficció, la veritat és que es tracta d'això: d'una ficció que pren personatges històrics arxiconeguts i revisats, i torna a tirar-los un ullada.

Censura pels seus nus
'Los Tudor' también comporta polèmica, pels seus nus i llenguatge obscé. Per exemple, la televisió pública canadenca CBC, que disposa dels drets, va optar per emetre una versió retallada més "light". La BBC, que l'emet al Regne Unit, no ha omés cap escena.

A més de per La 1 en 2008, 'Los Tudor' també es podran seguir en Canal+. El canal de pagament de Digital+ ja promociona la sèrie i organitzarà una première per als seus clients el pròxim 29 de novembre en cines de Barcelona, Madrid, València i Màlaga.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele