jueves, 8 de mayo de 2008

ANTENA 3 EMITIX UN ESPECIAL EN "360 GRADOS"

"360 grados" aborda esta setmana tots els enigmes que rodegen al cas del denominado “El monstruo de Amstetten”. Per a debatre esta qüestió estaran en el plató el psiquiatre Enrique Rojas; el periodista i advocat Javier Nart y els escritores Juan Manuel de Prada i Juan Adriansens, entre altres.

A més, el programa oferirà una entrevista en exclusiva con Natascha Kampusch, la jove austríaca que va estar segrestada durant huit anys, i connectarà en directe amb els seus reporters desplaçats a Àustria, on han investigat tots els detalls d'este aborronador cas.

Antena 3 emet el documental "1968: L'any que va commoure al món”

El programa de debat que presenta Roberto Arce en Antena 3 emetrà a les 00:15 hores el documental “1968: L'any que va commoure al món”, un especial realitzat pels Servicis Informatius de la cadena, amb motiu de complir-se quaranta anys del maig francés.

L'especial analitzarà els fets i recordarà els protagonistes dels principals esdeveniments que van succeir en diferents parts del món en 1968, a través de testimonis i imatges inèdites, mai abans vistes en la televisió.

Testimonis exclusius des de París i Estats Units

“1968: l'any que va commoure al món”, reportatge dirigit pels periodistes Antonio Amaro i Juan Rubiales, comença relatant la revolta estudiantil de maig a París, quan els estudiants es van tirar al carrer per a lluitar pels seus ideals.

Així, quaranta anys després, el líder d'aquell moviment, Daniel Cohn- Bendi (conegut com Dani, el Rojo), explica davant de les càmeres d'Antena 3 des de París, la qual cosa va passar, per què va començar i per què es va perdre aquella batalla.

I com 1968 va ser molt més que París (va ser l'any en què Estats Units va començar a perdre la Guerra de Vietnam) els reporters entrevisten en exclusiva al veterà de guerra, All Burns, i al metge militar espanyol, Coronel Faúndez, quienes relaten les seues vivències i la manera en què l'opinió pública va reflectir este combat.

El propi Martín Luther King “Junior” (el fill major de Martín Luther King) des de Memphis, Estats Units, narra per a este documental tot allò que s'ha ocorregut durant la lluita dels negres americans contra el racisme i a més afig una revelació impactant: l'home que va assassinar son pare no va ser el que finalment va condemnar la justícia, sinó un policia franctirador.

El documental també recorda les seqüeles d'este moviment revolucionari a Mèxic, quan va tenyir de mort la seua Olimpíada. Dies abans de la inauguració, els militars esclafaven a sang i foc una protesta juvenil contra el dictador Gustavo Díaz Ordaz. Un jove periodista espanyol, José María García, va ser testimoni directe de la matança i la relata en exclusiva per a este especial.

“La Primavera de Praga” des d'una perspectiva inèdita

Amb imatges inèdites en televisió el reportatge narra “La Primavera de Praga” gràcies a un altre testimoni espanyol: José María García Planas, comerciant tèxtil, qui va acudir a Praga per a vendre les seues teles. Com era un apassionat de cine, la seua càmera l'acompanyava a totes parts.

Així va ser com va gravar la invasió dels tancs soviètics, i la manera en què van ofegar el el seu de llibertat de Txecoslovàquia. El propi autor narra esta història amb les seues imatges gravades en la República Txeca, preses des d'un angle sorprenent.

Els esdeveniments a Espanya, en la veu d'espanyols

Amb la mirada posada en el territori espanyol, per a moltes persones 1968 és l'any del “La,la,la”. I per primera vegada Espanya guanya l'Eurovisió, amb gran alegria del franquisme que intenta instrumentalitzar políticament el triomf. Massiel analitza davant de les càmeres este èxit i com després va ser vetada en TVE per la seua condició de “roja progressista”.

El documental també reflectix un país de sobres, de por i de carreres. El cantautor Raimon s'encarrega d'evocar-ho, a través del seu famós concert en la Universitat Complutense de Madrid. A més és l'any en què van ocórrer els dos primers assassinats en la història de l'ETA: el del comisario Melitón Manzanas i el del guàrdia civil, José Pardines Arcay.

El símbol de la lluita antifranquista de 1968 també és analitzat pel líder sindical, Nicolás Sartorius, i l'estudiant d'aquell moment, Jaime Pastor. Els periodistes Rodolfo Serrano e Ignacio Helguero complementen estos testimonis per a entendre un món que protestava entre hippys, minifalda, drogues, Beatles i Rollings Stones.

“1968: l'any que va commoure al món”, a més té espai per a les melodies que formen part de la història. El cantautor madrileny Ismael Serrano interpreta especialment la seua famosa i recordada cançó sobre 1968, “Papá, cuéntame otra vez”.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele