sábado, 26 de enero de 2008

CUATRO NEGOCIA AMB L'EQUIP DE "POLONIA" DE TV3

El 26,1% de l'audiència, o el que és el mateix un total de 808.000 espectadors van seguir dijous passat el programa 'Polònia' de TV3. L'espai d'humor dòmino una setmana més la seua franja d'emissió, arribant a imposar-se a les ofertes de la competència.

Este èxit no ha passat desapercebut per a les cadenes nacionals. De fet, Cuatro s'ha interessat en el format d'humor i des de fa un temps manté conversacions amb els directius de la productora de Soler a fi d'elaborar una adaptació per a la cadena.

Segons publica El Periòdic "les conversacions entre ambdós empreses encara estan en una primera fase", encara que fonts pròximes a la negociació "reconeixen que no ha d'haver-hi molts problemes per a poder adaptar, o refer, el format del conegut xou, ja que molts dels personatges polítics que apareixen són molt populars en tota Espanya i s'expressen en castellà".

Polítics com José Luis Rodríguez Zapatero, Mariano Rajoy, María Teresa Fernández de la Vega, Esperanza Aguirre, Miguel Ángel Acebes, així com el Rei Joan Carles, junt amb el príncep Felipe i Letizia són els personatges més carismàtics de 'Polònia' i probablement els que aconseguirien una major acceptació si finalment es Du a terme esta adaptació.

Nous personatges

'Polònia' conta des d'esta temporada amb dos nous fitxatges. L'humorista Carlos Latre i Mireia Portes són les últimes incorporacions del programa de sàtira política de TV3.

L'actriu Mireia Ports ('Homo zapping') és l'encarregada de donar vida a personatges com Esperanza Aguirre, Mari Pau Huguet o les ministres Carme Chacón i Magdalena Álvarez. D'altra banda, l'humorista Carlos Latre interpreta a personatges com Ramon Pellicer, Santi Santamaria, Daniel Sirera o l'expresident català Jordi Pujol.

El periodista i director de 'Polònia', Toni Soler, va assenyalar en la presentació de l'actual temporada que el format no introduiria grans canvis perquè "està molt consolidat" i han d'adaptar-se a l'actualitat, encara que sí que va admetre que realitzarien un "llavat de cara per a rejovenir" el programa. 'Polònia' conta des de final del passat any amb una nova imatge gràfica i sets de rodatge.

El director del programa ha atribuït l'èxit de 'Polònia' a la "moguda època política" dels últims anys i que oferix "un tipus d'humor de registre ampli", que li permet atraure a espectadors d'edats molt variades.

Adaptacions irregulars

A pesar del seu gran èxit d'audiència en TV3, la fórmula no ha tingut tan bons resultats quan s'ha intentat adaptar altres vegades. A primers d'octubre del 2005, va ser Antena 3 la que va encarregar un projecte semblant a l'equip de Toni Soler. L'espai anomenat 'Mire usté' va registrar un bon 20,9% de mitja (3.346.000) en la seua estrena, no obstant això, els continus canvis d'hora i dia que va patir el programa van provocar la seua eixida de graella.

'Mire usté' passava cada setmana revista als esdeveniments polítics que agitaven en aquell llavors l'actualitat política nacional i internacional, sempre de la mà d'un ampli grup d'actors que donaven vida a l'alter ego dels nostres polítics.

Bruno Oro Pitxot, Cesc Casanovas, Queco Novell, Lulú Palomares i Jaume Mallofré entre altres actors, donaven vida a més de quaranta personatges.

L'1 de Televisió Espanyola també va intentar acostar l'humor de l'equip de Toni Soler a través de la secció "El Microondas" del programa 'Las cerezas' de Julia Otero. La secció estava composta per una successió de sketches de ficció representant moments íntims dels personatges públics portats al surealisme. La cadena no va renovar l'espai després de la seua permanència en antena durant 33 setmanes.

Toni Soler, el director

El director de 'Polònia', a més de periodista i guionista, és Llicenciat en història. Nascut a Figueres en 1965, procedix del periodisme polític. Durant la seua carrera professional, ha col·laborat amb El Terrat, on va dirigir i va presentar 'Malalts de Tele' (Premi Ondas 1998), i ha conduït per a TV3 programes com '7 de Noticies' i 'Set de Nit'. Toni Soler és a més autor de diversos llibres de molt diversos gèneres.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele