Les televisions privades consideren que no se'ls pot responsabilitzar pels casos de violència de gènere, en el marc de la reunió que mantindrà la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA) amb la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega. La número dos de l'Executiu els demandarà "col·laboració" per a buscar "la millor manera de tractar" la informació sobre violència masclista en televisió.
El Govern va anunciar la setmana passada reunions amb associacions de dones i amb les cadenes privades, després del cas d'una dona que va ser assassinada presumptament per la seua parella després de la seua aparició en un programa de televisió ('El Diario de Patricia', Antena 3) en el que esta el va rebutjar.
Les reunions van ser acollides per les cadenes amb "bona disposició" i "esperit constructiu" a l'expectativa d'escoltar les propostes de l'Executiu. A la reunió, convocada en La Moncloa, està previst que acudisca la Junta Directiva de la patronal.
"No es pot posar en la picota a les televisions"
Fonts del sector van assenyalar que "no es pot posar en la picota a les televisions" per esta xacra social i van insistir en el fet que que la televisió "no és la culpable" d'estos casos, sinó que al que cal perseguir és "a l'assassí".
No obstant això, encara que coincidixen que no se'ls ha de responsabilitzar davant d'este problema, les cadenes s'expressen amb diferents matisos respecte a la trobada de matí. Així, algunes fonts reconeixen que els mitjans de comunicació han de prendre alguna iniciativa de cara al tractament de les informacions sobre violència de gènere i la lluita contra este problema.
En este sentit, mentres algunes pensen que després del cas de l'última víctima darrere d'eixir en un programa de televisió "no pot quedar en res" i "per respecte a les víctimes" s'ha de prendre alguna decisió, altres apel·len a la "responsabilitat" de les cadenes en la seua labor informativa i d'entreteniment, i mantenen que per a casos en què esta situació s'incomplisca, "queden els tribunals".
Apliquen de forma "molt relaxada" els codis d'autoregulació
La directora de l'Institut de la Dona, Rosa Peris, va acusar ahir als mitjans de comunicació d'aplicar de forma "molt relaxada" els codis d'autoregulació i el que preveu la Llei d'Igualtat sobre el tractament de la informació dels casos de violència de gènere, i va apostar per que estos "complisquen" amb els protocols actuals en compte de crear uns nous.
L'Executiu entén que els mitjans de comunicació deuen intentar oferir una major visibilitat a la figura del maltractador a fi d'augmentar la conscienciació de la societat davant d'este problema i millorar la identificació de situacions violentes, ja que consideren que en un altre tipus de delictes sí que es produïx esta visibilitat del delinqüent.
D'altra banda, cadenes com Telecinco van recordar, en la vespra de la cita, la seua implicació amb la causa de la lluita contra la violència masclista, en la seua campanya '12 meses, 12 causas', que, segons fonts de la cadena ha suposat un cost de 5 milions d'euros en l'emissió de l'espot des de 2000, durant huit anys en què han inclòs la campanya en 'Contra la violència de gènere'.
No hay comentarios:
Publicar un comentario