miércoles, 27 de febrero de 2008

LA 1 ESTRENA EL PROXIM DIJOUS "LA SEÑORA"


La 1 de Televisión Española estrena dijous que ve 7 de març “La señora”, una de les seues principals apostes de ficció per a esta temporada.

La sèrie pren així el relleu de “Cuéntame cómo pasó” i desplaça al concurs familiar “Superdupla” a la nit dels divendres, en compte de “Identity”, que descansa a partir d'esta setmana.

El concurs de pares i fills presentat per Iñaki del Moral provarà la seua eficàcia des d'este divendres contra “Tú sí que vales” (Telecinco) i “¿Dónde estás, corazón?” (Antena 3), després de la discreta dada d'audiència de la seua estrena, 11.2% de quota de pantalla i 2.189.000 espectadors.

Per la seua banda, La 1 emitirá este dijous 28 de febrer en prime estafe un debat moderat per Ana Blanco amb set representants dels partits polítics minoritaris en el Congrés.

Una història ambientada en els anys 20

Produïda per Diagonal TV (“Amar en tiempos revueltos”), “La Señora” és una sèrie de 13 capítols de 70 minuts de duració, ambientada en l'Espanya dels anys 20.

En ella, es conta la història d'amor entre Victoria Márquez (Adriana Ugarte) i Ángel González (Rodolfo Sancho), dos jóvens que procedixen de mons molt diferents i que, a pesar d'estar enamorats, es veuen obligats a separar-se per la rigidesa de les normes socials de l'època.

A més de Adriana Hugarte i Rodolfo Sancho, en la sèrie també intervenen Anna Turpin, Laura Domínguez, Alberto Ferreiro, Lucía Jiménez, Roberto Enríquez, Carmen Conesa i Raúl Peña, entre altres.

“La Señora” comenzó el seu rodatge el passat 8 de gener en uns estudis de quasi 2.000 metres quadrats, ubicats en la localitat madrilenya de Navalcarnero. Posteriorment, l'equip es traslladarà a Astúries i a unes quantes localitats de la contornada de Madrid (Sepúlveda, Miraflores) per al rodatge d'exteriors.

"Volem sèries adultes i cuidades"

“La señora pretén emmarcar-se dins de les grans sèries nacionals de qualitat que té TVE, junt amb Herederos i Desaparecida”, ha afirmat la directora de Programes de TVE, Eva Cebrián, durant la roda de premsa en què s'ha presentat la producció.

En este mateix sentit, Cebrián ha explicat que la cadena “vol sèries cuidades, adultes i amb repartiments de prestigi”.

Per la seua banda, Jaime Banacolocha, productor Ejecutivo de Diagonal, ha dit que “té mèrit fer una sèrie d'època en horari de màxima audiència quan tot el món vol xiquets, famílies i gent jove en les seues produccions”. A més, ha destacat el repartiment de la sèrie que “és un elenc de la Lliga de les Estreles”.

Per la seua banda, David Martínez, director de Ficció de TVE, ha coincidit amb Banacolocha en la importància de l'elenc, “un càsting increïble”: “A més, hi ha uns guions i una direcció de luxe. Amb tot açò, és dificilíssim no fer una gran sèrie. Que opine l'audiència però la qualitat està garantida”.

“Intentarem estar a l'altura de Herederos i Desaparecida”

Para Diagonal TV, esta és la quarta sèrie d'època que produïxen, després de “Temps de silenci”, “Espejo roto” i “Amar en tiempos revueltos”.

“És un projecte que té estrela i desperta il·lusió entre tot l'equip”, ha assegurat el director de la sèrie, Lluìs Mª Güell, qui ha dit que “intentarem estar a l'altura de les altres grans sèries de TVE, Herederos i Desaparecida”.

Güell ha explicat que encara que la sèrie aborda una època ja passada, anem a tractar-ho “amb un llenguatge televisiu de hui. A més, serem tot el moderns que ens permet una època on es qüestionava tot el que establix. No volem fer un documental dels anys 20, sinó un melodrama que transcorre en eixa època”.

La història de la família Márquez

“La señora” està centrada en la familia Márquez, uns acomodats burgesos del nord d'Espanya. A través d'ells, es reflectiran els costums dels espanyols en eixa època.

El nucli de la història és l'amor entre la filla menor de la família, Victoria, i Ángel, un jove d'una altra classe social més baixa que acaba ordenant-se sacerdot.

Rodolfo Sancho, que interpreta a Ángel, ha dit sobre el seu personatge: “Té una vocació religiosa i una part social de suport al desprotegit important. En l'adolescència se li creua una amor i viurà un conflicte entre la fe i la passió”.

Eixe amor és Victoria, Adriana Ugarte, la filla de la família Márquez: “Victoria és una gran revolucionària. Una dona que s'allibera de les cadenes de l'època i posa per davant tot el que sent”, ha contat l'actriu.

L'escenari

Una ciutat de províncies del nord d'Espanya, representativa de les arcaiques tradicions del país d'eixos anys, és l'escenari d'esta sèrie que bussejarà en la memòria històrica d'una manera pròxima als telespectadors.

Una història que s'endinsarà en una època en què es comencen a viure canvis, que són el germen d'una revolució que pareix assentar-se entre les classes populars, eternament enfrontades als implacables oligarques i terratinents.

L'amor entre dos jóvens de distinta classe social

La sèrie se centra en la història d'amor de Victoria Márquez i Ángel González, dos jóvens pertanyents a classes socials molt diferents. Ambdós estan molt enamorats, però, a pesar dels desitjos de Victoria, la rigidesa de la societat s'imposa i els rigors de la mísera realitat de Ángel i la seua tendència vocacional, fan que este acabe ordenant-se sacerdot.

Per diverses circumstàncies Victoria ha de fer-se amb les regnes del negoci de son pare, mentres el seu germà Pablo s'involucra a liderar els incipients moviments socials de l'època. Esta decisió, insòlita i revolucionària per a una dona de l'època, entorpix els objectius de Gonzalo, Marqués de Castro, soci del pare de Victoria i que planeja controlar l'empresa.
Victoria viurà de primera mà les extremes diferències socials que durant anys han vingut asfixiant al país des d'un difícil paper, tant en l'aspecte empresarial com a personal.

Els personatges

Victoria (Adriana Ugarte): Victoria és una senyoreta de províncies, crescuda en el si d'una acomodada família burgesa. Compartix con Ángel la seua orfandat, ella de mare, també des de molt xiqueta. Li separa d'ell la seua procedència: s'ha criat en el si d'una acomodada família i ha desenrotllat una personalitat independent i decidida que li porta a posar-se al capdavant dels negocis familiars (una pròspera naviliera i unes drassanes), una cosa poc habitual en l'època.

Ha treballat en cine, teatre i televisió. Encara que només ha participat en tres películas “El patio de mi cárcel”, “El juego del ahorcado” y “Cabeza de perro”, la seua actuació en esta última cinta li va valdre una nominació al Premi Goya 2007 a la Millor actriu revelació. Ha intervingut a més en diverses sèries de televisió, com “Mesa para Cinco”, “El Comisario”, “Hospital Central”, “Policías” o “El Pantano”.

Ángel (Rodolfo Sancho): Orfe de pare des de molt xiquet i d'orígens humils, heretarà el compromís de son pare amb els treballadors, però també, influenciat per la seua creient mare, la vocació que finalment el convertirà en sacerdot.

Va iniciar la seua carrera professional en el cine l'any 1995, amb la película “Cachito”, dirigida per Enrique Urbizu. Des de llavors ha participat en una dotzena de films com“Taxi”, “La mirada del otro”, “La Comunidad”, “La camisa del revés” o “La noche de los giradoles”. La seua última pel·lícula ha sigut “El prado de las estrellas” (2006), de Mario Camus. Ha intervingut a més en quasi una vintena de sèries de televisió, des del seu debut en “Los desastres de la guerra”, de Mario Camus, en 1982, com “Al salir de clase”, “Paraíso”, “Policías”, “Un paso adelante”, “Hospital Central”, “Lobos”, “Amar en tiempos revueltos” o “MIR”.

Un repartiment coral

- Gonzalo, Marqués de Castro (Roberto Enríquez): De origen humil i rodejat de misteri, és un home fet a si mateix, disposat a tot per aconseguir el que s'ha proposat. És casat amb Irene, filla del Marqués de Castro. El que per sang i llinatge li ha sigut negat, tractarà de suplir-ho amb els seus triomfs en els negocis. Els Castro jamás van gaudir d'un moment tan fructífer com el que tenen des que Gonzalo gestiona els negocis de la família. És soci del pare de Victoria.

- Irene de Castro (Anna Turpin), Filla del Marqués de Castro, esposa de Gonzalo i fascinada amb ell, serà cruel i agressiva amb el seu hermanastra Catalina.

- Catalina de Castro (Laura Domínguez), fatalment enamorada del marit de la seua germana, és la filla il·legítima del Marqués de Castro i una criada. Molt diferent de la seua germana: Irene es bella i elegant; Catalina és robusta i poc agraciada.

- Pablo Márquez (Alberto Ferreiro), el germà idealista de Victoria. Un jove impulsiu i vehement que s'involucrarà en la lluita dels moviments socials de l'època.

- Encarna Alcántara (Lucía Jiménez), una xica del poble, de família molt humil. Decidida i voluntariosa, il·lustra a les que es convertiran en dones revolucionàries de la Segona República. Coincidirà amb Pablo i sentiran una mútua atracció.

- Alicia Santibáñez (Carmen Conesa), mujer madura que regenta el major prostíbul de la comarca. Confident de Gonzalo, client habitual del local, és independent i implacable en els negocis.

- Vicenta (Ana Wagener): Forma part del personal de servici de la família Márquez. És com una mare per a Victoria i Pablo.

- Ricardo Márquez (Alberto Jiménez), padre de Victoria i Pablo. Un burgés liberal que va fer fortuna a Cuba. La seua dona va morir deixant a càrrec seu els seus dos fills, a qui ha procurat tot tipus d'atencions i la millor educació.

- Salvador González (Raúl Prieto): Germà de Ángel. de son pare no sols ha heretat el nom sinó també les seues fermes conviccions anarquistes.

- Amalia Ruiz (Pepa López): Madre de Ángel. És una dona molt creient, enfront de les conviccions del seu marit, i està acostumada a treballar sense parar.

- Adelina (Berta Ojea): Cuinera de la casa de la familia Márquez.

- Conchita (Claudia Giraldez): El contrapunt de Vicenta. No vol perdre els millors anys de la seua vida al servici dels senyors.

- Justo (Pepe Oliva): Home callat i rude, també forma part del personal de servici, és l'encarregat de cuidar els animals. S'especula que ha tingut un passat delictiu. Viu una tímida història d'amor tardorenc amb Vicenta.

- Adolfo Martín (Blai Lloplis): Metge especialitzat en l'atenció a dones. Sensible, culte i respectuós.

- Hugo de Viana (Raúl Peña): El promés perfecte de Victoria, bona planta, bona família. Amic de l'èxit fàcil sense esforç, està enamorat de la jove. Els seus negocis units als dels Márquez suposarien una fructífera societat.

- Don Enrique (Pedro Miguel Martínez): Sacerdot, benefactor de Ángel.

1.600 metres quadrats de decorats

“La Señora” és una cuidada producció que pretén recrear amb tot luxe de detalls els anys 20. Uns decorats de més de 1.600 metres quadrats construïts amb esta finalitat en Navalcarnero (Madrid) permetran recrear les residències dels principals protagonistes i alguns dels llocs on acudixen.

Un dels decorats, de 800 metres quadrats, representa la casa del Marqués de Castro i la vivenda familiar de Ricardo Márquez, recreada amb tot luxe de detalls, amb estances com el jardí o l'hivernacle. L'altre, de 700 metres quadrats, ambienta les cuines, l'habitació d'Irene, el prostíbul de la comarca, el casino i la casa de Ángel.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele