jueves, 29 de marzo de 2007

CRONICA DELS "TP DE ORO 2006"


Telecinco i Antena 3 es van repartir ahir el protagonisme durant la gala d'entrega dels premis de TP d'Or de la Televisió. Telecinco es va alçar amb cinc guardons inclosos els de Millor Sèrie Nacional i Millor Telenovel·la mentres que Antena 3 va collir altres cinc premis, entre ells, el de Millor presentador d'Informatius per a Matías Prats i el de Millor Informatius.

Amb 16 nominacions, Telecinco partia per davant d'Antena3 amb 10, TVE amb 9, La Sexta amb 8 i Quatre amb 5. La cerimònia va ser retransmesa en directe per La Sexta, que hui complix el seu primer any de vida. A través d'ella es va poder veure com Ana Rosa Quintana aconseguia el seu sext guardó i, d'esta manera, desempatava amb Emilio Aragó, que també tenia altres cinc fins a la nit d'ahir, tal com es va encarregar de recordar la presentadora, que es va imposar sobre les també nominades Eva Hac (Quatre) i Patricia comte (La Sexta).

Però l'alegria d'Ana Rosa Quintana no va ser total ja que el seu programa no es va alçar amb el Premi al Millor Magazín, que finalment va recaure sobre 'Channel núm.4' (Quatre), presentat per Ana García Siñeriz i Borís Izaguirre. Este últim va agrair el premi al "horari protegit" en el que s'emet el seu programa perquè, segons va dir, "ha fet del meu un home irrecognoscible".

Una de la majors ovacions de la nit va ser per a Imanol Arias, que va pujar a l'escenari per a arreplegar el premi al millor actor pel seu paper d'Antonio Alcàntera en 'Compta'm' (TVE). Es tracta del sext TP en l'haver-hi particular de l'actor basc i per això va agrair el reconeixement als lectors de la revista TP abans de recordar a son pare, sense el qual " 'Cuéntame' no seria possible", va dir. Així mateix, va tindre paraules d'elogi per als altres dos nominats, Paco Lleó, per la sèrie de Telecinco 'Aída', i Jordi Rebellón, pel seu paper de doctor Vilches en la sèrie també de Telecinco 'Hospital Central'.

'Cuéntame' va fer doblet en el capítol d'actors després que Ana Duato rebera també el TP d'Or a la Millor Actriu. Va dedicar la que és el seu quarta estatueta al seu fill, per ser "el millor critic del seu treball", i al seu director, Tito Fernández.

No obstant això, esta sèrie ambientada en l'Espanya franquista va veure com se li escapa el guardó a la Millor Sèrie Nacional, que va anar a parar al caseller de Telecinco i en concret a la sèrie 'Hospital Central'. Jordi Rebellón va prendre la paraula en nom de tot el repartiment d'actors per a dir que "després de huit anys en antena, el premi és com un reconeixement a tota una vida". En este apartat també estava nominada 'Aída', que va acabar la nit sense cap guardó.

Antena 3 manté el seu èxit en informatius

Una altra de les batalles més interessants de la nit va ser la que es va lliurar en el pla dels informatius. La balança es va decantar una vegada més en favor d'Antena3 després que Matías Prats s'alçara amb el TP d'Or al Millor Presentador per davant de Lorenzo Milá (TVE) i Mamen Mendizábal (La Sexta). El veterà periodista va reivindicar el protagonisme d'estos premis.

Matías Prats, que amb esta ja porta tres estatuetes, va reconéixer que el seu objectiu era aconseguir el premi al Millor Informatiu Diari. Els seus desitjos es van fer realitat quan pocs minuts després els servicis informatius d'Antena3 s'imposaven en esta categoria de nou a TVE i a Telecinco.

Per la seua banda, 'Yo soy Bea' es va alçar amb el TP d'Or a la Millor Telenovel·la en detriment de la guanyadora de l'any passat 'Pasión de Gavilanes' (Antena 3) i la producció ambientada en la postguerra espanyola 'Amar en tiempos revueltos' (TVE).

Telecinco va ampliar el seu caseller a mercé de la categoria de Millor Presentador d'Espectacles que va anar a parar a Jesús Vázquez pel seu treball en 'Allà tu', per davant d'Andreu Buenafuente (Antena 3) i el Gran Wyoming (La Sexta). Jesús Vázquez, que es trobava a Somàlia col·laborant amb nacions Unides, va reconéixer per mitjà d'un missatge de vídeo "l'honor d'haver competit" amb els altres dos nominats.

"Vaja nit portem"

"Vaja nit portem", va lamentar el presentador de La Sexta Juanma López Iturriaga quan va veure el nom del guanyador al Millor Programa d'Entreteniment que va recaure en Buenafuente (Antena 3) per davant de 'Camera Café' de Telecinco i 'Se'l que vau fer l'última setmana de La Sexta, que va tancar la nit sense rebre cap guardó.

El premi a la Millor Sèrie Estrangera va proporcionar poques sorpreses i va anar a parar a 'House' (Cuatro). La sèrie protagonitzada per l'irònic doctor Gregory House va desbancar a 'CSI Les Vegas' (Telecinco) i 'Prisson Break' (La Sexta).

Pepa Bueno i Sergio Sauca van entregar el premi a la Millor sèrie d'Animació que una vegada més (van sis) va ser per a 'Els Simpsons' (Antena 3). La família més popular de la televisió, que el pròxim mes de juliol debutarà en el cine, porta ja 12 anys en antena i es va imposar a 'Pare de família' (La Sexta) i 'Els Lunnis' (TVE), que si van aconseguir el Premi al Millor Premi Infantil.

Un clàssic de tots els anys com Coca-cola es va alçar en la categoria de Millor Anunci de Publicitat per davant de l'espot nadalenc de Freixenet i l'anunci de BMW i la seua celebre frase "be vàter mi friend" pronunciada pel difunt Brosse Llig.

Cuatro va sumar un dels seus pocs guardons pel seu programa 'Callejeros' que es va alçar amb el TP d'Or al Millor espai d'Actualitat i Reportatges, mentres que el Millor Reality va recaure en OT (Telecinco). I per ultime, 'qui vol ser milionari?' presentat per Carlos Sobera va posar el punt final a la gala amb la seua victòria en la categoria de Millor Concurs.

La cerimònia va tindre lloc en el Teatre Madrid de la capital per l'estora verd del qual -color corporatiu de la Sexta- van desfilar distints personatges de la xicoteta pantalla com Emilio Aragó, Vicky Martín Roquissar, Concha García Campoy Gonzalo Miró, Eva González, Arturo Valls, Florentí Fernández, Miki Nadal, Tito Valverde, Pepa Bueno, Sergio Sauca, Melani Olivares i Pepón Nieto, entre altres.

Els premis TP porten reconeixent la labor dels professionals de la televisió des de l'any 1972, set anys després del naixement de la revista del mateix nom. El públic, amb els seus vots, ha premiat des de llavors en deu ocasions al programa 'Informe Setmanal', en huit a 'Mas vale prevenir' o en sis al programa 'Un, dos, tres', a l'actor Inmanol Arias o als presentadors José María Iñigo i Emilio Aragó.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele