martes, 27 de marzo de 2007

POLEMICA AL VOLTANT DE "CAMBIO RADICAL"


Per tractar "de forma circense una cosa tan seriósa com les operacions" El Defensor del Pacient ha demanat al Ministeri de Sanitat que ordene a Antena 3 que retire l'emissió del nou programa sobre cirurgia estètica 'Cambio Radical', que es va estrenar ahir amb notable èxit d'audiència (24.2% de share i 4.054.000 espectadors).

Segons l'associació, el programa presentat per Teresa Vell "tracta de forma circense una cosa tan seriósa com són les intervencions de cirurgia estètica, com si este tipus d'intervencions foren senzilles i lúdiques, quan la realitat és molt diferent".

'Cambio Radical', que es va estrenar ahir en horari de màxima audiència, és la versió espanyola del reeixit programa nord-americà 'Extreme makeover'. Segons la cadena, "està exclusivament dirigit a aquelles persones que necessiten un canvi d'imatge, bé per motius físics o psicològics que influïxen en elles de forma negativa".

L'objectiu del programa és ajudar diverses persones a "transformar la seua vida per mitjà d'un canvi d'imatge". El programa posa a disposició dels participants un ampli equip de reconeguts especialistes que els sotmeten a operacions de cirurgia. Tot el procés és emés pel programa però sense ensenyar imatges explícites de l'operació.

No obtenen els resultats desitjats

Des del Defensor del Pacient destaquen que "almenys el 5% d'estes intervencions no obtenen els resultats desitjats o a vegades es convertixen en negligències".

Segons l'associació, "no s'hauria de permetre l'emissió d'un programa que incita els ciutadans a intervindre's per a aconseguir la felicitat", sobretot "quan la majoria de les persones no coneixen els riscos d'este tipus d'intervencions".

El Defensor del Pacient també demana al Ministeri que òbriga una investigació per a saber si els metges que van aparéixer en el programa tenen l'especialitat que se'ls van atribuir, ja que, segons al·leguen, han cap rebut telefonada "al·legant el contrari". La cadena va presentar la setmana passada als doctors que apareixien en el programa i el seu extens currículum.

Finalment, demanen que es prenguen les mesures oportunes "amb el propòsit d'evitar que a la ciutadania, i sobretot a la joventut, no se'ls creen falsos valors i expectatives".

"Actuació sòbria i correcta"

Per la seua banda, el president de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE), Antonio Porcina, va considerar que l'actuació dels cirurgians, tant Javier de Benito com Federico maig, "va ser sòbria i correcta i la que s'esperava", però va advertir que un 'reality-show' "no és la forma de divulgar l'especialitat". "Però així és la televisió i l'audiència", va assenyalar en declaracions a Europa Press.

Quant a la separació del pacient del seu entorn durant dos mesos, va dir que ha de tindre el suport de la família perquè pot ajudar en la recuperació. "A l'angoixa de com pot quedar s'unix la por als riscos de l'operació i no ajuda molt estar sol, encara que s'estiga en una gàbia d'or", va advertir.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele