miércoles, 19 de septiembre de 2007

CUATRO ES POSA "VERDA"

El pròxim 21 de setembre, Cuatro es posa verda coincidint amb l'estrena de '¡Qué desperdicio!', el nou coach per a les nits dels divendres en què es fomentarà l'estalvi energètic en les llars per mitjà de senzills trucs que ajuden a les famílies a no malgastar i afavorir així al medi ambient. Amb este espai la cadena pretén alertar sobre la quantitat de recursos que malgastem en les nostres llars i generar una major consciència ecològica. ¡Qué desperdicio! és una adaptació de Wasted, un format australià que ha sigut una de les revelacions del passat MIP TV.

Per a abrigar esta estrena, Cuatro ha preparat una acció especial durant tota la jornada del divendres que esguitarà l'antena de la cadena i en la que, baix l'eslògan "Cuatro se pone verde", estaran implicats tots els programes. A més, els elements de continuïtat estaran especialment dissenyats per a l'ocasió i, per primera vegada, el logo de la cadena canviarà de color.

Raquel Sánchez Silva, la cara dels programes "coach" de Cuatro, presentarà este nou programa junt amb Diego Chueca, expert en consum responsable i tècnic superior en salut ambiental.

El programa

Em convé o no posar peretes de baix consum? ¿Per a què servix reciclar? Com estalvie més? Fregant a mà o amb el llavaplats? I què és millor per al planeta? Quin deixalla! És un nou programa, presentat per Raquel Sánchez Silva, que sorgix per a donar resposta a totes estes preguntes i mostrar als espectadors que cada vegada que estalviem energia o aigua, no sols estalviem diners, sinó que a més contribuïm a salvar el planeta. Perquè ser més ecològic resulta més econòmic.

En cada un dels quatre programes, Raquel Sánchez Silva i Diego Chueca, expert mediambiental, visitaran les cases de dos famílies, analitzaran els seus costums i inclús revisaran el seu fem per a trobar els seus balafiaments. I, el més important, els proposaran un repte: reduir les seues factures i el seu impacte sobre el medi ambient.

Per a aconseguir-ho comptaran amb l'ajuda de Diego Chueca, que els mostrarà com estalviar diners i recursos amb uns senzills trucs que els serviran a ells i a tots els espectadors de Cuatro. Les famílies tindran tres setmanes per a posar-los en pràctica abans que el programa torne per a comprovar com els ha anat. Al final, les famílies obtindran un premi en metàl·lic equivalent a tot el que podrien arribar a estalviar en un any si seguiren en la mateixa línia de canvi que en eixes tres setmanes. La quantitat depén d'ells i dels seus nous hàbits.

El programa, produït per Bumerang, comptarà amb impactants visualitzacions per a mostrar a les famílies i a tots els espectadors de quina forma desperdiciem els nostres diners i els cada vegada més escassos recursos del planeta. A manera de crida d'atenció, i per a posar en evidència a la família, Diego y Raquel mostraran la quantitat de desperdicis que genera el seu llar en sis mesos, el nombre d'aparells elèctrics que posseïxen, la quantitat d'aigua que desperdicien en un mes… o el que més destaque en cada cas. Una manera molt impactant de conscienciar dels ‘ecocrímens' que es cometen diàriament en les llars espanyoles.

Una vegada analitzats els hàbits de consum de les dos famílies comença el pla d'acció, en el que es marcaran objectius concrets i es donaran pautes de comportament personalitzades per a aconseguir reduir els gastos, tant d'energia com econòmics. Els problemes i solucions de '¡Qué desperdicio!' contaran, a més, amb demostracions pràctiques perquè els protagonistes i els espectadors comprenguen d'una manera senzilla la repercussió ecològica que tenen els seus actes. I el que és més important, el programa estarà infestat de consells perquè cada un de nosaltres puguem aplicar-los en les nostres llars.

A partir d'eixe moment, li tocarà el torn a la família, que estarà tres setmanes intentant canviar els seus hàbits de consum a partir de les indicacions de Diego Chueca. Durant este temps seran les famílies les úniques encarregades de vetlar pel medi ambient.

Però no tot es deixarà en les seues mans, el programa donarà a un membre de la família una càmera-espia perquè vigile a la resta dels seus familiars mentres Raquel i Diego estan fora…

Transcorregut este temps, Raquel Sánchez Silva i Diego Chueca tornen a les llars per a comprovar si les famílies han seguit els seus consells i quant han aconseguit estalviar. Segons açò, se'ls entregarà un premi en metàl·lic equivalent al seu estalvi en un any.

Els presentadors

Raquel Sánchez Silva

Llicenciada en Ciències de la Informació i amb una àmplia trajectòria professional, la presentadora de ¡Qué desperdicio! va botar a la fama en Telemadrid on va presentar l'espai Telenoticias 20:30 i, posteriorment, Telenoticias 14:00. Igualment es va encarregar del seguiment de les eleccions en el País Vasco al maig del 2001 i dels debats entorn del que ocorre l'11 de setembre del 2001.

Al juliol del 2003 comença el seu treball en Canal+ com a presentadora dels programes de cine dels tres canals de Canal+ Cine i enviada a la Cerimònia dels Oscar. Des de novembre del 2006 forma part de l'equip de Cuatro, on ha presentat diversos programes –Idénticos, Superhuman– I s'ha convertit en la cara dels coach de la cadena -Supernany, Soy lo que como o SOS Adolescentes-.

Diego Chueca

Diego Chueca Gimeno és tècnic ambiental i ha desenrotllat tota la seua activitat professional en el món del medi ambient. Des de 1999, Chueca treballa en la Fundació Ecologia i Desenrotllament (Fundació Ecodes) i les seues labors en la dita entitat se centren principalment en tres àrees: participació ambiental, consum responsable i ús eficient de l'aigua.

Chueca ha desenrotllat diversos programes d'assessoria i sensibilització, entre els que destaca el projecte “Zaragoza, Ciudad ahorradora de agua. 50 Buenas Prácticas”, projecte reconegut pel programa Habitat de nacions Unides com un dels 100 millors projectes del món. Participa com a redactor en diverses publicacions i webs de la Fundació Ecologia i Desenrotllament.

En el present any ha coordinat el procés de participació de l'Agenda 21 en 25 municipis, ha dirigit la planificació ambiental participativa de la Fundació CAI i del Col·legi Oficial d'Arquitectes d'Aragó i ha dirigit diversos tallers participatius amb líders socials del Fòrum de Consum Responsable d'Aragó i del Fòrum de l'Aigua de Navarra. Forma part del Seminari Permanent de Participació i Educació Ambiental del Ministeri de Medi Ambient.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele