martes, 18 de septiembre de 2007

L'ESCRIPTOR JAVIER SIERRA PROMPTE EN ANTENA 3

L'escriptor turolenc Javier Serra estrenarà pròximament en Antena 3 una sèrie documental sobre alguns dels majors enigmes de la història, segons confirma ell mateix al diari "Heraldo de Aragón" en un article que reproduïm a continuació pel seu interés.

La cadena del grup Planeta s'apunta així al filó del misteri i "el que desconeix" que tan bons resultats li està donant a Cuatro, amb programes com "Cuarto Milenio", que dirigix i presenta Iker Jiménez.

De moment, ni Antena 3 ni El Mundo TV, la productora que està darrere del projecte, han confirmat encara la data de la seua estrena, que està inicialment previst per a finals d'este mes de setembre.

El Llençol Sant de Torí, en l'estrena

No obstant això, Javier Sierra ha avançat que el primer d'esta sèrie de cinc capítols aprofundirà en el verdader origen de la Sábana Santa de Turín. "He partit de la prova del carboni 14, que dictamina que la Sábana Santa és un frau medieval d'entre 1290 i 1360", ha afirmat el popular escriptor, que especularà sobre qui o què va poder ser el detonant del misteri que envolta una de les relíquies més controvertides de la història.

Segons Sierra, "ningú es va preguntar, ni llavors ni ara, qui va ser el responsable de la falsificació, qui tenia els coneixements per a plasmar una imatge tan perfecta que pareix una autèntica fotografia".

L'autor d'èxits literaris com "La cena secreta" (Plaça & Janés, 2004) o de l'acabat de publicar llibre "La ruta prohibida y otros enigmas de la historia" (Planeta, 2007), pretén "demostrar que este tipus de temes es poden traslladar a televisió portant les càmeres allí mateix". "Jo no vull destruir la Història, de la que sóc un gran amant, sinó que es comence a reflexionar sobre ella, que no combreguem amb rodes de molí i aprenguem a ser crítics i a relativitzar la Història com s'ha de relativitzar l'actualitat", diu Sierra.

Tal com ha assegurat l'escriptor, el projecte que emprendrà en la cadena privada "és un capritx meu" per al que ha creat un model de documental que és un híbrid entre el documental de camp i el de laboratori, en el que Sierra intenta "reconstruir l'estructura de certs misteris".

Javier Sierra arriba a Antena 3 avalat per una àmplia experiència en televisió, encara que, com ell mateix reconeix, "em faltava l'experiència en un programa de reportatges".

Trajectòria televisiva de Javier Sierra

El director de la revista de fenòmens estranys "Más Allá", va ser col·laborador en "Crónicas Marcianas", de Javier Sardá, en Tele 5, i l'any 2004 va començar a presentar i dirigir el seu propi programa, "El otro lado de la realidad", en la cadena autonòmica Telemadrid.

En altres capítols de la sèrie, Sierra indagarà en els detalls d'un projecte secret que El Govern dels Estats Units va dur a terme durant la Guerra Fría. Estos experiments estaven orientats a la fabricació d'espies, però no de qualsevol tipus: d'espies psíquics.

Per a això, Javier Sierra mostrarà com va localitzar el responsable de tals experiments, un tinent de l'exèrcit nord-americà, a qui va demanar que l'instruïra com a espia psíquic, i li ensenyara a traslladar la seua consciència a una altra part: "Vam fer diversos experiments per a veure si érem capaços de veure coses, amb resultats cridaners". Però caldrà esperar un poc més per a comprovar si el gosat investigador espanyol posseïx noves habilitats psíquiques al servici de l'exèrcit.

Després de, "La cena secreta", que el va convertir en l'autor espanyol pel que la indústria editorial nord-americana ha pagat la bestreta més alta, Sierra publica ara "La ruta prohibida", un assaig en què, precisament, planteja una sèrie d'enigmes històrics encara sense resoldre des del punt de vista científic o historiogràfic.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele