sábado, 22 de septiembre de 2007

TELECINCO CANCEL·LA DE SOBTE L'ESPAI "TNT"

Telecinco ha decidit cancel·lar de manera fulminant l'emissió de “TNT”. De fet, el programa d'actualitat i cor que presenta Yolanda Flores va oferir la seua última entrega dimarts passat i ja no tornarà a la graella la setmana que ve, segons ha pogut saber la premsa. L'equip de la productora que realitzava el programa en esta última temporada ja ha sigut dissolt.

Encara que tot apunta que esta vegada es tracta d'una despedida definitiva, fonts oficials de Telecinco es mostren prudents i parlen només de "descans”, la qual cosa és comprensible tenint en compte que "TNT" és un format amb marca ja reconeguda pel públic, estructura flexible i eficàcia demostrada en el batega night a què la cadena podria necessitar recórrer més avant.

El buit que deixa “TNT” en dimarts serà cobert per la nova temporada de “Caiga Quien Caiga”. D'esta manera, Telecinco ja té configurat el seu late night per a esta tardor amb reposicions de “CSI” en dilluns; els hòmens de negre en dimarts; reposicions de “Hospital Central” en dimecres; gala i directe de “GH” en dijous; reposició de "El Comisario" i resum setmanal de “GH” en divendres; “La noria” en dissabte i debat de “GH” en diumenge.

Telecinco és líder habitual en el batega night de tots els dies de la setmana excepte el divendres, actual territori de “¿Dónde estás, corazón?” (Antena 3).

“TNT”, en la corda fluixa des de la passada temporada

No és la primera vegada que Telecinco despedix “TNT” amb futur incert. Ja a mitjan octubre del 2006, la cadena va decidir prescindir del programa de Yolanda Flores, encara que finalment va decidir recuperar-lo al Gener d'enguany. Això sí, amb canvis en l'equip de col·laboradors i seccions noves com una dedicada a la cirurgia estètica, coincidint amb l'emissió en Antena 3 de “Cambio radical”.

Fonts pròximes a la producció de “TNT” asseguren que Telecinco ja fa temps que es planteja la cancel·lació del veterà batega xou que va nàixer fa tres anys, llavors presentat per Jordi González.

“TNT” va començar en l'estiu de 2004 com un programa setmanal d'entrevistes i humor però a poc a poc va anar derivant cap a un magacín amb tot tipus de continguts heterogenis i versàtils que la cadena considerara competitius per al seu batega night: actualitat, taules de cor, reportatges d'investigació o debats sobre allò que s'ha succeït en els realities de la cadena.

Les reposicions de sèries són més rendibles

Precisament, la personalitat indefinida de “TNT”, els continguts de la qual es mouen entre la polèmica i la frivolitat, sumat al seu inestable horari d'emissió, han contribuït probablement que el programa mai haja gaudit d'una bona imatge. Però, fonamentalment, en la decisió de Telecinco de prescindir de “TNT” ha degut pesar, com és habitual, la rendibilitat.

El programa que va començar presentant Jordi González, a qui al febrer del 2006 va prendre el relleu Yolanda Flores, ha reportat quasi sempre bons resultats d'audiència a la cadena per damunt del 20% de share, si bé és cert que en estes últimes temporades ha anat perdent eficàcia en comparació amb les reposicions de sèries espanyoles, un producte molt més barat que collita excel·lents audiències en la franja de bon matí, iguals o millors que les de “TNT”.

Audiència bona però irregular

“TNT” es despedix amb un acceptable balanç d'audiència, encara que ja inferior al 20% de quota (18.5% i 1.097.000 espectadors en esta última temporada), però el programa de Yolanda Flores s'ha caracteritzat sempre pels seus registres irregulars depenent dels temes que tracte.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele