miércoles, 19 de septiembre de 2007

TELECINCO PREPARA NOUS CAPITOLS DE "LA QUE SE AVECINA"

Telecinco i Miramón Mendi treballen ja en la segona temporada de “La que se avecina”, que tornarà a la cadena en 2008 amb noves trames i tres baixes en l'elenc protagonista.

A l'absència de la recentment difunta Emma Penella, es suma l'abandó de Isabel Ordaz i Malena Alterio, que deixen la comèdia de veïns per a afrontar altres projectes professionals.

La cadena i la productora ja han iniciat el procés de selecció de nous actors perquè l'absència d'estos tres personatges femenins -molt populars per al públic per la seua participació anterior en “Aquí no hay quien viva”-, se suplisca amb la incorporació de noves cares al repartiment.

Isabel Ordaz i Malena Alterio es sumen a la llarga llista d'actors que han anat deslligant-se de la comèdia Miramón Mendi des que esta arrancara en Antena 3 com “Aquí no hay quien Viva”, en la temporada 2003/04: Loles León, Fernando Tejero, Luis Merlo, Laura Pamplona, María Adánez, Daniel Guzmán, Diego Martín i Santiago Ramos, entre altres.

Dels antics veïns de la C/Desengaño que es van mudar a Telecinco i encara residixen en “Mirador de Montepinar” figuren José Luis Gil, Eduardo García, Eduardo Gómez, Mariví Bilbao, Gemma Cuervo, Adriá Collado, Guillermo Ortega, Sofía Nieto, Eva Isanta i Vanessa Romero.

Adéu a Malena Alterio, Isabel Ordaz i Emma Penella

Malena Alterio va interpretar a Belén en “Aquí no hay quien viva” abans de convertir-se en Cristina Aguilera per a la seqüela de Telecinco, una “Bridget Jones” neuròtica i escèptica a qui tot li ix malament.

Per la seua banda, Isabel Ordaz, que va botar a la fama en “Aquí no hay quien viva” com “La hierbas”, es va reencarnar després en Araceli Madariaga, esposa de Enrique Pastor (José Luis Gil).

Finalment, la difunta Emma Penella va popularitzar allò de “Váyase, Sr. Cuesta” en la sèrie d'Antena 3 (Doña Concha) i es va transformar després en Doña Charo de la Vega, la sogra de Enrique.

Va despedir la seua primera temporada amb aprovat

“La que se avecina” va tancar al juliol la seua primera tanda de capítols en Telecinco amb una acceptable mitjana d'audiència que li ha valgut la renovació per una nova temporada.

La comèdia de Miramón Mendi va obtindre en els seus 9 capítols emesos abans de l'estiu una quota mitjana del 21.8% i 3.453.000 espectadors. A l'estiu va perdre un poc i la mitjana dels quatre episodis oferits al juliol va descendir a un 19.9% i 2.579.000 televidents. En tot cas, tant a l'estiu com en temporada, “La que se avecina” es va situar lleugerament per damunt de la mitjana de la cadena (19.5% i 20.7% respectivament).

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Procés judicial amb Antena 3 per possible plagi de “ANHQV”

El Jutjat Mercantil nombre 6 de Madrid va desestimar el passat 27 de juliol les mesures cautelars que Antena 3 havia sol·licitat per a suspendre l'emissió de la sèrie de Telecinco “La que se avecina” per considerar-la d'un plagi de “Aquí no hay quien viva”, dels drets de les quals és propietària. Darrere d'esta decisió, el procés judicial seguix avant, per demandes de competència i vulneració del dret a la propietat intel·lectual.

El passat mes de maig, Antena 3 va presentar una demanda per estos motius i va sol·licitar que es prengueren mesures cautelars per a impedir l'emissió de la sèrie de Telecinco. Mentres per a Telecinco "resulta evident que es tracta de dos obres audiovisuals distintes", en el cas d'Antena 3 consideren que "és evident que es tracta d'una còpia".

Fonts d'Antena 3 van assegurar que la demanda "seguix el seu curs" en un procés independent de la presa de mesures cautelars, i van recordar que la demanda "ja va ser admesa a tràmit". Esta demanda serà "l'única que es jutjarà -asseguren-, perquè l'adopció de mesures cautelars és un procés independent".

Segons fonts oficials de Telecinco, el jutge ha considerat que "no pertoca per a la paralització de la seua sèrie i obliga a Antena 3 a pagar les costes de la vista oral celebrada el passat 18 de juliol". Per la seua banda, fonts d'Antena 3 han aclarit que "este és només un pas previ abans que se celebre el juí i es dicte sentència".

Antena 3 va demandar per plagi a Telecinco

El passat 8 de juny, Telecinco va conéixer la presentació d'una demanda per part d'Antena 3 en la que demanava la suspensió de l'emissió de la nova sèrie d'esta cadena “La que se avecina”, segons va informar llavors en un comunicat l'emissora.

Antena 3 va sol·licitar mesures cautelars per considerar que la sèrie era un plagi de “Aquí no hay quien viva”, mentres que per a Telecinco "resultava evident que es tracta de dos obres audiovisuals distintes".

Va ser admesa a tràmit

La demanda es va presentar l'11 de maig, quan ja s'havien emés dos capítols de 'La que se avecina', i va ser admesa a tràmit el dia 25. El passat 18 de juliol, es va celebrar una vista per a determinar si s'adoptaven mesures cautelars que impedirien a Telecinco continuar amb l'emissió.

Fonts d'Antena 3 van assegurar que els seus advocats van detectar "indicis suficients per a presentar la demanda, l'objectiu de la qual és la defensa dels legítims interessos de la cadena, i no el de polemitzar en els mitjans". Les mateixes fonts matisaven que la demanda es va interposar per suposada “vulneració en els drets de la propietat intel·lectual i competència deslleial”.
Per a Telecinco, esta decisió d'Antena 3 "no era més que una resposta desesperada davant de la impossibilitat d'acostar-se a la seua posició de lideratge i l'expressió d'un batistot per haver perdut el productor José Luis Moreno com a col·laborador".

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele