martes, 12 de junio de 2007

ANTENA 3 PREPARA UN CANVI RADICAL...DE CASES


Si ajuntem una vivenda en pèssim estat, una família necessitada, un equip d'entusiastes dissenyadors i constructors i set dies per davant.... El resultat serà una cosa així com “Cambio radical a tu casa”, el nou reality que ja està preparant Antena 3.

La cadena d'adaptarà pròximament per a Espanya “Extreme Makeover: Home Edition”, un programa que porta quasi quatre anys emetent-se en la cadena ABC amb bona acollida d'audiència. Guanyador d'un Emmy al “millor programa de telerrealitat”, va nàixer al novembre del 2003 com una continuació de “Extreme Makeover” (“Cambio radical”). Hui en dia, continua en la cadena de Disney i és un dels seus programes més populars.

Cada setmana, l'equip del programa s'enfronta a una carrera contrarrelotge per a portar acabe un projecte que normalment duraria mesos. Dissenyadors, decoradors, constructors i centenars de treballadors que tenen només set dies per a reconstruir totalment una vivenda i cada una de les seues habitacions, incloent la fatxada i el jardí, si és necessari.

Produït per Endemol USA, alguns dels seus projectes han sigut reformar i engrandir una vivenda d'una parella humil que esperava trigèmins, reconstruir una casa per a huit xiquets que acabaven de perdre els seus pares, fer un “lifting” a un poble sencer les cases del qual van quedar inundades darrere d'un desastre natural, ajudar un jove que va quedar prostrat en una cadira de rodes darrere d'un accident i necessitava adaptar tota la seua vivenda a la seua nova situació, incloent un ascensor... etc.

En una ocasió, l'equip de ““Extreme Makeover: Home Edition”” va oferir un programa especial en directe, durant el qual van remodelar completament l'apartament de dos bombers de Nova York en tan sols 12 hores.

"Extreme Makeover Home Edition" ha emés versions internacionals o venut el format a Grècia, països escandinaus, Mèxic i Regne Unit.

Va arribar a ser el reality més vist als Estats Units junt amb “Survivor”

En les seues primeres temporades en l'ABC, “Reformas Extremas” va arribar a ser el programa de telerrealitat més vist en EE.UU. Pràcticament empatat amb “Survivor” (“Supervivientes”), ambdós per damunt dels 20 milions d'espectadors setmanals.

Per a aprofitar l'èxit del xou, l'ABC va afegir també a la seua programació “Extreme Makeover: Home Edition: How'd They Do That?” (“Reformas Extremas: ¿Cómo lo hacen?”), on es mostraven gravacions més detallades de tot el procés de reconstrucció de la vivenda junt amb entrevistes als constructors, dissenyadors, obrers, familiars, etc. A l'estil del making of d'una pel·lícula.

"La casa de tu vida", a Espanya

"Extreme Makeover: Home Edition" va suposar la primera incursió d'una de les grans cadenes americanes en el gènere dels coneguts com “home make over shows”, ja testat amb èxit en diverses cadenes de cable. Al nostre país, el més paregut encara que amb notables diferències respecte al format americà ha sigut el reality xou "La casa de tu vida", emés per Telecinco.

“És un programa de sentiments més que un espai educatiu; pretén complir el son d'una família més que donar classes de bricolatge i decoració”, explicava al USA Today David Goldberg, d'Endemol USA. “El que diferència a 'Extreme Makeover Home' d'altres espais del mateix gènere és que la família per a la que fem el programa, realment ho mereix”, opinava l'encarregat de Disseny, Ty Pennington, que ja va treballar com a fuster en “Trading Spaces”, l'espai pioner en el gènere de la cadena TLC.

Al contrari que la majoria de formats d'este tipus, inclòs “Trading Spaces”, que mostren a vegades el descontentament dels propietaris al veure el resultat final, l'únic objectiu de “Extreme Makeover Home Edition” és dotar una família amb la casa dels seus somnis, sense que això els genere la més mínima tensió. De fet, la família se'n va de viatge durant la remodelació de sa casa.
L'únic conflicte que presenta el programa de l'ABC és el que proporcionen els sis dissenyadors, tots ells molt “cabotes”, que tracten d'imposar el seu criteri en la decoració de la casa i han d'ajustar-se a un pressupost fix i a un temps limitat per a la remodelació.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele