martes, 5 de junio de 2007

SERIES - McGyver

MacGyver és una sèrie de televisió nord-americana el protagonista de la qual és el personatge que dóna títol a la sèrie interpretat per Richard Dean Anderson, un curiós personatge al servici de la "Fundació Phoenix" que sempre tracta d'ajudar als bons i acabar amb els roïns.

La sèrie va començar en 1985 i va durar 7 anys en l'aire. Es va emetre originàriament en la cadena nord-americana ABC.

La fama de MacGyver ve de la seua habilitat per a improvisar qualsevol artefacte amb elements simples i d'allò més variats: xiclets, clips, misteres, pneumàtics, etc. I la seua inseparable navaixa suïssa multiusos. És un agent secret l'arma més perillosa del qual és la seua intel·ligència. Amb tan sols la seua motxilla repleta de diversos objectes normals i corrents, sempre és capaç de fabricar qualsevol classe d'elements i escapar de tots els perills que es topen en el seu camí, tant en les seues diverses missions com en la seua vida quotidiana. Té part de boyscout i una altra part de geni. Mai usa armes de foc i sempre evita matar a algú.

MacGyver, interpretat per Richard Dean Anderson, és un heroi d'alta intel·ligència que professa el pensament de resoldre tots els conflictes evitant la violència. Només porta la seua navaixa Victorinox de l'exèrcit suís, d'altra banda es nega a portar armes damunt a causa de la mort accidental d'un amic seu quan eren xiquets.

El personatge es definix com a defensor de la no-violència i de l'ús d'armes de foc, a més de ser políticament liberal en altres aspectes. Inclús quan els seus invents s'utilitzen en contra d'una altra persona, sempre ho fa en defensa pròpia per a desarmar o deshabilitar a l'oponent, mai per a matar.

Sempre se li pressuposen en contra dels militars per les seues tàctiques per a resoldre els problemes i veu els seus treballs en la Fundació Fénix com una alternativa a la més que convencional i violenta labor de defensa de la llei i l'orde.

Com a dada curiosa el personatge de McGyver odia el golf per no trobar-li sentit.

Durant les temporades 4,5,6 i 7, la sèrie gira entorn de problemes socials com a armes de foc i jóvens problemàtics; no obstant això, durant les tres primeres temporades se centra més en el treball que realitza el protagonista per a la Fundació Fénix o El Govern.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele