domingo, 15 de abril de 2007

ACTRIU - GEMMA CUERVO


Gemma Cuervo naix a Barcelona l'any 1936. Va ser casada amb Fernando Guillén i és mare de Fernando i Cayetana Guillén Cuervo.

Inicia la seua carrera d'Actriu en el Teatre Espanyol Universitari.

Debuta professionalment amb Adolfo Marsillach en Harvey de Mary Pare. José Tamayo la incorpora a la Cia. Lope de Vega i al Teatre Espanyol de Madrid La visita de la vella Dama de Dürrenmat; L'avar, de Molguera; L'Orestiada; d'Èsquil, són entre altres, títols de l'època

A partir de 1969 forma companyia pròpia junt amb el seu marit, el també actor Fernando Guillén estrena a Barcelona. El malentés, d'Albert Camus, amb direcció de Marisllach. A este títol li seguiran L'amant i La col·lecció, d'Harold Pinter; Tot en el jardí, d'Edward Albee; La vida en un fil d'Edgar Neville, en comèdia musical.

Presenta les seues obres de teatre per un infinitat de ciutats de fora d'Espanya, Santiago de Xile, Montevideo, Buenos Aires, Caracas, Cicinnati, Nova York, New Jersey, L'havana, Guatemala, St. Domingo, Jerusalem i Edimburg.

Debuta en televisió en el 1963 amb El senyor Juan de Mañara dels germans Machado, en directe. La seua carrera cinematogràfica comprén trenta títols entre els que sobreïxen El món Seguix, dirigida per Fernando Fernán Gómez.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele