jueves, 26 de abril de 2007

PROXIMAMENT A TVE "EL OJO PÚBLICO DEL CIUDADANO"


TVE estrenarà a finals de maig “El ojo público del ciudadano”, un nou programa setmanal basat en la denúncia de diversos fraus al consumidor a través dels testimonis dels protagonistes i de reportatges d'investigació, segons hem pogut saber.

Produït per El Mundo TV, el nou programa està pensat per a emetre en un segon horari de màxima audiència, a partir de les 23.00 hores, en un dia de la setmana encara per concretar.

En l'espai, a què podrà acudir tot aquell que es considere estafat, s'abordaran temes relacionats amb les telefonades “dietes miracle”, el perill dels falsos vidents, les estafes d'Internet i els fraus per crides a telèfons 906, entre altres assumptes.

Versió actualitzada del reeixit format valencià "PVP"

“El ojo público del ciudadano” és una actualització del format “PVP” que es va emetre en Canal 9 durant diversos anys, realitzat llavors per Nexum Produccions Audiovisuals, empresa constituïda al 50% per El Mundo Tv i Europa Press Televisió.

Des de la seua estrena a l'octubre de 1999, "PVP" va ser emés setmanalment per Canal 9 durant set temporades consecutives, amb una audiència pròxima al 18% de share i guardonat amb el premi Ciutadà 2000, segons informa El món en la seua pàgina web.

Un tema de consum que afectava la majoria de la població, i en el que tots els ciutadans es podien veure reflectits, centrava el debat setmanal entre els que cometen el frau i els que el patixen com a víctimes.

El debat anava acompanyat d'una sèrie de vídeos en què es reflectia la irregularitat denunciada, realitzats amb les tècniques dels grans reportatges d'investigació periodística per mitjà de l'ús de la càmera oculta i un rigorós treball d'investigació realitzat per l'equip del programa.

A més, en cada emissió de "PVP" s'incloïen senzills trucs i consells per a evitar este tipus de pràctiques abusives que eren denunciades en el programa.

Dos temes per programa

"El ojo público del ciudadano" tractarà dos temes diferents cada setmana a través d'un reportatge d'investigació -per al que de vegades s'utilitzarà càmera oculta- i un encés debat posterior en plató amb experts i afectats.

La cadena i la productora decidixen en estos dies el presentador/a de l'espai, per al que s'utilitzen diverses opcions.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele