jueves, 26 de abril de 2007

LA CARA MES SOLIDARIA DE La 2


Televisió Espanyola aposta per un programa fet per persones amb discapacitat intel·lectual amb 'Nosotros también'. No es tracta de fer un programa sobre la problemàtica de les persones amb discapacitat, sinó de mostrar i explicar les aportacions d'este col·lectiu a la societat. L'experiència, pionera en la televisió a Espanya, comença diumenge que ve 29 d'abril, a les 12:30h en La 2.

El director de TVE, Javier Pons; el director dels Servicis Informatius, Fran Llorente; i el propi director del nou programa Juan Antonio Sacaluga, han presentat 'Nosotros también' als mitjans de comunicació este dimecres en Torrespaña acompanyats pels representants de les entitats patrocinadores i col·laboradores: Amparo Valcarce, secretària d'Estat de Família i Assumptes Socials; Carlos María Martínez, director general d'Obra Social Caixa Madrid; Alberto Durán, vicepresident de la Fundació ONCE; Pedro Serrano-Piedecasas, president de FEAPS (Confederació Espanyola d'Organitzacions en favor de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual); i Mario García, president de CERMI (Comité Espanyol de Representants de Minusvàlids).

Javier Pons, director de TVE, ha destacat que l'objectiu del programa és "donar veu, imatge i espai en la televisió pública a què no el tenen perquè arriben als ciutadans". Pons ha apuntat també que la principal novetat del programa consistix en el fet que està "fet per discapacitats, els que ens va a ajudar a entendre'ls millor".

Es tracta d'una experiència pionera en televisió per quant la implicació de les persones discapacitades en l'elaboració del programa és total. Tant és així que, com ha subratllat en la roda de premsa el propi director del programa, Juan Antonio Sacaluga, "els professionals som els suports, però ells són els protagonistes".

Sacaluga ha explicat que les persones discapacitades exerciran la major part de les tasques del programa, com a maquillatge, perruqueria, entrevistes, etc., i que rotaran en els diferents llocs dins del programa dirigit per un equip fix de professionals de TVE que treballa de forma voluntària, i que es va a encarregar de dirigir l'esforç de les persones discapacitades.

El programa, inclòs en els Servicis Informatius de TVE, aborda els aspectes més sensibles del col·lectiu de discapacitats intel·lectuals, com l'ocupació, l'oci i la vida privada. En este sentit, Fran Llorente, director dels SS.II., hi ha assenyalat que 'Nosotros también' "afegirà una mirada nova per a acostar una realitat més complexa, la dels discapacitats intel·lectuals".

La secretària d'Estat de Família i Assumptes Socials, Amparo Valcarce, que serà entrevistada pels redactors de 'nosaltres també' en el primer programa, ha destacat la importància de "fer visibles a eixos quatre milions de discapacitats que ara són invisibles". Valcarce ha expressat la seua voluntat que "el programa contagie a la societat", una idea en què ha insistit el president d'Obra Social de Caixa Madrid, Carlos María Martínez, que ha apuntat a més que 'Nosotros también' va a "mostrar a la societat el gran valor humà d'estes persones".

Els discapacitats, amos del seu propi destí

El nou programa de La 2 no té precedent en el context de la televisió europea. Per això, Alberto Durán, vicepresident de la Fundació ONCE, hi ha assenyalat que es tracta de "un pas transcendental en la imatge de les persones amb discapacitat". A més, Durán ha afegit que l'objectiu és que "d'ací a uns anys, un programa com este siga normal".

Mario García, president del CERMI, ha apuntat que este programa és molt important per als quatre milions de discapacitats que hi ha a Espanya i les seues famílies, que "han de ser amos del seu propi destí". García ha agraït "l'exemple que donarà TVE" a la societat.

Primer programa: diumenge 29 d'abril, a les 12:30 en La 2

Virginia Ruiz de la Vall, discapacitada intel·lectual de 36 anys, serà una de les presentadores del primer programa i entrevistarà secretària d'Estat de Família i Assumptes Socials, Amparo Valcarce.

Virginia, que s'ha mostrat molt il·lusionada amb el programa durant la roda de premsa, ha explicat als periodistes que li agrada molt el seu treball en TVE i ha mostrat el seu desig que el públic s'acoste al programa i de "presentar un telenotícies amb Lorenzo Milá".

La cita amb 'Nosotros también' serà en La 2 l'últim diumenge de cada mes des del pròxim 29 d'abril, a les 12:30h.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele