miércoles, 4 de abril de 2007

ANTENA 3 RECUPERARÀ LA MITICA "HEIDI"

Antena 3 recupera "Heidi" amb motiu del seu 30 aniversari

Emetrà la mítica sèrie de dibuixos animats a partir de juny

El mític personatge d'animació "Heidi", que van portar a la xicoteta pantalla els japonesos Isao Takahata i Hayao Miyazaki, complix 30 anys des que les principals cadenes de televisió europees van començar a emetre-la.

Amb motiu de l'aniversari s'està preparant un musical, que arribarà a Espanya a finals d'any, i es reposarà la sèrie a partir de juny en Antena 3, previsiblement dins la seua oferta infantil matinal en "Megatrix".

El director general de Planeta Júnior, Ignacio Segura, va destacar del personatge d'Heidi els seus "valors perdurables en el temps com la capacitat de superació, l'amistat i l'amor per la naturalesa".

El musical, que es troba en el seu procés creatiu, estarà dirigit per l'alemany Peter Maffay, que "és una espècie de Miguel Rius germànic", va explicar Segura. En principi, el muntatge arribaria a Espanya a finals d'any per a realitzar una gira en distintes ciutats espanyoles.

L'espectacle inclouria cançons tan populars com el tema d'entrada 'Abuelito dime tú' i 'Oye', que tanca cada episodi. Es tracta de dos cançons originals de Takeo Watanabe, un reputat compositor especialitzat en música per a animació que també és conegut pel seu treball en altres produccions com 'Candy, Candy'.

Creada a finals del segle XIX



Des que l'escriptora suïssa Johanna Spiry creara a "Heidi" a finals del segle XIX, el personatge ha protagonitzat un total de 10 pel·lícules de producció nord-americana i alemanya. La més coneguda va ser la realitzada a Hollywood en 1937 i protagonitzada per l'actriu Shirley Temple.

La sèrie d'animació està formada per 52 episodis, de 30 minuts cada u, que van crear els japonesos Isao Takahata i Hayao Miyazaki, considerat "el millor director de la història d'animació, superior a Disney, que ha fet pel·lícules com 'Porco Rosso' o 'El viatge de Chihiro'", va recordar Segura.

'Heidi' va començar a emetre's en 1975 en TVE i actualment cadenes de primer nivell de tot Europa la continuen incloent en la seua programació com l'alemanya ZDF, la francesa TF1 i la italiana Mediaset. Al nostre país, diverses televisions autonòmiques l'han mantingut en graella durant les últimes temporades.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele