martes, 22 de mayo de 2007

ELS SIMPSON JA TENEN 400...EPISODIS

La família Simpson està d'enhorabona. I és que poques sèries animades poden dir que han complit els 400 episodis en antena. FOX va emetre, als Estats Units, l'episodi número 400 este diumenge 20 de maig, amb una final de temporada que, segons el seu creador, "esperava que no deixara a ningú indiferent".

'Los Simpson' van ser creats per Matt Groening i van eixir en antena per primera vegada en forma de curts el 19 d'abril de 1987, però va ser el 17 de desembre de 1989 quan es va emetre el primer capítol d'esta peculiar família. En un principi la cadena va dubtar si emetre la sèrie en horari de màxima audiència i només va provar amb 4 episodis, però prompte van veure que l'audiència els acompanyava pel que al final es van emetre 13 episodis en la primera temporada. La sèrie té el rècord de ser la sèrie d'animació que més temps ha romàs en el horari de màxima audiència nord-americà.

Després de 18 temporades, la sèrie s'ha convertit en tot un referent en la cultura nord-americana (i de mig món). Moltes són les frases que ja queden en el nostre record: "Mosquis", "Ouch", "Yo no he sido", "Multiplícate por cero", "Ja! Ja!", "De acuerdito", "Excelente"...

La sèrie ha sigut guardonada amb nombrosos guardons, entre els que es troben 21 Premis Emmy, 21 Premis Annie, tres premis Gènesi, huit premis International Monitor i cinc premis Environmental Media.

El 16 de febrer del 2003, la sèrie va ser honrada amb una estrela en el passeig de la Fama de Hollywood, i el famós grunyit 'D’oh' d'Homer va ser reconegut pel Oxford Dictionary en la seua edició de 2001.

La revista Forbes adjudica en 2006 al Sr.Burns el segon lloc en la llista dels personatges de ficció més rics del món.

Un capítol 400 molt especial

Per a commemorar este aniversari, FOX va preparar un capítol 400 molt especial, d'una hora de duració, i que va comptar amb la participació de nombroses estreles que van felicitara als Simpson a la seua manera.

Durant el capítol en si, el director Skinner es decidix obrir en l'escola de Springfield una CTU (Counter Truancy Unit, Unitat Contra l'Absentisme Escolar) amb Llisa com a cap de la mateixa. Prompte comptarà amb l'ajuda de Jack Bauer i Chloe O'Brian per a acabar amb una amenaça de bomba fètida en l'escola. Keifer Sutherland i Mary Lynn Rajskub prestaran les veus a Bauer i Chloe en esta paròdia de '24' que marcarà el final de la dihuitena temporada de 'Los Simpson'.

La primera pel·lícula de 'Los Simpson' s'estrena este estiu

'Los Simpson' no sols estan de celebració pel seu capítol número 400. La sèrie també estrena este estiu, la seua primera pel·lícula 'Los Simpsons: La película' (en dos dimensions).

En ella, Homer ha de salvar al món de la catàstrofe que el mateix ha creat. El film arribarà al nostre país el pròxim 27 de juliol.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele