lunes, 21 de mayo de 2007

MES LIOS A "EUROVISION"

D'Nash va tornar el diumenge d'Hèlsinki i hui ha rebut en els estudis de TVE a Madrid a la guanyadora del Festival d'Eurovisió 2007, la cantant sèrbia Marija Serifovic, immersa en una gira que ja l'ha portat a Dinamarca i Espanya, i amb la que després viatjarà a Suècia, Holanda, Grècia i finalment Alemanya. Mentrestant, ha estat en "Al matí", "Gent" i "Cor de", informa la cadena en una nota.

Pertanyent a una família dedicada durant generacions a la música, Marija Serifovic es va alçar el dissabte 12 de maig amb la victòria en l'última edició del Festival d'Eurovisió. Amb 268 punts, la cantant sèrbia es va imposar amb la balada "Molitva" (Oració), a la 'drag quen' ucraïnesa Verka Serduchka, segona, i les russes Serebro.

La jove, que va donar el seu primer concert amb tan sols dotze anys, encara no es creu que hi haja guanyat Eurovisió: "Encara no me n'he adonat, però és una gran sensació i un gran orgull... Ara és quan em faig conscient, quan està passant el temps, que sóc la guanyadora del Festival d'Eurovisió".

La victòria de Marija Serifovic, una de les millors veus femenines del seu país, ha sigut tota un fita a Sèrbia, on ha sigut rebuda per més de 80.000 persones. No obstant això, la cantant, mai havia somiat de guanyar Eurovisió: "Durant esta setmana mai vaig pensar que seria la guanyadora. Potser sí després de la semifinal vaig començar a pensar: val, podem guanyar".

Per a Marija, Bielorússia i Ucraïna ("la típica cançó d'Eurovisió") eren també els seus favorits, mentres que, segons la seua opinió, Espanya i de Nash "es mereixien un top 6 o 5".

La flamant guanyadora d'Eurovisió ha comentat, a més, que té molts plans darrere d'acabar este Winner's Tour que l'està portant per diversos països europeus: "Tenim un muntó de plans però, pas a pas. Primer cal acabar este tour, després fer altres concerts a Belgrad i a Europa i després gravar un cd en anglés".

D'Nash: "Ens hem sentit molt recolzats"

Mikel, Basty, Javi i Ony, de Nash, no han volgut perdre's la visita de Marija Serifovic a Espanya, on li han fet de perfectes amfitrions i han comentat amb ella algunes anècdotes del festival.

El quartet s'ha mostrat molt content darrere d'esta aventura eurovisiva: "Estem molt contents de l'actuació, l'experiència ha sigut inoblidable, som molt jóvens i l'experiència ja la tindrem per a tota la vida. Era un repte per a nosaltres anar allí, actuar per a tants milions de persones, controlar els nervis... i això crec que està superat. I ara, amb més força que mai", ha afirmat el sevillà Javi.

Basty, per la seua banda, ha volgut agrair el suport rebut, tant a Hèlsinki com a Espanya: "Només més arribar a l'aeroport hi havia gent allí recolzant-nos, fins a ens van cantar la nostra cançó. En l'hotel, hi havia moltes xiquetes finlandeses amb les banderes espanyoles, les cares pintades... Vam fer un concert en la plaça i estava ple. Ens hem sentit molt recolzats, la gent se sabia la coreografia i tot. I a Espanya, més encara. Quan vam arribar hi havia molta gent en l'aeroport esperant-nos. Ens diuen que l'actuació els ha agradat, i ens recolzen. Estem molt contents".

Encara que un poc decebuts pel lloc obtingut -"Aspiràvem a estar el millor possible però, per factors externs a la nostra voluntat, hem quedat en la posició 20. Però estem molt orgullosos del que hem fet i, segons pareix, a Espanya opinen el mateix"- de Nash ha afirmat que continuaran seguint el Festival: "A mi m'agrada la música i és un festival de la cançó; m'agrada veure les apostes de cada país cada any, com ho feia abans... i una altra cosa són les votacions. Veuré el festival i, quan arriben les votacions, apagaré la tele", ha comentat divertit Javi.

Quant a Sèrbia, amb la cantant de la qual han compartit hui unes hores en els estudis de Prado del Rei, els quatre integrants del grup han assenyalat que ella estava dins de les seues favorites -"Marija té una veu... i un tema fantàstic"- encara que també estaven en les seues quinieles altres països: "nosaltres vam fer les nostres quinieles però, per a mi, era Moldàvia per damunt de molta gent. També Bielorússia i també Turquia. I Bòsnia, la balada que va obrir el festival, m'encantava", ha afirmat el valencià Ony.

de Nash, que confia a anar a Belgrad -"esta vegada com eurofans"- ja té un muntó de plans: una gira de huitanta concerts, "Capaç de tot Tour", i un disc amb què porten quatre setmanes entre els discos més venuts de La Llista AFYVE.

Nova polèmica en Eurovisió: Acusen de plagi a la guanyadora

La guanyadora del festival d'Eurovisió, la sèrbia Marija Serifovic, ha sigut acusada de plagi, segons informa Elsemanaldigital.Com.

Segons pareix, 'Molitva', la cançó guanyadora dissabte passat en la 52a edició del festival celebrada a Hèlsinki, és molt pareguda al tema que va interpretar una cantant albanesa en la preselecció d'este país i que finalment no va resultar guanyadora.

Soni Malaj és el nom de la cantant albanesa que va interpretar el tema 'Ndarja' que, suposadament, va ser plagiat per la representant de Sèrbia. El portal Youtube.Com oferix una mescla per a comprovar-ho.

Suïssa i Alemanya podrien abandonar Eurovisió

D'altra banda, Suïssa i Alemanya (este últim integrant dels quatre països que sempre tenen assegurada la seua presència en el festival junt amb Espanya, Regne Unit i França), amenacen amb no participar en la pròxima edició si no canvien les normes. Es queixen que el televoto beneficia als països De l'Est d'Europa que es recolzen entre si.

Presència dels països De l'Est

'Molitva', la cançó de la cantant sèrbia acusada de plagi, va obtindre este dissabte en la final d'Eurovisió 268 vots, quedant per davant d'Ucraïna, Rússia, Turquia i Bulgària. Els espanyols de Nash, amb 43 punts, van finalitzar en vinté lloc, un lloc decepcionant encara que millor que en la passada edició.

Amb el seu tema 'I Love you, la meua vida', els representants espanyols van acabar només per davant de Lituània, França, Regne Unit i Irlanda. La final, disputada entre 24 països, es va decidir pels vots dels espectadors europeus a través de telefonades i missatges de mòbil.

En segon lloc va quedar la 'drag queen' Verka Serduchka, representant d'Ucraïna, seguida de les russes de Serebro, el turc Kenan Dogulu i els búlgars Elitsa Todorova i Stoyan Yankoulov.

Primer triomf de Sèrbia com a país independent

La vencedora, de 22 anys, va donar a Sèrbia el seu primer triomf com a país independent de Montenegro. Marija Serifovic va rebre els vots de totes les antigues repúbliques iugoslaves. Croats, bosnians, eslovens, macedonis i fins a montenegrins, que s'acaben d'independitzar, van donar a Sèrbia els dotze punts, la màxima puntuació.

Esta jove favorita en les apostes i fòrums d'internet. Marija, que va nàixer el 14 de novembre de 1984 en Kragujevac en una família de músics, va començar a cantar als 12 anys i ja llavors era capaç de cantar temes com 'I will always Love you', de Whitney Houston. La lletra de 'Molitva' és de Sasa Milosevic Mare i la música de Vladímir Graic.

Sèrbia, que per primera vegada compareixia com a tal en Eurovisió després de la seua separació de Montenegro, va guanyar el Festival com Iugoslàvia en 1989, a Lausana (Suïssa), amb Riva i 'Rock me'.

D'Nash: "A este pas Eurovisió es va a convertir en el Festival dels països De l'Est"

Basty, que va ser entrevistat en Televisió Espanyola (TVE) junt amb els seus companys de de Nash, Mikel, Ony i Javi, va denunciar al terme del festival este dissabte que amb el sistema de votacions que al seu parer afavorix a l'Europa Oriental, Eurovisió es va a convertir "en el Festival dels països De l'Est".

"No hi ha per on agafar-ho", es va lamentar el gadità. "Ens quedem amb la nostra actuació, que a la gent li ha agradat", va afegir Basty, que va recordar que "el públic ací a Finlàndia no estava d'acord amb la votació".

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele