martes, 1 de mayo de 2007

PRESENTADORS - ANDREU BUENAFUENTE


Va començar el seu camí professional en la ràdio de la seua localitat natal, Reus. A finals de 1995 va fitxar per Ràdio Barcelona, on dirigia i presentava un espai denominat "El Terrat".

A la televisió va arribar amb el programa d'humor "Sense Titol" en TV-3, encara que abans ja havia col·laborat en diversos espais amb Javier Sarda i Mikimoto, en "Tot per l´Audiència" i "Persones humanes" respectivament.

"Sense Tirol" suposa el seu primer èxit en la xicoteta pantalla, un espai que comptava amb col·laboradors com Toni Clapés, Oriol Grau o Fermí Fernández, entre altres. Darrere d'este arribarà la segona versió del programa, "Sense Tirol s/n" i, a continuació, el reeixit "La cosa nostra", espai que va ser reconegut amb el Premi Ondas 2000 al Millor Programa d'Entreteniment. Va estar en antena des de la primavera de 1999 fins a finals del 2000, període en què Buenafuente va tindre temps també de fer altres treballs a nivell nacional, com presentar els Premis Amic de la Música d'eixe any.

És director de la productora de televisió i ràdio catalana El Terrat, responsable d'espais per a TV-3 com la reeixida sèrie còmica "Plats Bruts", els xous de nit "Malalts de Tele" i "Set de noticies", "Fent amics" i del programa divulgatiu de sexe "¿Me lo dices o me lo cuentas?" per a la Forta, de l'espai de zapping "Licencia para mirar" per a Telemadrid, del magazín "La gran evasión" per a ETB-2 o de l'espai "A pél tour" per a TV-3, entre altres.

Buenafuente és a més autor de diversos llibres en llengua catalana com "El Terrat", "Digue'm Agosarat", "Allò que déiem" o ""Què t'anava a dir?", entre molts altres.

En teatre, ha codirigit amb Santi Millán l'espectacle "Ustedes se preguntarán cómo he llegado hasta aquí", protagonitzat per Paz Padilla. També ha estat al capdavant de l'obra "20 anys i una nit", de Nina.

Fins a juny del 2004 va estar dirigint i presentant el xou setmanal "Una altra cosa" (TV3).

Des de l'11 de gener del 2005 dirigix i presenta el show de nit "Buenafuente" (Antena 3), que s'emet dimarts, dimecres i dijous.

I per a finalitzar...una de les moltes bogeries de l'Andreu al seu programa...

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele