miércoles, 9 de mayo de 2007

TELECINCO PREPARA UN "CSI" A LA ESPANYOLA

Telecinco i Videomedia (“Hospital Central”, “MIR”) adaptaran pròximament per a Espanya “R.I.S., Delitti imperfetti”, reeixida sèrie italiana inspirada en l'arxiconeguda “CSI” que narra els casos a què han d'enfrontar-se un equip d'investigadors forenses, segons ha avançat Vertele.Com este dimarts i acaba de confirmar la cadena de Fuencarral en una nota.

“R.I.S.” abordarà el treball d'un grup especial de la policia científica encarregat de resoldre els crims més complicats que sorgixen en el país "amb una posada en escena noves i grans dosis d'acció i suspens", informa Telecinco.

José Coronado serà Ricardo Ventura

José Coronado, a qui el passat gener vam poder veure en la TV movie “Masala” emesa per la cadena de Fuencarral, serà el rostre principal d'esta nova ficció. Donarà vida al cap del grupo Ricardo Ventura, un professional intel·ligent i observador que actua com a motor del seu equip. Sempre es mostra respectuós amb el treball dels altres i, de vegades, pot paréixer un tant de paternalista.

En esta nova ficció, com en la producció italiana i nord-americana, este cap de la policia científica treballa junt amb un grup d'experts en física, química, balística, informàtica, etc.

Els membres de l'equip liderat per Ventura -quatre hòmens i dos dones- són els millors en la seua especialitat i aporten distintes qualitats al treball del grup: l'atreviment d'una jove i atractiva hacker que no dubta a actuar en situacions extremes; la saviesa del seu antic cap; la complicitat amb la metge forense; la comprensió del tímid químic, que fa gala d'una sorprenent capacitat de concentració i treball; la valentia del “home d'acció” de l'equip; i el sentit comú del policia planer de tota la vida.

A través de la investigació en l'escena del crim i l'anàlisi de les proves en el laboratori, l'equip d'experts seguirà la pista dels autors dels delictes per a donar-los captura.

Torna a Telecinco después de "Los 80"

Coronado, que fa dos temporades va protagonitzar en Telecinco la fallida “Los 80” junto a Aitana Sánchez Gijón, realitzarà així el seu primer treball en una sèrie de prime estafe dins del contracte exclusiu i per tres anys que l'unix a l'emissora de Mediaset des del passat estiu.

Amb la futura 'R.I.S.', Telecinco reforça la seua aposta per les sèries policíaques ja que, com ja vam informar recentment, també adaptarà per al nostre país -amb la productora Cuatro Cabezas (CQC)- la reeixida sèrie argentina 'Hermanos y detectives'.

Gran èxit a Itàlia i França

Estrenada en Canalé 5 (Mediaset) d'Itàlia el 12 de gener del 2006, 'RIS - Delitti imperfetti' és l'últim gran èxit de ficció en la televisió del país transalpí. El passat 20 de febrer, la ficció ambientada en la ciutat de Parma va concloure la seua tercera temporada amb una gran audiència mitjana del 29.8% de quota de pantalla.

Produïda per Taodue y Pietro Valsecchi, va aconseguir enganxar des del seu inici a una audiència de més de 7 milions d'espectadors amb quotes del 33%.

En els seus inicis, i per a disgust dels seus milers de seguidors, la sèrie va romandre en pantalla poc més d'un mes ja que Canalé 5 emetia dos capítols seguits cada setmana -de 50 minuts cada un- sent sempre -excepte en una ocasió- el més vist dels dimecres. Arran de l'èxit, la cadena no va esperar molt per a llançar la seua segona temporada.

Després de la seua gran acollida a Itàlia, “R.I.S.” va ser adaptada amb encert a França per la cadena TF-1, mentres que el passat març l'alemanya Sat 1 també va comprar el format i va estrenar esta sèrie clònica de “CSI”.

Diferent de la resta de sèries italianes

“R.I.S. Delitti imperfetti” destaca per algunes característiques que l'han diferenciat prou de la resta de la producció domèstica d'aquell país: un ritme mes accelerat (utilitzant, per exemple, el recurs visual de la pantalla partida com en la sèrie de Kiefer Sutherland, “24”) però, sobretot, una menor atenció a la vida privada dels protagonistes, quasi sempre molt visible i important en les sèrie italianes, en favor de les trames dels casos a resoldre.

A pesar d'este aire nou, no falten en la sèrie les línies narratives horitzontals prolongades al llarg de les seues diferents temporades. Una d'estes s'ha centrat en la busca implacable per part de l'equip de forenses del seu enemic més perillós, un assassí en sèrie que matava amb bombes amagades en joguets, llibres, aliments, etc (història esta inspirada en fets reals); o la trama en què unisc dels policies vol descobrir el culpable de l'accident de cotxe que fa anys va deixar la seua filla en cadira de rodes.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele