martes, 22 de mayo de 2007

SERIES - LOU GRANT

“Lou Grant” és la sèrie que millor ha retratat en la xicoteta pantalla la professió periodística. Ofici molt volgut pel cine i en nombroses ocasions estereotipat per la televisió, conta en esta sèrie dels 70 amb la col·laboració d'un grup de guionistes decidits a ressaltar el seu caràcter honest, lliure i compromés.

“Lou Grant” és una aposta personal del seu protagonista, l'actor Ed Asner, que recupera en esta sèrie el personatge del periodista que ja va encarnar al començament de la dècada dels 70 en “La chica de la tele”, junt amb Mary Tyler Moore.

Ara, Grant ja no treballa en la televisió, sinó que és redactor cap de la secció de local d'un periòdic dels Ángeles (Los Angeles Tribune). Els temes, situacions i històries que cobrixen ell i els seus redactors posen el dit en la llaga sobre nombrosos problemes del nostre temps, vigents en la societat de hui, a pesar dels molts anys transcorreguts des que es va crear la sèrie.

Complement essencial de la sèrie és la presència de la desapareguda actriu Nancy Marchand que dóna vida a l'ama del periòdic, una figura de ficció molt pareguda a la que va ostentar en el seu dia, en la vida real, la mítica Catherine Graham, propietària del diari The Washington Post.

Premis: Guanyadora de 13 Premis Emmy (dos per a Ed Asner i tres per a Nancy Marchand) i de dos globus d'Or, per a Ed Asner.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele