lunes, 31 de marzo de 2008

EDUARDO NORIEGA "TENTAT" PER ANTENA 3

Eduardo Noriega podria debutar en televisió de la mà d'Antena 3. Segons ha pogut saber la premsa, l'actor de Santader és el principal candidat que baralla la cadena en estos moments per a protagonitzar “Vida en Marte”, la versió espanyola de l'aclamada sèrie britànica de la BBC “Life on Mars”.

Noriega, que als seus 34 anys conta ja amb un bon nombre de pel·lícules a les seues esquenes, es troba d'actualitat darrere d'haver estrenat fa poc més d'un mes la seua primera incursió en una gran producció de Hollywood, “En el punto de mira” (Vantage point).

En este thriller d'acció, la trama principal del qual té lloc en una fictícia Plaça Major de Salamanca, l'actor compartix repartiment amb estreles del cel·luloide com Dennis Quaid, Forest Whitaker, Sigourney Weaver o William Hurt.

Entre els seus treballs més importants per a la gran pantalla es troben “Tesis” i “Abre lo ojos” de Alejandro Amenábar, dos pel·lícules que el van catapultar a la fama; o les més recents "Canciones de amor en Lolita's Club" de Vicente Aranda, "Alatriste" de Agustín Díaz Yanes, "Che" de Josh Evans, "El método" de Marcelo Piñeyro, "El Lobo" de Miguel Courtois o "El espinazo del diablo" Guillermo del Toro, entre altres.

Un “marcià” l'any 1973

De tancar-se la seua participació, Eduardo Noriega encarnarà un policia que patix un accident de trànsit i desperta del coma 33 anys abans, amb tots els xocs culturals que eixe “viatge en el temps” comportarà per al protagonista. D'esta manera, l'acció de la trama transcorrerà en el Madrid de 1978, tres anys després de la mort del General Franco.

La sèrie, mescla de ciència-ficció amb trama policial, juga amb la incògnita durant tota la sèrie d'és si ell realment va viatjar en el temps, si està en coma l'any 2006 imaginant-ho tot, o si és una persona mentalment inestable que realment pertany a l'any 1973.

Es grava a finals d'any per a estrenar-se en 2009

Ida y Vuelta (Boomerang), productora de la sèrie "Física o Química", és l'encarregada de l'adaptació de “Life on Mars”, que començarà a gravar-se a finals d'any i Antena 3 l'estrenarà en 2009.

La sèrie original ja l'emet la cadena en el seu canal de TDT Antena.Neox des del passat 16 de febrer, després de la seua preestrena en el canal analògic el dia 10.

La sèrie mostrarà una Espanya en transició a la democràcia

La notícia de l'adaptació per part d'Antena 3 va ser arreplegada recentment per la revista norteamericana Variety i el diari britànic The Times. Dita periòdica va anunciar l'acord firmat entre la cadena i la BBC per a adaptar a Espanya la història de l'inspector Sam Tyler.

“Life on Mars” narra la història d'un policia que patix un accident de trànsit i desperta 33 anys abans. En este cas, l'acció de la trama es traslladarà de Manchester -en la sèrie original- al Madrid de 1978, tres anys després de la mort del General Franco.

Este fet, segons va informar Variety, permetrà als guionistes mostrar una Espanya en plena transició cap a la democràcia, canvis que també es van fer notar en els cossos de seguretat del nostre país.

La versió espanyola de "Life on Mars", primera que es fa de la ficció original britànica, porta per títol provisional "Vida en Marte". El nom de la sèrie procedix de la cançó titulada Life of Mars, llançada per David Bowie en 1976. Esta sona a l'inici de la sèrie, en el vehicle del protagonista abans de ser colpejat accidentalment d'un altre, després de la qual cosa acaba transportat en el temps.

L'original s'emet en Antena.Neox

Antena 3 preveu estrenar "Life on Mars" el passat 10 de febrer en analògic (en batega night amb un 8.9% i 585.000 / 11.2% i 323.000 en els seus respectius capítols) i des del dia 16 l'emet la seua televisió digital terrestre a través del canal Antena.Neox´.

"Life on Mars" va ser emesa per primera vegada en la BBC One al Gener del 2006 i, posteriorment, continuada en al llarg d'una segona temporada en 2007.

La sèrie ha sigut guardonada amb un premi Emmy i BAFTA com a millor sèrie dramàtica de la televisió Britànica, així com altres tres guardons més i onze nominacions en diferents certàmens cinematogràfics internacionals.

Mescla ciència-ficció amb drama policial

El format de la sèrie mescla ciència-ficció (especialment viatge en el temps) amb drama policial. El personatge principal és Sam Tyler, l'inspector en cap de la policia de Manchester (interpretat per John Simm) qui, després de ser accidentalment colpejat per un cotxe l'any 2006, es troba a si mateix l'any 1973.

En eixe lloc i eixe any, treballarà per a l'antiga policia de Manchester i Salford, en el càrrec de detectiu inspector, baix el comandament de l'inspector en cap Gene Hunt (interpretat per Philip Glenister).

Xoc de cultures i modismes

En el transcurs de la sèrie, Tyler s'enfronta a l'esperat xoc de cultures i modismes, els quals se li fan més evidents al comparar els costums dels seus "antics col·legues" amb els que té ara.

Durant tota la sèrie, es manté el gran interrogant, concernent al predicament de Tyler: és incert si ell realment va viatjar en el temps, si està en coma l'any 2006 imaginant-ho tot, o si és una persona mentalment inestable que realment pertany a l'any 1973.

A pesar de les misterioses visions que té de 2006, el protagonista Roman en la dècada dels 70 i descobrix la possibilitat de previndre un assassinat quan troba un jove bandit que deté el futur. “Life on Mars” està protagonitzada per John Simm, Phillip Glenister i Liz White.

Antena 3 prepara també l'adaptació d'un reeixit culebron argentí

Com ja vam informar fa un temps, Antena 3 adaptarà també per a Espanya "Lalola", reeixida telenovel·la argentí que conta la història d'un home masclista a què un dia castiguen convertint-lo en dona.

A més d'Espanya, altres territoris com Itàlia, Bèlgica, Romania, Grècia, Rússia, França, Mèxic i Puerto Rico també s'han interessat per esta producció argentina, que va ser venuda a 15 països abans de la seua estrena.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele