domingo, 23 de marzo de 2008

MERCEDES MILA PRESENTA UN NOU "DIARIO DE..." A TELECINCO

Telecinco emet este dimarts després de 'Los Serrano' una nova entrega de 'Diario de...' titulada 'Diario de... Tratantes de esclavos', segons avança la cadena en la seua programació. En esta nova entrega del programa, Mercedes Milá i el seu equip desemmascaren als nous 'tractants' d'esclaus. Empresaris sense escrúpols que s'enriquixen a costa de mà d'obra barata d'usar i tirar.

Segons l'última enquesta del CIS, la desocupació torna a ser el principal motiu de preocupació dels espanyols. La situació econòmica inquieta a la majoria però als primers que afecta és als més desprotegits. Només en la construcció ha pujat la desocupació entre els immigrants en un 92%. En este reportatge, l'equip de 'Diario de' comprova com la conjuntura fa que torne a sorgir la tracta de sers humans, el mercadeig de mà d'obra barata i renasquen els explotadors laborals.

Un col·laborador del programa acudix diàriament a les noves oficines d'ocupació: places de les grans ciutats que amanecen poblades per immigrants a la recerca d'una oportunitat. Durant uns quants mesos, esta grava l'actuació de les màfies, l'únic interés dels quals radica a explotar els treballadors als quals no contracten i moltes vegades no paguen. Comprova, a més, com són les dures jornades de treball d'estos nous esclaus del segle XXI. Vigila obres per 100 euros al mes i conviu en barracons junt amb els jornalers que arrepleguen la poma a Àvila.

Este reportatge també mostra a desaprensius que compren voluntats i venen papers a preu d'or. Mentres venen bitllets als viatgers, en la taquilla d'una estació de RENFE, es dedica a enriquir-se a costa de què necessiten papers. 'Diario de' posa en evidència a un traficant de papers. Porta diversos anys enganyant a l'Estat i aprofitant-se de la desesperació de la gent.

A més, Mercedes Milá s'enfrontarà a este indesitjable després de gravar amb càmera oculta com intenta emportar-se a un hotel a una dona que no podia reunir els 5.000 euros que este traficant de papers li demanava.

Mercedes Milá també entrevista a un treballador paraguaià que es va cremar el 85% del seu cos perquè el van obligar a realitzar un treball per al que no estava preparat. Sense papers, sense contracte i sense qualificació, va estar a punt de morir per la insistència del seu cap, un cap de què no sap res des del dia de l'accident.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele