miércoles, 5 de marzo de 2008

LA 1 ESTRENA ESTE DILLUNS UNA MINISERIE

TVE anuncia per a este dilluns 10 de març, a les 22.00 hores, l'estrena de la miniserie “Fago” que recrea l'assassinat de l'alcalde d'esta localitat aragonesa, interpretat per Jordi Rebellón, el popular Doctor Vilches de “Hospital Central”.

Miguel Grima, alcalde de Fago (Huesca), va morir el 12 de gener del 2007, en la carretera que unix els nuclis de Fago i Majones, víctima d'un tir efectuat amb una escopeta carregada amb postes que presumptament va realitzar el guarda forestal Santiago Mainar, detingut unes setmanes després com a presumpte autor del crim i únic imputat.

“Fago”, que consta de tres capítols, és una producció de El Mundo Televisión (MundoFicción), dirigida per Roberto Bodegas. El rodatge s'ha desenrotllat en El Berrueco (Madrid).

Després de dos dilluns consecutius amb debats electorals en La 1, la minisèrie “Fago” se mesurarà la setmana que ve amb la ficció americana “CSI: Las Vegas” (Telecinco), la sèrie espanyola “Física o química” (Antena 3) i les gales del concurs “Tienes Talento” (Cuatro).

L'argument de “Fago”

Darrere d'una reunió política, Mateo Ibarra (Jordi Rebellón), alcalde de Fago, un xicotet poble del Pirineu aragonés, torna en el seu cotxe per una carretera angosta i nevada.

A mitat de camí, unes pedres col·locades en la calçada l'obliguen a detindre's. A l'eixir del vehicle descobrix que es tracta d'una emboscada, però abans que puga fugir rep un tir a boca de canó. L'endemà, la seua dona Pilar notifica la seua desaparició. Darrere d'una intensa busca el cadàver apareix en un barranc junt amb la carretera que conduïx al poble.

Jordi Rebellón encapçala el repartiment de “Fago”

Jordi Rebellón, conegut pel seu anterior personatge del Dr. Vilches en la sèrie de Telecinco "Hospital Central", que va protagonitzar fins a finals de novembre passat, dóna vida en la nova sèrie de TVE a Miguel Grima (alcalde del poble) baix el nom de Mateo Ibarra.

Joaquín Notario farà del presumpte assassí Santiago Mainar (en la sèrie s'anomenarà Eugenio Riaza); Juanma Lara serà el Sargento Pacheco de la Guardia Civil e Iván Hermés, el tinent Vidal.

Mentrestant, l'actriu Mar Sodupe encarnarà a Pilar, la dona de Mateo Ibarra.

La família Grima demana a jutge que impedisca a TVE l'emissió de la sèrie

La família de l'alcalde de Fago Miguel Grima va sol·licitar ahir a la jutge de Jaca que investiga el crim que impedisca l'emissió en TVE de la minisèrie.

Així ho va confirmar a Efe el representant legal de la família de Grima, el lletrat Enrique Trebolle, qui en el seu escrit sol·licita a la jutgessa que visione els capítols de la minisèrie per a decidir si la seua difusió podria “interferir” en el procés judicial.

Trebolle va incidir en la necessitat adoptar mesures per a evitar que la producció televisiva afecte un 'principi fonamental' com és la “no contaminació” de les persones que formaran el jurat que haurà d'encausar a l'únic processat, el guarda forestal i ramader Santiago Mainar.

D'altra banda, Trebolle, segons les informacions sorgides en l'entorn de Mainar que donen una visió negativa de l'alcalde assassinat, va incidir en la seua decisió de “no consentir” que el juí contra el processat es convertisca en un “juí a Grima”.

“Mai consentirem -va recalcar- que es convertisca el procés en un juí contra Miguel Grima i esperarem que els tribunals tinguen caràcter suficient per a no acceptar açò, perquè temem que es vullga convertir la vista en un circ mediàtic”.

En relació a la causa, el lletrat va manifestar la seua intenció de tornar a sol·licitar que Mainar, que està pres en la presó de Zuera (Saragossa), siga jutjat per un tribunal professional i no per un jurat, com va resoldre l'Audiència d'Osca.

Va explicar a este respecte que el Tribunal Suprem, en relació al procés obert contra l'atracador de bancs conegut como 'El Solitario', que va considerar “semblant” al de Mainar, ha optat recentment que siga jutjat per un tribunal professional al concórrer altres presumptes delictes junt amb el d'assassinat.

Va confirmar, a més, que el sumari del crim de Fago Roman obert a l'expectativa d'unes proves toxicològiques referents a un cabell que va ser localitzat en el cadàver de Grima en l'autòpsia que li va ser practicada.



No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele