lunes, 12 de noviembre de 2007

"AMAR EN TIEMPOS REVUELTOS" CUMPLEIX 500 CAPITOLS

L'1 de TVE emet este dimarts a les 16:00 hores el capítol número 500 de 'Amar en tiempos revueltos'. L'episodi pertany a la tercera temporada de la sèrie, estrenada el passat mes d'agost i l'acció del qual es desenrotlla en l'estiu de 1948.

Des de la seua estrena en TVE, el 26 de setembre del 2005, la sèrie ha comptat amb el suport del públic i és un referent de les sobretaules, amb una mitjana de dos milions d'espectadors diaris. Una audiència fidel que va en augment, com ho avala el fet que la tercera temporada de 'Amar en tiempos remenats' està registrant unes dades d'audiència un punt per damunt dels de l'entrega anterior.

L'argument d'este serial combina diversos nuclis dramàtics el principal nexe d'unió del qual són els personatges. Des de l'estrena de la sèrie, més de sis-cents actors han interpretat a personatges fixos o episòdics.

Ana Turpín, Rodolfo Sancho, Luisa Gavasa, Pilar Bardem, Pilar Barrera, Elisa Garzón, Ágatha Lys, José Conde, Ana Otero, Inma Cuesta, Pastora Vega, Simón Andréu, Joan Crosas, Luís Perezagua, Emilio Gutiérrez Caba, Sara Casasnovas, Marta Calvo, Antonio Valero, Lola Marcelli, Luis Hostalot, Eusebio Lázaro, Manuel de Blas, Héctor Colomé o Paco Algora, són alguns dels actors que han donat vida als protagonistes d'esta història, que relata com va ser la vida al nostre país en els anys de la postguerra.

Una gran labor de documentació

Cada un dels capítols de 'Amar en tiempos revueltos' precisa entre 10 i 11 hores diàries de gravació, la qual cosa suposa que l'equip de la sèrie, format per més de cent persones, ha realitzat més de 5.000 hores de gravació.

Tretze guionistes són els responsables que la història de la postguerra espanyola que narra 'Amar en tiempos revueltos' estiga ben documentada i reflectisca fidelment la vida d'aquells anys. A més, un equip d'especialistes en atrezzo, decorats, vestuari, maquillatge i perruqueria contribuïx a l'ambientació de la sèrie i a la credibilitat del perfil dels personatges, realitzant pentinats i maquillatge de l'època, reproduint l'estil en el vestir o localitzant complements com a rellotges, joies, bosses de mà, maletes, carpetes…

El treball de documentació es Du a terme a través de revistes i llibres que descriuen eixos anys, imatges del Node i inclús per mitjà de conversacions amb familiars que van viure aquells temps.

En esta tercera temporada, es grava en dos platós: un de 800 metres quadrats i l'altre de 600. Ambdós estan ocupats, quasi al complet, per decorats. A més, en els mateixos estudis hi ha decorats exteriors.

Una sèrie premiada

'Amar en tiempos revueltos' va obtindre la Medalla de Plata en la categoria de drama en el prestigiós Festival de Nova York, que reconeix anualment les millors produccions televisives de tot el món en distintes categories.

La sèrie de TVE també va ser guardona amb el Premi Túria a la millor sèrie nacional 2005. A més, va ser finalista en els certàmens TP d'Or 2005 I 2006 i Millor telenovel·la Rose Dór 2006.

L'actriu Ana Turó va ser finalista del premi Millor actriu en els guardons que atorga la Unión de Actores, "Premi als Millors 2006".

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele