jueves, 1 de noviembre de 2007

"DESAPARECIDA CONTARA AMB UNA SEGONA TEMPORADA

Després de la decisió d'Antena 3 de renovar 'La familia Mata', ara és TVE la que mou fitxa i anuncia una segona temporada per a 'Desaparecida', la seua ficció nacional més recent. La sèrie protagonitzada per Luisa Martín, Carlos Hipólito i Miguel Ángel Solá amitjana un 17,2% en els seus primers 5 capítols d'emissió, el que es traduïx en una mitjana de 2,8 milions de fidels espectadors.

En esta primera temporada, que finalitzarà en el mes de desembre, la sèrie gira entorn d'una gran trama principal, la desaparició de la jove Patricia Marcos i la busca que comença la seua família, encapçalada per son pare i amb l'ajuda d'un tinent de la Guàrdia Civil.

Entorn d'eixe nucli principal es van unint totes les subtrames personals de la família, els amics, coneguts, els cossos de seguretat de l'estat i com no dels sospitosos i la resta de personatges que s'encreuen al voltant de la busca de Patricia Marcos.

Este drama emocional, de to realista i amb gran dosi de sèrie policíaca al mateix temps, pretén comptar, a més de la tragèdia que suposa en un nucli familiar la desaparició d'un dels seus membres, la soledat a què s'enfronta qualsevol d'estes famílies en el que podríem denominar, la segona fase de la desaparició i que es dóna quan el cas en qüestió “es passa de moda” i desapareixen els mitjans de comunicació. Les cambres i els flaixos s'apaguen i ací és quan, moltes vegades comença la verdadera, tràgica i crua realitat...

La segona temporada presentarà importants novetats respecte a la primera. Tenint present que la trama principal quedarà resolt per al capítol 12, els guionistes ja estan elaborant les noves trames que compondran la pròxima temporada.

Després del cas de Patricia Marcos, la sèrie se centrarà en altres casos de desapareguts, així ho ha anunciat Miguel Ángel Solá en una entrevista per al diari 20 minuts. Els nous casos seran encara més dramàtics, sobretot per a les seues famílies, ja que no comptaran amb el suport mediàtic. Una de les novetats més significatives és que els nous casos de la segona temporada seran tancats, és a dir, seran resolts en 1 o 2 capítols, la qual cosa sens dubte beneficiarà a l'espectadors.

Una gran sèrie
Ramón Campos, productor executiu, ha definit 'Desaparecida' com "un drama realista" que combina "quasi al 50% el drama familiar i les investigacions policials" que vol mostrar, de la manera més realista possible, com treballa la Guàrdia Civil en casos de desaparicions però, també com és el dia a dia en una família que està passant per esta situació i "què passa quan les càmeres es van d'una casa i es queda el buit".

Luisa Martín, actriu que dóna vida a Lola, mare de la desapareguda Patricia, s'ha mostrat, abans que res "agraïda per poder fer un personatge com este" encara que reconeix que "només pensar a posar-me en eixe cas em torne boja, però eixa és l'esquizofrènia que viuen els actors" i per això pretén "fer-ho amb el major respecte perquè encara que és ficció, hi ha massa casos reals".

Carlos Hipólito, en la sèrie Alfredo, pare de Patricia, ha comentat que "els guions són especials perquè tot està molt ben escrit i molt ben descrit" i reflectixen el dia a dia de "una família que podria ser la de qualsevol de nosaltres" i que, a pesar de la seua desesperació, "han de seguir amb les seues vides, cuidant dels seus fills, comprant el pa…".

Unes famílies a qui, com diu Miguel Ángel Solá, que interpreta al Teniente Sierra, "la vida se'ls transforma en una cosa negra però han de seguir avant per tot l'entorn".

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele