miércoles, 28 de noviembre de 2007

LES TELEVISIONS ANGLESES UNIXEN FORCES A INTERNET

La BBC, ITV i Channel 4 han acordat unir forces per a llançar en conjunt un servici de vídeo baix demanda online amb el que poder competir contra Sky, Virgin i Apple, a pesar que han deixat fora a l'altra televisió britànica, Channel Five.

Desenrotllat davall el nom de Kangaroo, es preveu que comence a funcionar l'any que ve i que oferisca més de 10.000 hores de programació tant actual –“Ugly Betty”, entre altres espais- com arxivada.

La major part de continguts, gratis

Com amb l'iPlayer de la BBC i el 4oD de Channel 4, els usuaris podran descarregar el programari del propietari de manera temporal, en streaming, o bé descarregar-lo per a quedar-se'l. La major part dels continguts seran gratis, encara que també existiran alguns de amb el pagament previ.

Els socis encara no han confirmat si el servici serà compatible amb PC i Mac des del primer dia del seu llançament.

L'antic director de canals i operacions de BSkyB, Lesley MacKenzie, qui recentment ha llançat el TataSky a l'Índia, ha sigut nomenat president del projecte.

Unió de recursos històric entre cadenes

Cada cadena té el seu propi servici de descàrrega de vídeos, encara que porten un temps planejant unir els seus recursos en una empresa conjunta, que, segons elles, seria compatible amb iPlayer, itv.com i 4oD.

El cap executiu de la BBC, John Smith, va declarar: “Açò és una associació històrica entre els més grans mitjans del Regne Unit. Des de fa algun temps hem volgut formar una aliança amb altres propietaris de drets al Regne Unit i donar als espectadors un servici de vídeo baix demanda amb un valor afegit real”.

“El nou servici contindrà alguns dels millors continguts britànics perquè els espectadors els vegen en un mateix lloc, que al mateix temps serà fàcil d'usar i extremadament divertit. Per mitjà de la unió dels nostres recursos estem en realitat prenent el control del nostre destí en un mercat que evoluciona ràpidament.”

L'exclusió de Channel Five

Rod Henwood, el nou director de negoci de Channel 4, no va aclarir per què Channel Five no havia sigut inclòs en el pacte que ha sigut publicat hui, segons informa el diari “The Guardan”.

No obstant això, ha assegurat que cap propietari dels drets dels continguts discutirà sobre la presència dels seus productes en la nova plataforma.

"Una explicació possible de per què Channel Five no està implicat és que representa una amenaça natural contra Channel 4. Mentres este competix directament amb la BBC i la ITV, la resta de canals tenen moltes identitats de marca diferent”, ha explicat Arash Amel, un veterà analista de Screen Digest.

"Havíem parlat d'açò amb la BBC, ITV i Channel 4. Ara ens assentarem i ens tornarem a dirigir a ells dins de poc per a parlar sobre la nostra participació en esta nova empresa," ha assegurat un portaveu de Channel Five.

“Si inclouen a Channel Five com un soci de continguts, en compte d'un fundador de la plataforma, haguera disminuït el percentatge d'ingressos i possiblement li haurien obligat a pagar-los per a formar part del tracte”, ha afegit.

Les cadenes es repartiran els beneficis

El director executiu d'ITV, Michael Rascle va comentar que “el servici conjunt té suficient potencial per a convertir-se en un important aparador per al contingut britànic de la cadena, i és una gran oferta per als espectadors”.

El director de Channel 4 Andy Duncan ha comentat: “Volem continuar construint i innovant en esta àrea, donant als espectadors el control final sobre el que veuen i quan ho veuen, i crec que unint-nos i compartint la nostra experiència és la millor manera de dur-ho a terme”.

Les cadenes es repartiran la propietat de Kangaroo i cada una obtindrà un percentatge dels beneficis comercials.

Els plans van ser acordats per la BBC Worldwide, ITV i Channel 4, i estan subjectes a l'aprovació formal de BBC Trust i el consell administratiu de cada cadena.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele