martes, 13 de noviembre de 2007

LA 2 PREPARA L'ESTRENA DE "NO DISPAREN AL PIANISTA"

'No disparen al pianista', eixe és el títol triat per al nou programa musical que la cadena pública estrenarà previsiblement el pròxim 22 de novembre, dijous, a partir de les 21:35 hores. Encara que la cadena no ha confirmat encara la data, és possible que el nou espai es retarde una setmana i no aterre, per tant, fins al 29 d'este mateix mes.

Segons el director de Televisión Española, Javier Pons, la nova oferta musical de La 2 recupera l'esperit de 'El séptimo de caballería', programa que va presentar Miguel Bosé fa ja nou anys. D'altra banda, destaca "el mestissatge d'artistes i la fusió d'estils musicals".

TVE no ha volgut facilitar detalls de l'espai, encara que afirmen que el nou programa serà una aposta per la qualitat. No cal oblidar la frase del director de TVE sobre la problemàtica dels programa musicals: "Sempre s'ha dit que els programes de música no funcionen, però nosaltres creiem que el que passa és que no s'han fet bé".

L'artista encarregat d'inaugurar 'No disparen al pianista' serà Juanes. El cantant acaba de llançar el seu nou treball davall el títol de"La vida es un ratico", un àlbum que mescla el rock amb el balenó, el flamenc i el tango.

La cadena ha confiat en Ruth Jiménez per a conduir este nou programa. La presentadora va presentar la passada temporada el programa 'Ticket' de laSexta. Queden, per tant, aclarits els rumors que indicaven que el programa podria estar presentat per Dani Mateo.

De la direcció es faria càrrec el prestigiós crític musical Santiago Alcanda, qui actualment dirigix i presenta el programa musical 'Tresfusión' en RNE Radio 3. Segons Alcanda, cada setmana, l'espai "recuperarà la música sense artificis ni maquillatges", és a dir, no hi haurà cabuda per al playback, per la qual cosa totes les actuacions seran en directe. El programa, no obstant això, serà gravat.

En el primer programa, el cantant colombià Juanes ofrecerá un miniconcert, després de la qual cosa xarrarà amb Juan Luis Cano i Guillermo Fesser (Gomaespuma) y Antonio Carmona.
Van ser més de dos hores de gravació en què Juanes tuvo que repetir en dos ocasions dos dels seus temes. "La gola la tinc freda; tornem a començar", va dir l'artista a l'arrancada del programa, mentres una veu femenina avisava: "aplaudiments una altra vegada". I Juanes, abrigat per la seua guitarra, desplegava el seu poder musical per a satisfacció de tots.
Al tancament del programa, Juanes va interpretar Me enamora, un tema que ha sigut descarregat per sis milions de persones a través d'internet i que ocupa en molts països d'Europa i Amèrica Llatina els primers llocs de popularitat.

Els reportatges també tindran el seu espai en 'No disparen al pianista'. Un d'ells descobrirà què escolten personatges com Elsa Pataky o Guti en els seus iPods. Tampoc faltaran les entrevistes, com la que el propi Santiago ha realitzat Jeff Tweedy, líder de Wilco. Marlango, La Mala Rodríguez, Dover, Pereza i Quique González són alguns dels noms que passaran per 'No disparen al pianista'.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele