jueves, 8 de noviembre de 2007

CUATRO COMENÇA ELS CASTINGS DE "TIENES TALENTO"

Cuatro comença el pròxim 26 de novembre el procés de selecció per a “Tienes talento”, el nou talent xou de la cadena que arrancarà a principis de 2008 presentat per Nuria Roca.

"Tienes talento” es la versió espanyola de “Got talent”, el programa creat per Simon Cowell ("Factor X") que busca artistes en diferents matèries que ha sigut produït en 18 països i s'ha emés en més de 80, entre els que destaquen Anglaterra, Rússia, Austràlia, Alemanya, Grècia, Estats Units, Portugal, França o Suècia.

Pels escenaris de les edicions que s'han desenrotllat en altres països, han passat ventrílocs, transformistes, cantants d'òpera, mags, gimnastes, contorsionistes, xiquets dotats d'unes veus prodigioses... Persones que fins llavors només podien presumir davant dels seus amics i familiars.

"Volem els millors programes internacionals"

“Tenim les millors sèries internacionals i volem tindre també els millors programes estrangers, una línia que vam emprendre amb “Supernanny” i que hem continuat amb projectes més grans, com ‘Factor X’, que va ser un èxit, i ara amb ‘Tienes talento’”, ha explicat el director d'Antena de Cuatro, Fernando Jerez, durant la presentació del programa que ha coincidit amb el segon aniversari de Cuatro.

En este sentit, Jerez ha dit que "és un dia important per a nosaltres perquè complim dos anys i celebrem que 'Gominolas' liderara ahir el prime estafe, una cosa que és inusual per a una cadena tan jove".

Un procés de selecció obert a tots

”Tienes talento” permetrà presentar-se a totes aquelles persones que creguen que guarden un talent, per la qual cosa no hi ha instaurat cap tipus de categoria ni límit d'edat. “És important remarcar que no es tracta d'un reality, sinó d'un talent xou, ja que ací no hi haurà ni convivència, ni formació”, ha manifestat Xerés.



Produït per Grundy ("Factor X", "Yo soy Bea"), el programa intentarà buscar una estrela en qualsevol camp artístic. Així, la presentació ha estat apadrinada per Paul Potts, guanyador de la versió britànica del programa, que s'ha convertit ja en una estrela en el seu país.

El càsting recorrerà 15 ciutats

El 26 de novembre, es posarà en marxa una caravana del programa que recorrerà 15 ciutats espanyoles buscant talents en persones que normalment no tenen l'oportunitat de demostrar-ho.

El càsting portarà a l'equip del programa a través de dos rutes. En una segona fase, els precandidats actuaran en teatres on es triaran als 24 finalistes que participaran en les gales.

Ruta 1

- 26 de novembre: Hotel Escuela Santa Cruz
- 28 de novembre: AC Canària
- 3 i 4 de desembre: AC Palau Universal (Vigo)
- 5 i 6 de desembre: AC A Corunya
- 7 i 8 de desembre: AC Forum Oviedo
- 9 i 10 de desembre: AC Bilbao-Ercilla
- 11 i 12 de desembre: AC Els enllaços (Saragossa)
- 13 i 14 de desembre: AC Barcelona

Ruta 2

- 26 i 27 de novembre: AC Quisso (Madrid)
- 28 i 29 de novembre: AC Badajoz
- 30 de novembre i 1 i 2 de desembre: AC Ciutat de Sevilla
- 3 i 4 de desembre: AC Màlaga Palau
- 5 i 6 de desembre: AC Múrcia
- 7 i 8 de desembre: AC Alacant
- 9 i 10 de desembre: AC València

Els aspirants que superen esta prova inicial hauran de temperar bé els seus nervis, ja que els càstings definitius de la segona fase tindran lloc en un teatre replet de públic que mostrarà el seu suport o rebuig dels concursants.

El jurat es mostrarà implacable davant de la falta de talent i no escatimarà sinceritat a l'hora d'expressar els seus juís, segons Cuatro. Els millors competiran entre si en gales que se celebraran en directe on la competència serà cada vegada major.

Des d'un ventríloc fins a un cantant d'òpera

Potts, un venedor de telèfons mòbils, va aparéixer en el càsting de "Britain’s Got Talent" assegurant que cantaria ni més ni menys que òpera. Al principi, els rostres del jurat van ser de burla, sarcasme i fastidi.

Però, segons va entonar els primers versos de l'ària “Nessun Dorma”, els integrants del jurat es van quedar extasiats i el públic es va posar dret per a aclamar este tímid gal·lés. Potts representa la victòria de la humilitat en un concurs que premia el talent, i amb les seues actuacions en cada gala ha confirmat que ho té.



A més de Potts, que ja té en el mercat el seu primer disc, les diferents versions de "Got Talent" han proclamat campions a persones amb talent en molt diferents disciplines.

A França, Salah, un ballarí de break danse que va guanyar la final de "Incroyable Talent", ara oferix gires per Japó, Canadà, Austràlia i Amèrica Llatina, i ha sigut l'estrela de l'últim videoclip de Robbie Williams.

A Portugal, el programa "Aqui há talento" ha coronat com nou fenomen mediàtic als components del grup de hip hop Abstractin', que van demostrar, amb les seues màscares blanques, que l'art del carrer també triomfa en els escenaris.

En Estats Units, Bianca Ryan, amb tan sols 11 anys, va deixar perplex al jurat de la primera temporada de "America’s Got Talent". Poc després de guanyar el programa, va gravar el seu primer CD, que va entrar en la llista d'èxits Billboard 200.

En la segona temporada de "America’s Got Talent", va ser el ventríloc Terry Fator qui va conquistar el públic amb els seus ninos, que imiten artistes com Garth Brooks, Roy Orbison, Jams Blunt o Louis Armstrong.

Altra ventríloca, Zillah, acompanyada per Totte, va ser la campiona de la versió sueca, "Talang 2007!" Esta estudiant de 18 anys es va ficar el públic en la butxaca amb la seua combinació de ventrilòquia, cançó i grans dosis d'humor.
A Bèlgica, tres jovens cantants, d'entre 12 i 17 anys, les components del grup Triple E, es van alçar amb el triomf de "Supertalent in Vlaanderen" el passat mes de maig. I altres dos jóvens intèrprets, Bonnie Anderson, de 12 anys, i Ricardo Marinello, de 19, fueron els guanyadors del concurs a Austràlia i a Alemanya respectivament.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele