domingo, 25 de noviembre de 2007

LA NOVA VERSIÓ DE "AQUI NO HAY QUIEN VIVA"

Fa escassos dies la cadena Telefe anunciava per mitjà d'un comunicat el fitxatge de l'actor uruguaià Daniel Hendler per a protagonitzar la versió argentina de la reeixida sèrie de televisió 'Aquí no hay quien viva'. Un fitxatge que estava tardant a arribar i que ha sorprés a molts. Daniel Hendler és un reconegut actor que va aconseguir alçar-se amb un Oso de Plata en en la Berlinale por "El abrazo partido" (2004).

Daniel Hendler encarnará a Román (el nostre Emilio), un porter de molt bon cor però tan gandul i desmanotat que acaba sent odiat per tots.

L'elenc de l'última versió de l'èxit de Antena 3 estarà conformat per Daniel Hendler, Eduardo Blanco, Roberto Carnaghi, Jorgelina Aruzzi, Julieta Ortega, Norma Pons, Agustina Córdova, Mariano Torre i Nahuel Perez Bizcayart, entre altres.

La versió argentina de 'ANHQV' serà una adaptació prou fidel de la versió que tots coneixem, encara que els guionistes introduiran alguns xicotets canvis a fi d'acostar la història a la realitat d'Argentina. En este cas, la cadena argentina ha decidit agafar elements i personatges que a Espanya no apareixien en la primera temporada, sinó en les següents.

'Aquí no hay quien viva' narrarà la difícil però divertida convivència en un edifici d'apartaments entre un heterogeni grup de personatges, de diferents estrats socials, amb distintes personalitats i interessos, i que mai aconseguiran posar-se d'acord, ni tan sols per a definir com s'anomena el barri en què viuen.
Entre les aventures i desventures d'este esvalotat grup de veïns, s'inclouen les històries d'amor de qualsevol tipus, les amistats i sobretot les enemistats, les relacions familiars, les relacions laborals, les xafarderies, els escàndols, els equívocs i les baralles a mort per favades sense importància o, molt de tant en tant, per favades un poc més importants.

L'escenari principal serà un edifici de tres pisos -dos departaments per pis, una porteria, una terrassa- i en el vídeo club ubicat en la planta baixa. La convivència entre els veïns promet ser difícil però amb tocs d'humor. L'edifici funciona pràcticament com un país en miniatura, amb el seu president del consorci (comunitat), la seua primera dama, els veïns oficialistes, els opositors i les constants lluites per arribar al poder democràticament o per la força.

La sèrie, la data de eixida de la qual podria ser el pròxim 3 de desembre, és una producció de Telefe Contenidos i es tracta de l'adaptació argentina del reeixit format espanyol emés per Antena 3 entre setembre del 2003 i juliol del 2006.

Amors, amistats, rivalitats, escàndols i baralles a mort per favades i per coses importants seran moneda corrent en els episodis de la versió argentina de 'Aquí no hay quien viva'.

A pesar de comptar amb els drets des del passat any, Telefe s'ha afanyat a rodar els primers capítols de 'Aquí no hay quien viva' en les últimes setmanes. El rodatge va començar a primers de novembre. Les presses de Telefe se deuen que la seua competència, Canal 13, preveu l'estrena a primers de 2008 d'una nova telecomèdia produïda per Pol-Ka.

La sèrie anomenada 'Por amor a vos' tendrá com a principals protagonistes als porters i veïns de dos edificis contigus. Per ara, se sap que estarà encapçalada per Claribel Medina, Miguel Ángel Rodríguez i Juan Leyrado. Així les coses, Telefe no vol que cap producció de característiques semblants se li avant a què pot convertir-se en un dels seus projectes estrela.

Altres versions
'Aquí no hay quien viva' ha sigut una de les comèdies espanyoles de major èxit dels últims anys. A pesar de començar amb unes audiències més aïna pobra setmana a setmana va saber connectar amb el gran publique fins a arribar a convertir-se en la sèrie estrela de Antena 3. Amb uns excel·lents registres d'audiència, la cadena la va mantindre en prime estafe durant cinc temporades. Més tard, la comèdia de Miramón Mendi també va ser emesa per les cadenes Paramount Comedy i Factoría de Ficción.

Tal va ser el seu èxit, que uns quants països es van fixar en el producte i van adquirir els drets d'emissió per a crear les seues pròpies versions locals. A Xile la sèrie es va emetre durant el 2005 a través de la cadena Chilevisión i a França, la cadena M6 la va emetre versionada amb el títol de 'Faites Comme Chez Vous!'.

Poc després arribaria la versió portuguesa: 'Aquí não há quem viva'. Telefé va comprar els drets de la sèrie per a adaptar-la a Argentina. A Itàlia la companyia televisiva Mediaset va comprar els drets per a emetre-la versionada davall el nom de 'Qui non si può vivere'. A Mèxic, 'Aquí no hay quien viva' s'anomena 'Vecinos', que, encara que no és igual, està creada amb els drets de la sèrie original a Espanya i el seu primer capítol s'anomena "Aquí sí hay quien viva".

El passat any Telecinco va adquirir el 15% de la productora de José Luis Moreno, i pel fet que els drets els posseïa Antena 3, la sèrie va haver de despedir-se de la xicoteta pantalla inesperadament. Telecinco ha intentat emular el gran èxit de 'ANHQV' creant un subproducte que no ha aconseguit el suport majoritari de l'audiència. A pesar d'això, la cadena hi ha renovado 'La que se avecina' per una segona temporada.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele