lunes, 12 de noviembre de 2007

ANTENA 3 CELEBRA DE FORMA MOLT ESPECIAL EL DIA DE LA INFANCIA

Antena 3 i Onda Cero, amb el suport de la Fundació Antena 3, ha posat en marxa des del 5 de novembre i fins al dia 20, una campanya de conscienciació amb l'objectiu de difondre els drets de la infància.

D'esta manera, en els pròxims dies, s'emetran en els distints programes d'Antena 3 vídeos protagonitzats per les cares més populars de la cadena i de Onda Cero, en els que recordant la seua infància, recordaran alguns dels drets fonamentals dels més xicotets. El mateix faran els xiquets del concurs '¿Sabes más que un niño de primaria?' en diverses promocions que ja esguiten la graella d'Antena 3.

Els presentadors d'Antena 3 i Onda Zero, xiquets de nou

Rostres molt coneguts d'Antena 3 i Onda Cero també han volgut col·laborar amb la Fundació Antena 3 en esta iniciativa solidària. En estos dies, a través de vídeos que s'emetran en els diferents programes de la cadena, i en els que els presentadors recordaran anècdotes de la seua infància, ajudaran a prendre consciència que molts dels drets dels xiquets no estan encara garantits.

A més, els presentadors han cedit fotografies de quan eren xicotets per a il·lustrar els seus respectius vídeos.

Susana Griso, Roberto Brasero, Carlos Sobera, Carlos Herrera, Pilar Galán, Jaime Cantizano, Lourdes Maldonado, Ramón García, Manu Sánchez, Matías Prats, Roberto Arce, Carlos Alsina, Ángel Rodríguez, Jorge Fernández i Patricia Gaztañaga apareixeran en espais d'Antena 3 com 'Espejo Público', 'A tres bandas', '¿Dónde estás corazón?', Informatius, 'El ti3mpo', 'El diario de Patricia' o 'La ruleta de la suerte' recordant alguns dels drets fonamentals de la infància.

Susana Griso recorda que els xiquets tenen dret a no passar fam

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Roberto Brasero que no siguen utilitzats com a soldats.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Carlos Sobera reivindica el dret a què els més menuts no patisquen maltractaments.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Pilar Galán que no siguen obligats a treballar

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Jaime Cantizano recorda que no han de ser discriminats

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Matías Prats reivindica el seu dret a rebre una educació

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Manu Sánchez, que puguen disfrutar de temps lliure

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Roberto Arce recorda que han de viure en allunyats de situacions i ambients de perill

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Jorge Fernández recorda que tots han de tindre dret a rebre atenció mèdica

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

La Convenció sobre els Drets del Xiquet

La campanya solidària de conscienciació sobre els Drets del Xiquet d'Antena 3 i Onda Cero Roman activa des de dilluns passat dia 5 de novembre. Des de llavors, tant la cadena de televisió com l'emissora radiofònica, esguiten diàriament la seua graella de programació amb peces divulgatives en què es reivindica el compliment de la Convenció sobre els Drets del Xiquet i es donen a conéixer els missatges clau que s'arrepleguen en este tractat internacional de les nacions Unides.

Estes peces informatives que tenen com a objectiu que es prenga consciència sobre l'existència de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, estan protagonitzades els xiquets del concurs d'Antena 3 “¿Sabes más que un niño de primaria?” -María, Verónica, Germán, Javier i Adrián- i expliquen les línies mestres de 5 dels 54 articles d'este tractat: Art. 2 Dret a no ser discriminat, Art. 12 Dret a opinar, Art. 19 Protecció contra els maltractaments, Art. 29 Dret a l'educació, Art. 31 Dret a l'oci i la cultura.

La campanya d'Antena 3 i Onda Cero busca que es prenga consciència sobre l'existència del Conveni sobre els Drets del Xiquet i reivindica el seu compliment

La Convenció sobre els Drets del Xiquet és una tractat internacional que va ser aprovat per l'Assemblea de les nacions Unides el 20 de novembre de 1989. Ratificat per tots els països del món excepte Estados Unidos i Somalia, el text establix que els xiquets són subjectes de ple dret. No obstant això, la Convenció sobre els Drets del Xiquet continua sent un document insuficientment conegut i els drets que arreplega encara estan molt lluny de convertir-se en realitat en nombrosos racons del planeta.

Així, segons les dades que arreplega UNICEF:

- 1 de cada 4 xiquets i xiquetes viu en condicions d'extrema pobresa, en famílies amb ingressos menors a 1 euro diari.
- 1 de cada 12 xiquets i xiquetes mor abans de complir els 5 anys. Més de 120 milions de xiquetes i xiquets en edat escolar no assistixen a l'escola, majoritàriament xiquetes.
- Cada minut, un/a xiquet/a mor per una malaltia vinculada a la SIDA. Actualment hi ha 15 milions de xiquets i xiquetes que han perdut als seus progenitors a causa de la SIDA.
- 300.000 xiquets i xiquetes estan servint governs o forces rebels com a soldats.
- Més d'1,8 milions de xiquets i, sobretot, xiquetes estan sotmesos a l'explotació sexual.

El 20 de novembre, Dia Universal de la Infància, programació especial

Dimarts que ve 20 de novembre, dia en què se celebra el Dia Universal de la Infància, Antena 3 ho celebrarà amb una programació especial.

'Espejo Público', el magacín matinal que conduïx Susana Griso, dedicarà gran part del seu temps a comentar la situació per la qual travessen molts xiquets i comptarà amb invitats experts en la matèria.

El concurs 'La ruleta de la suerte' que presenta Jorge Fernández, realitzarà una edició especial dedicada als més xicotets de la casa que comptarà amb la participació de xiquets. Les preguntes que s'hauran de respondre durant el concurs estaran directament relacionades amb els drets de la infància arreplegats en la Convenció sobre els Drets del Xiquet.

I completant esta cobertura i seguiment especial de tan important dia totes les edicions d'Antena 3 Notícies elaboraran peces informatives dedicades a la Infància.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele