domingo, 4 de noviembre de 2007

"ESTA CASA ERA UNA RUINA" NOVA APOSTA D'ANTENA 3 PER A LA NIT DELS DILLUNS

Antena 3 estrena este dilluns a les 10 de la nit, 'Esta casa era una ruina', un espai presentat per Jorge Fernández, pertanyent al gènere "Make Over" que la cadena emetrà com a programes especials.

'Esta casa era una ruina', produït per a Antena 3 per Zeppelin TV (Grup Endemol), té la "clau" per a ajudar a un grup de persones que per una vegada en la seua vida rebrà una bona notícia: veure transformat el seu humil llar en un lloc digne i confortable, una cosa que mai hagueren pogut permetre's, i que gràcies a això canviarà la seua vida.

Les famílies que participen en el programa

El programa busca a famílies que han passat per circumstàncies difícils i que desgraciadament no han pogut complir el somni de disposar d'una casa en condicions. Moltes d'elles estan passant o han passat per circumstàncies difícils: sa casa ha pogut ser víctima d'una catàstrofe natural, tenen problemes econòmics, algun membre ha sigut víctima d'una malaltia...

En tots els casos hi ha un factor de desgràcia o infortuni que els ha impedit fins ara poder reunir els recursos necessaris per a poder fer de la seua vivenda un lloc confortable, digne i agradable.

En el moment en què acudixen al programa, sa casa és una "ruïna". Ha arribat l'hora de canviar esta situació i de canviar la seua vida. El programa tractarà de fer-ho en un temps rècord, potenciant a més l'esperit de solidaritat de la comunitat en què viuen.



Transformar una casa en només 10 dies

L'equip d'experts de 'Esta casa era una ruina' té només 10 dies per a realitzar, en una frenètica carrera contrarrelotge, el miracle de convertir la vivenda, estiga en les condicions en què estiga, en una llar de còmode, agradable i bonic. Durant este temps, la família és enviada a passar unes vacacions a un lloc llunyà del seu domicili, i només quan tornen descobrixen sorpresos el resultat de la transformació, una obra que en la vida real haguera pogut portar uns quants mesos.

Un canvi de casa que supose "un canvi de vida"

En este sentit, el productor executiu de Zepelí TV, Jaime Guerra, ha subratllat que el canvi de casa perseguix la finalitat de ser "un espentet, una ajuda, per a intentar que les famílies puguen refer la seua vida".

Així, i atés que les famílies seleccionades pel programa tenen problemes econòmics o de salut per a eixir avant, Guerra ha manifestat que "amb el canvi de casa buscàvem un canvi de vida".

Així mateix, Guerra ha destacat l'esforç de l'equip d'obra, que ha estat fins a 24 hores treballant durant diversos dies, així com la implicació de tots els ciutadans dels pobles que ha visitat el programa en l'objectiu d'ajudar a les famílies. Guerra hi ha assenyalat que també en estos quatre especials han participat personatges famosos, entre els que estaran els cantants David Bisbal i Nuria Fergó i el jugador del F.C Barcelona, Andrés Iniesta.

Sobre les vacacions de deu dies que el programa concedix a les famílies mentres es produïx la reforma total de les seues cases, Guerra hi ha assenyalat que, en el cas de les quatre famílies seleccionades per als quatre especials, era la primera vegada que estiuejaven o disfrutaven d'uns dies tots junts.

Finalment, Jorge Fernández hi ha assenyalat que durant el programa "disfrutes de molts moments emocionants, tant de pena com alegria", però ha assegurat que el sentiment és molt positiu, perquè totes les històries busquen un "final feliç".



El primer cas que solucionarà 'Esta casa era una ruina'

La família Albacete, de Tordera (Barcelona). María José Albacete, de 44 anys i separada. Viu i manté a cinc dels seus set fills: Nancy (15), Cristina (13), Sonia (11), Eric (5) i Jano (4).

Fa quatre anys, la vida de María José y els seus fills va paréixer prendre un rumb esperançador gràcies a un bitllet de loteria premiat. Fins llavors, la família vivia en una caravana situada en un terreny propietat de María José, una situació prou difícil i incòmoda que per un moment va paréixer que tocaria a la seua fi.

Van emprar quasi tots els diners del premi en la compra d'una casa prefabricada, tot un somni per a una família tan nombrosa. No obstant això, el resultat no va ser l'esperat. L'empresa venedora va subministrar els mòduls de la casa als Albacete, però el que estos no sabien era que el preu no incloïa la construcció dels fonaments. Davant de la falta de recursos econòmics, els mòduls van ser transportats al terreny, però no van ser muntats en condicions, amb el que la nova vivenda no ha contat fins al moment ni amb llum elèctrica ni amb aigua corrent.

Des de fa quatre anys, els Albacete malviuen en eixos mòduls en unes condicions molt difícils: per a banyar-se o llavar-se, han d'anar a l'antiga caravana, l'únic lloc on disposen d'aigua corrent. A l'hivern, María José acudix diàriament a la caravana per a calfar aigua, que després transporta en poals fins als mòduls per a llavar els seus fills.

La situació de la família és molt difícil. Els Albacete viuen de l'assistència social i dels xicotets treballs esporàdics que la mare realitza de tant en tant en el poble.

Dos dies abans de la visita de l'equip del programa, un tornado va alçar tota la teulada de la "casa" i totes les habitacions van quedar inundades.

Els elements de 'Esta casa era una ruina'

Una família a qui la fortuna no ha somrist, una llar que a penes pot ser considerat com a tal, i només 10 dies per a transformar una casa i tota la vida d'una família. Els principals elements que utilitza el programa per a mostrar estes increïbles transformacions són:

L'Autobús: un autobús especial serà utilitzat com a centre d'operacions del presentador, Jorge Fernández, i de l'equip d'experts. El vehicle és utilitzat per a traslladar-se al lloc triat per a realitzar l'obra, conéixer el cas de la família i debatre sobre les reformes que s'emprendran en la llar seleccionada.

Els Obrers: en una frenètica carrera contrarrelotge, diverses quadrilles d'obrers tindran deu dies per a renovar radicalment la casa de la família triada, des de les habitacions, cuina i banys fins al jardí. A penes 10 dies per a un treball que podria portar uns quants mesos en la vida real.

Involucrar veïns i coneguts: dins d'este desplegament d'obrers i professionals, el programa involucrarà els veïns de la família, als amics, als acostats... En este cas, ja no sols conta el nombre de persones, sinó els sentiments de solidaritat que es generen entre el grup per a aconseguir l'objectiu comú: construir un nou llar per a una família que el necessita i el mereix.

Vacacions de luxe: durant els dies de l'obra, la família viu el seu "desterrament" entre les comoditats i el relax que disfrutaran allotjats en un magnífic hotel en un lloc remot. Seran unes vacacions imprevisibles que acabaran en el moment en què tornen a la seua terra per a conéixer el seu pròpia llar.

El moment esperat: l'arribada de la família a la seua nova casa provocarà una gran expectació entre tota la comunitat a què pertanyen. Tots els seus veïns i els seus sers volguts estaran allí esperant-los. A la tornada, la família serà el centre de totes les mirades, els protagonistes absoluts del dia. A partir d'ací comença el moment tan esperat: l'instant en què coneixeran emocionats el seu nou llar.

El grup d'experts

Un grup de quatre professionals especialitzats en arquitectura i interiorisme ajudaran a aconseguir la casa que canviarà la vida dels seus propietaris.

Estos professionals participen activament en la construcció de la casa, no es limiten a fer el seu treball des de la seua taula de treball. Cada un d'ells opina, dóna la seua particular visió sobre la reforma de la casa i es posa literalment mà a l'obra, tenint sempre en ment els gustos, somnis i aficions de cada membre de la família.

Raquel Bravo : Cap d'obra

Esta cordovesa establida a Marbella és Tècnica Superior en Projecció i Direcció d'obres de decoració. Treballa en la major empresa espanyola de distribució i realitza projectes de decoració i reformes en l'hostaleria, organismes públics, pisos, àtics i cases a Espanya i per tot Europa.

Nacho Polo: Decorador d'Exteriors i Jardineria

És interiorista i desenrotlla la seua professió principalment a Miami, on treballa en un estudi de decoració i interiorisme que va muntar ell mateix en el 2003. Nacho ha treballat com a director creatiu i ha realitzat col·laboracions com a interiorista tant a Espanya com als Estats Units. Està considerat com un dels grans decoradors espanyols del moment junt amb Tomás Alía, Pilar Líbano, Teresa Sapey o Luis Galliussi.

Marisa Gutiérrez: Arquitecta d'Interiors

Llicenciada en decoració per l'Institut Europeu de Disseny. Actualment té un estudi de decoració. Ha decorat la casa més cara d'Espanya. La seua carrera ha estat orientada al món del disseny i la comunicació d'avantguarda. Va fundar l'Agència de Publicitat Interactiva “Cinemagic”, pionera en la introducció a Espanya de la tecnologia de compressió i edició digital per ordinador. Ara repartix el seu temps entre una empresa de decoració i reformes i el seu propi estudi, on continua la seua trajectòria professional com a decoradora.

Liuva Toledo: Decoració i Mobiliari

Actriu i estilista de la revista AD Architectural Digest, una revista de referència en el món de l'arquitectura i decoració on col·labora des de fa més d'un any. Es dedica a recórrer el món localitzant cases per a la publicació.

Història del format

El programa es va estrenar als Estats Units A l'abril del 2003 i des de llavors porta quatre temporades collint audiències milionàries en l'horari de màxima audiència dels diumenges del canal ABC. El format està considerat per molts com una miqueta més que un programa d'èxit: tant crítica com públic l'han aclamat per la seua capacitat per a mobilitzar a una comunitat sencera a fi d'aconseguir una bona causa i canviar la vida d'una família.

'Esta casa era una ruina' és un espai basat en el format original d'Endemol USA 'Extreme Makeover Home Edition'.

El presentador

Després de ser triat Míster Espanya 2000, Jorge Fernández va començar la seua carrera professional en el món de la moda i publicitat com a imatge de Wella, Corte Inglés i Philipe Charriol, entre altres firmes. Hi ha actuat en diverses sèries, entre elles, "Els meus adorables veïns". Actualment conduïx amb gran èxit cada migdia "La ruleta de la sort" en Antena 3.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele