miércoles, 28 de noviembre de 2007

ELS GUIONISTES ESPANYOLS PODRIEN ANAR TAMBE A LA VAGA


Més de quatre setmanes porten ja en vaga els guionistes nord-americans, paralitzant la producció de tota la ficció i el cine de Hollywood. Ara, els guionistes espanyols volen imitar als seus col·legues americans i reivindiquen un millor tracte.

A Espanya no hi ha encara un sindicat de guionistes únic que els agrupe com als Estats Units, encara que això podria canviar, ja que l'associació ÀNIMA (Autors Literaris de Mitjans Audiovisuals) ha convocat per al pròxim 1 de desembre una reunió en què anima a participar a tots els guionistes de cine i televisió del país.

La convocatòria de l'Associació diu així:

"Els nostres companys nord-americans estan en vaga, a pesar de tindre millors condicions contractuals i laborals que nosaltres.
Si tens interés a millorar la teua condició laboral i artística, acudix a la convocatòria d'ÀNIMA el dia 1 de decembre a les 12:00 en el cine Doré (c/ Santa Isabel 3, Madrid)

El sindicat ÀNIMA convoca una reunió de guionistes de cine i televisió (ficció i programes) per a parlar de les nostres reivindicacions i discutir les mesures de pressió adequades per a aconseguir-les.

- Per un percentatge en els drets per la venda de DVD (Actualment el 0%)
- Per un preu just per guió
- Per un Conveni Col·lectiu per als treballadors per compte d'altri (Actualment sense mínims, sense prestacions, becaris indefinits)
- Per percentatge de beneficis per vendes a l'estranger (Actualment el 0%)"

Solució pròxima als Estats Units

Mentrestant, als Estats Units, guionistes i productores van tornar a la negociació este dilluns i, encara que han decretat un "apagada informativa", les filtracions asseguren que tot indica a una ràpida resolució del conflicte, abans de Nadal.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele