lunes, 5 de noviembre de 2007

CUATRO ESTRENA "GOMINOLAS"

Un humor àcid, mordaç i corrosiu. Eixes són els senyals d'identitat de 'Gominolas', la nova sèrie de Quatre protagonitzada per Fernando Tejero ('Aquí no hay quien viva') i Arturo Valls ('Camera Café'), dos dels actors més populars del moment.

Produïda per Globomedia i amb un equip creatiu encapçalament per Nacho García Velilla ('7 vidas', 'Aída'), 'Gominolas' conta la història d'un grup de de trentes anys que en la seua infància van aconseguir un gran èxit amb el grup musical Gominolas.

20 anys despresos, i després de convertir-se en uns autèntics 'joguets trencats' i perdre-ho tot, es retroben. Tots busquen refer la seua vida, marcats per la fama aconseguida quan eren xiquets. Junt amb Fernando Tejero i Arturo Valls, el repartiment es completa amb Lluís Homar ("La mala educación"), Kira Miró ("Crimen ferpecto"), Mariona Ribas ('El cor de la ciutat'), Fernando Otero (La katarsis del tomatazo), Fernando Albizu ("Los productores"), Gorka Lasaosa ("La Juani") i el xiquet Borja Sicilia ("Mortadelo y Filemón").

El món gominolas



Gominolas amaga davall un títol infantil i amable una comèdia desgarrada, àcida i corrosiva sobre gent obligada a sobreviure a als monos de colors i pantalons de campana que van marcar la seua infància, que han passat d'encapçalar les llistes dels discos més venuts a fer el propi amb les llistes de la desocupació. Cinc xiquets que van formar un grup musical d'èxit a mitjan anys 80 -Gominolas-, i que anys despresos tornen a reunir-se, amb motiu de la mort d'un d'ells, enfrontant-se a la dura realitat: les seues vides s'han convertit en tot el que un adult desitjaria no tindre. Perdedors desubicats que buscaran junts el seu lloc en la vida.



Benja (Fernando Tejero), Bruno (Arturo Valls), Susana (Kira Miró) i Tinín (Gorka Lasaosa) són els exintegrants de Gominolas. Junt amb ells, el 'món gominolas' el completen Jimmy Star (Lluís Homar), pare de Benja i representant desaprensiu; Noelia (Mariona Ribas), germana de Benja i psicòloga triomfadora; Moncho (Fernando Otero), millonario amanerat i marit de Susana; Richi (Fernando Albizu), gai un poc excèntric, fan incondicional del grup; i Samuel (Borja Sicilia), el fill de la difunta Ingrid, que veurà en Benja al pare que mai va tindre.



Els conflictes i les històries que es contaran en Gominolas seran durs, com correspon a persones la vida de les quals partix de zero. Això sí, els guions tindran una gran càrrega costumista i mostraran, sense abandonar mai el to de comèdia, la lluita dels excomponents de Gominolas per trobar un treball, una llar digne, un amor verdader i uns amics en què recolzar-se quan l'ànim decau. I és que, a pesar que els personatges es posen travetes, mentisquen i se la juguen constantment, per damunt de tot es necessiten els uns als altres per a eixir avant.



Encara que és una sèrie molt actual, que reflectirà conflictes de hui en dia, el "món gominolas" -que va viure els seus dies de major glòria en els anys 80-, estarà molt present en la producció. En especial, en escenaris com el bar que regenta el representant del grup, Jimmy Star, batejat com Disco Pub Gominolas, un lloc de moda en els huitanta reconvertit ara en karaoke.

Format cine i single camera

Amb una duració de 30 minuts per episodi, Gominolas és la primera sitcom gravada a Espanya amb format single camera -habitual en algunes sèries americanes com "Todo el mundo odia a Chris" (emesa per Cuatro), que permet innovadors efectes visuals. La sèrie introduïx altres elements singulars des del punt de vista narratiu: la recuperació d'imatges de la infància dels membres del grup, el protagonisme de la música, la veu en off, que guiarà a l'espectador a través de la història, i el rodatge en format cine. Un altre dels elements característics de Gominolas és el ritme i agilitat que s'ha imprés a la narració per mitjà de la inclusió en cada episodi de 50 escenes en els seus 30 minuts de duració, un número superior al de moltes de les sèries de 70 minuts que es graven a Espanya.

La música estarà molt present en la narració, amb la inclusió dels discos més coneguts del grup musical (Me mola ser un gominola, Chachi por las chuches), junt amb èxits del pop dels anys 80 i de les grans figures del panorama musical actual.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele