lunes, 12 de noviembre de 2007

TVE PREPARA NOVES ENTREGUES DE "TENGO UNA PREGUNTA PARA USTED"

“Tengo una pregunta para usted” torna a TVE. En esta ocasió, seran els presidents de Catalunya i Andalusia -i els líders de l'oposició d'estes dos comunitats autònomes- els que respondran a les preguntes dels ciutadans, informa la corporació en una nota.

El primer dels espais, amb José Montilla i Manuel Chaves, s'emetrà -en desconnexió per a les seues respectives comunitats- en l'horari de màxima audiència del dimarts 20 de novembre. Els líders de l'oposició a Catalunya i Andalusia tindran el seu torn el dimarts 18 de desembre.

En estes edicions, seran 60 els ciutadans que formulen les preguntes. Estaran seleccionats, com les vegades anteriors, per l'institut TNS Demoscopia per a RTVE. Els participants convocats per TVE volen constituir, d'esta manera, una mostra representativa de la població de què procedixen, en este cas Catalunya i Andalusia.

Amb Ana Blanco i Lorenzo Milá

Els programes amb el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i el líder de l'oposició catalana, Artur Mas, com invitats es realitzaran, en directe, en els estudis de TVE en Sant Cugat. Lorenzo Milá, que ja ha moderat les tres anteriors edicions de “Tengo una pregunta para usted”, farà este mateix paper a Barcelona.

Les edicions andaluses, amb el president de la Comunitat Autònoma, Manuel Chaves y el líder de l'oposició, Javier Arenas, seran presentades per Ana Blanco. En esta ocasió el programa, també en directe, s'emetrà per a tota Andalusia des del plató instal·lat en els estudis Buñuel de Madrid.

En el Centre Territorial de TVE a Andalusia -que no és un Centre de Producció com els de Madrid i Barcelona- no hi ha les condicions d'espai necessàries per a dur a terme este programa en els seus estudis de Sevilla.

Ones al millor programa de televisió

Fins ara han participat en “Tengo una pregunta para usted” el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero; el líder de l'oposició i president del PP, Mariano Rajoy, i els dirigents de CiU, IU i ERC.

El passat 24 de novembre “Tengo una pregunta para usted”, que ha sigut el format revelació de la temporada, rebia el Premi Ondas al Millor Programa de Televisió, un guardó que serà entregat en una gala a Barcelona, el pròxim 4 de desembre.

Líder d'audiència en les seues tres emissions

Prop de 6 milions d'espectadors (5.834.000) van seguir el dimarts 27 de març la primera emissió de l'espai “Tengo una pregunta para usted” en el que els ciutadans van preguntar al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero. Va obtindre un share del 30.3% i va ser el programa més vist del dia de totes les cadenes.

L'edició del dijous 19 d'abril, en la que 100 ciutadans van formular la seua preguntes a Mariano Rajoy, va tindre una quota del 34.9% i va ser seguida per prop de 6.4 milions de persones (6.338.000).També va ser llavors el programa líder del dia.

I la tercera entrega de “Tengo una pregunta para usted”, del dimarts 16 d'octubre -en què els ciutadans van poder fer les seues preguntes a Gaspar Llamazares, Duran i Lleida i Carod Rovira- va ser seguida per més de 4 milions d'espectadors (4.105.000) i va tindre una quota mitjana de pantalla del 22.2%. El programa va ser, així mateix, líder en la seua franja d'emissió.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele