martes, 20 de noviembre de 2007

TVE EMETRA UNA SEGONA TEMPORADA DE "EL CORO DE LA CARCEL"

El programa de Televisió Espanyola 'El coro de la cárcel', estrenat en L'1 al juliol del 2006, tornarà pròximament a Televisió Espanyola. La Direcció de la cadena pública ha arribat a un acord amb la productora basca 3Koma, creadora i propietària del format, que en la seua primera entrega va ser dirigit per María López i amb guió d'Igor Zabala i Rubén González. Igual que en l'ocasió anterior, 'El Coro de la cárcel' comptarà amb la col·laboració de la Direcció General d'Institucions Penitenciàries. Encara està per determinar la presó en què es gravarà esta nova entrega.

Una emocionant aventura

El 'Coro de la cárcel' es va posar en antena al juliol del 2006, en horari de màxima audiència, i estava protagonitzat per 12 interns del centre penitenciari de El Dueso, en Santoña (Cantabria). Estos reclusos tenien el repte de formar un cor musical i ho van aconseguir amb el suport i la col·laboració de dos professionals triades per a l'ocasió: Muntsa Rius, psicòloga d'Institucions Penitenciàries, i Nuria San José, professora de cant.

Ambdós professionals van formar el cor amb dotze reclusos que, al llarg de dos mesos, van assajar deu temes musicals. Els interns -Francisco Javier Beltrán, Andrés Marín, David Ortega, Enrique Barrull, Ángel María Torrijos, Iván José Trujillo, Francisco Javier Rueda, Raúl Clemente, Antonio Motos, Julio Barrantes, Jesús Ángel Martín i Francisco Botella- es van esforçar a consciència durant el període de preparació. Era la primera vegada que estes dotze persones s'enfrontaven a un desafiament semblant.

Després del treball formatiu van haver de presentar el repertori, en directe, en un gran concert. Les càmeres van mostrar la vida en la presó, les esperances, les il·lusions i els sentiments dels reclusos, tot això amb un objectiu: acostar la realitat de les presons als telespectadors.

Un programa premiat

'El coro de la cárcel', que ha sigut seleccionat com a finalista dels Premis Emmy que es concedixen a Nova York en la categoria "Non-Scripted Entertainment" (entreteniment sense guió) ha aconseguit diversos guardons després de la seua emissió en TVE. Va ser distingit amb una menció especial en els Premis Ondas Internacionals 2006, en la categoria de millor programa internacional i amb el premi al millor programa en la categoria de reality en el Festival Internacional de Televisió de Baniff 2007 (Canadà). A més, va ser seleccionat per la Unió Europea de Radiotelevisió (UER) com un dels 10 millors formats de 2006.

'El coro de la cárcel' s'emet actualment en Noruega i la cadena italiana MTV ha començat la seua producció. A més, uns quants països han adquirit els drets, entre ells, Australia, Francia, Nueva Zelanda, Turquía, Holanda, Bélgica, Sudáfrica i Finlandia.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele