lunes, 26 de noviembre de 2007

"THE RICH LIST" EL NOU CONCURS DE LA 1

TVE ha adquirit els drets de “The Rich List”, un concurs internacional del que la cadena pública ja està preparant la versió espanyola per a emetre en la franja matinal de La 1, en substitució de “El negociador”, segons ha pogut saber la premsa televisiva.

“The Rich List” és un format creat per 12 Yard Productions (“The weakest link" / "El rival más débil”) que basa la seua mecànica a completar llistes de respostes sobre temes de cultura popular.

“El negociador” se despedirà de La 1 a finals d'any per a ser rellevat al començament de 2008 pel nou “The Rich List”. La cadena pública valora positivament l'evolució que ha seguit el concurs que presenta Javier Capitán, que en les últimes setmanes s'ha mogut entre el 15% i el 16% de share, només un punt per davall de la mitjana de l'emissora, i tenint en compte que competix amb la imbatible “Ruleta de la suerte” (27%).

No obstant això, pareix que l'audiència collida per “El negociador” està per davall de les expectatives de La 1 en esta franja i s'ha optat per provar l'eficàcia d'un format nou al Gener, encara que no descarta recuperar “El negociador” més avant.

TVE es maneja un ampli palmito de noms per a presentar el programa, la producció del qual a Espanya va a càrrec de Grundy (“Yo soy Bea”, “Tienes talento”, “Por fin has llegado”, “El precio justo”).

La mecànica de “The Rich List”

El joc de “The Rich List” és molt simple i es basa en la premissa que “per a fer-se ric cal completar llistes”.
Dos parelles de concursants que no es coneixen entre si fins que arriben al plató competixen per omplir el nombre més gran llistes de respostes possibles relacionades amb temes de cultura popular.

Pel·lícules de Steven Spielberg, cançons d'ABBA, noms de bolets, països que utilitzen l'euro o quadros de Velásquez són alguns exemples de les preguntes de partida.

Una vegada que el presentador formula la pregunta, cada parella de concursants ha de fer la seua aposta sobre el nombre de respostes que seran capaços de donar sense que ho escolte l'equip oponent, que estarà insonoritzat en eixe moment pel programa.

Els concursants només guanyen si són capaços de predir el nombre exacte de respostes correctes que Sabran donar. Si una parella no aconseguix encertar el nombre de respostes que havia calculat, perd i guanya l'altre equip.

El programa consta de dos rondes, amb dos llistes i una possible tercera llista de desempat. La fase final es resol pel mètode de “mort sobtada”, és a dir, el primer que falle ho perd tot i resulta eliminat. El guanyador de cada emissió repetix en la següent entrega amb els diners que haja acumulat.

Països a què ha arribat “The Rich List”

“The Rich List” s'ha venut a la televisió britànica (BBC1, baix el títol “Who dares wins”), Austràlia (Seven), Nova Zelanda (TV1), Alemanya (Sat 1) i França, on s'estrenarà en breu. També es va emetre en la Fox, encara que va ser cancel·lat després d'una sola emissió.

Fins ara, el programa s'ha oferit en format setmanal, sent Espanya el primer país en què “The Rich List” s'emetrà com a tira diària.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele