miércoles, 14 de noviembre de 2007

ROSA MARIA CALAF PREMI "TOTA UNA VIDA" DE L'ATV

El Consell de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió s'ha reunit sota la presidència de Manuel Campo Vidal, president de l'ATV, ha decidit guardonar a Rosa María Calaf amb el Premi Tota una Vida com a reconeixement de la Institució a una trajectòria professional lligada al medi televisiu.

En edicions anteriors, este premi ha sigut concedit a reconegudes figures del món televisiu: Jesús Hermida, Miguel de la Quadra Salcedo, Antonio Mercero, Chicho Ibáñez Serrador, Josefina Molina, Matías Prats Sr., José de las Casas i Pedro Amalio López. L'últim guardonat va ser Emilio Aragó “Miliki”, que va rebre el premi en l'entranyable gala del 10é Aniversari de l'Acadèmia de Televisió, celebrada en el Teatre Lope de Vega, Sevilla.

Es farà entrega del premi en el transcurs de la gala dels IX Premis Anuals de l'Acadèmia de Televisió que se celebrarà el pròxim 21 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de la Televisió, que tindrà lloc en el Gran Casino Aranjuez i serà retransmés per La Sexta. Andreu Buenafuente conduirà la gala que produiran conjuntament El Terrat de Produccions i l'Acadèmia de Televisió.

A més, junt amb els finalistes en cada una de les 18 categories votades davant de notari pels membres de la Institució, es donaran a conéixer els premiats en les 5 categories per a professionals i programes de Cadenes autonòmiques, votats pel Consell de l'Acadèmia -integrat per representants de la Junta Directiva, TVE, Antena 3, Telecinco, Quatre, La Sexta, els canals de la FORTA, Digital + i la SGAE.

Rosa María Calaf

Rosa María Calaf és la més veterana i amb més experiència dels corresponsals de TVE. Va obrir la corresponsalia de Moscou per a la Unió Soviètica, la corresponsalia de Viena per als països de l'este i va reestructurar la corresponsalia de Buenos Aires per a Amèrica del Sud. A més, ha sigut corresponsal a Nova York per a Estats Units i Canadà i a Roma per a Itàlia i Vaticà.

Nascuda a Barcelona és llicenciada en Dret i Periodisme. Màster en Institucions Europees (universitat lliure de Brussel·les), Ciències Polítiques (universitat de Califòrnia-Els Angeles); Premi a la trajectòria professional en 1992 i en 1993 llaç de dama de l'orde del mèrit civil, premi ONDAS 2001 a la millor labor professional, premi especial de TV 2001 d'APEI, (Associació Professional Espanyola d'Informadors), Periodista de l'any 2001 Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Forma part de la plantilla de TVE des de 1970. I va ser membre de l'equip fundador de la televisió de Catalunya TV-3 com a directora de programació i producció.

El seu actual destí com a corresponsal cap per a Àsia-Pacífic, li permet cobrir una àmplia zona molt interessant des del punt de vista informatiu en qüestions socials, culturals, econòmiques i polítiques. La regió assignada a Rosa María Calaf comprén des de Pakistan fins a Nova Zelanda.

L'amplitud de l'àrea obliga a estar permanentment canviant de lloc, i la seua labor es veu dificultada per la simultaneïtat d'esdeveniments que es produïxen en distints punts i la consegüent dificultat per a triar els més interessants, informativament parlant.

En la seua actual etapa professional en llunyà orient Rosa María Calaf s'ha trobat amb cultures totalment diferents de l'occidental. El seu treball es veu dificultat de vegades per la falta de llibertat de moviments que es produïx en moltes de les zones de què s'ocupa d'informar.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele