domingo, 21 de octubre de 2007

EXIGIXEN A TELECINCO QUE RETIRE "ESCENAS DE MATRIMONIO"

La Federació de Dones Progressistes ha exigit que es retire de la graella de Telecinco l'espai "Escenes de matrimoni" ja que, segons l'organització, fomenta la violència contra la dona i reproduïx estereotips negatius sobre esta, informa EFE.

La federació ha rebut 23 denúncies a propòsit de la sèrie, cinc d'elles presentades per hòmens, i les ha enviat a l'Observatori de la Publicitat de l'Institut de la Dona.


El programa d'humor que s'emet de dilluns a dissabte és líder d'audiència i la majoria dels dies és el programa més vist de la jornada. A més, la sèrie que produïx José Luis Moreno va batre dilluns passat 15 d'octubre el seu propi rècord d'audiència amb 5.592.000 espectadors i un 30% de quota de pantalla.


La sèrie menysprea la dona, segons l'organització


Per a l'organització, el deteriorament en la convivència i les agressions psicològiques que estan contingudes en la sèrie, són en part les causes que desemboquen en la mort de moltes dones a Espanya a les mans de les seues parelles i exparelles.


Les "rialles en off" de la sèrie també han sigut criticades per esta associació, ja que animen al públic a qui qualifica de "poc crític" a acceptar esta falta de valors democràtics i humans.


Les 23 denúncies es basen que "Escenes de Matrimoni" reproduïx estereotips negatius de la dona, a qui es menysprea i les capacitats no de les quals se li valoren; i inclús en la majoria de les situacions són elles les que "fan la vida impossible" als seus marits.


Així mateix, consideren d'una doble moral intolerable que Telecinco emeta anuncis en què es defén cada mes una causa humanitària i, d'altra banda, emeta este tipus d'espais que "atempten contra la dignitat de les persones".

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele