lunes, 15 de octubre de 2007

MARIA TERESA CAMPOS ESTRENA PROGRAMA A TELECINCO

María Teresa Campos torna a Telecinco tots els dimarts a partir de les 23.45 hores, cinc anys després de la seua polèmica eixida, amb l'estrena del seu nou programa, "El laberinto de la memoria", una sèrie d'especials sense periodicitat fixa en què es repassaran les biografies de personatges rellevants del món de la política i empresarial del nostre país. L'expresident del Govern, Felipe González, és la primera figura que analitzarà l'espai, coincidint amb el 25 aniversari de la victòria electoral socialista.

La veterana periodista estarà acompanyada en plató per un grup de col·laboradors i invitats relacionats amb el personatge en qüestió que analitzaran el seu trajectoria després de l'emissió d'un reportatge.

L'espai està produït per La Fábrica de la tele ("Hormigas blancas", "La noria"). A excepció de la seua primera etapa en TVE, esta és la primera vegada que María Teresa Campos no treballa amb Europroduccions.

María Teresa Campos compaginarà la presentació en Telecinco amb la seua actual participació en el programa 'Protagonistas' de la cadena radiofònica Punto Radio.

Com van ser els inicis de Felipe González en política? Quins van ser els factors que van desembocar en el seu nomenament com a secretari general del PSOE i quin va ser el seu paper en el posterior èxit del partit en les urnes? A punt de complir-se el 25é aniversari de la primera victòria electoral del Partido Socialista Obrero Español, estos i altres detalls relacionats amb la trajectòria política i personal de què fóra líder socialista durant 23 anys trobaran resposta en “El laberinto de la memoria”, programa presentat per María Teresa Campos que Telecinco estrena este dimarts, a partir de les 23:45 hores.

“El laberinto de la memoria” oferirà la primera part d'un documental biogràfic que comprendrà els huit anys que transcorren des del seu nomenament a l'octubre de 1974 com a secretari general del PSOE en el Congrés de Suresnes (França) fins a la consecució del primer triomf socialista en unes eleccions democràtiques a l'octubre de 1982, després de rebre el suport de més de 10.000.000 de ciutadans en les urnes.

El document abordarà l'arribada de González a Madrid, la consecució del lideratge del partit immers en la clandestinitat durant el franquisme i la seua posterior legalització, la conversió en la primera força d'oposició a UCD i la victòria per majoria absoluta.

Després de l'emissió del reportatge, María Teresa Campos moderarà un debat en què participaran, entre altres personalitats, Amparo Rubiales, ex-compañera de González en la seua etapa universitària i en el despatx on exercia com a advocat laboralista, i el periodista José Oneto, que durant aquell període va ocupar el càrrec de director de “Diari 16”.

En la pròxima edició del programa, Telecinco completarà el repàs a la trajectòria política i personal del mandatari amb un reportatge que arreplegarà els principals esdeveniments que van tindre lloc des del seu accés a La Moncloa en 1982 fins a la derrota electoral de 1996.

Telecinco emetrà imatges inèdites de Felipe González cedides per algunes de les principals televisions europees de l'època

Durant el repàs als primers anys de la trajectòria política del considerat com “Presidente del cambio”, “El laberinto de la memoria” oferirà imatges inèdites procedents dels arxius d'algunes de les principals televisions europees de l'època, com les cadenes públiques alemanya i francesa, que van atorgar una especial cobertura als actes públics protagonitzats per González fora de les fronteres espanyoles durant la seua etapa en la clandestinitat.

A més, el programa ha recopilat imatges cedides pel NODO de Televisió Espanyola i per l'arxiu audiovisual del PSOE i ha realitzat un exhaustiu seguiment de les informacions publicades en més d'una trentena de capçaleres nacionals -“ABC”, “El Mundo”, “El País”, “Diario 16”, “Cambio 16”, “Pueblo”, “El Correo de Andalucía”, així com les revistes “Interviú”, “Stop”, “Posible”, “Hola”, “Plaza”, “Ama”, “Chiss”, entre altres mitjans-, i internacionals, com “Financial Times” i “New York Times”.

Felipe González, 1974-1982: de la clandestinitat a La Moncloa

El reportatge de matí arranca amb l'elecció de González a l'octubre de 1974 com a secretari general del Partido Socialista Obrero Español.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele