martes, 2 de octubre de 2007

MERCEDES MILA ANALITZA LES BANDES LLATINES

Mercedes Milá es posa al front este dimecres a les 23:45 hores en Telecinco d'una nova edició de “Diario de…” per a analitzar la situació actual de les bandes llatines.

“Diario de… las bandas latinas” recogerá testimonis de víctimes dels atacs d'estos grups, oferirà les últimes dades aportades per la Policia sobre l'estat actual dels mateixos i es farà eco del procés de legalització dels Latin Kings a Barcelona.

Les víctimes conten la seua experiència

En esta nova edició de “Diario de…”, Mercedes Milá ha arreplegat diversos testimonis de ciutadans que han patit en primera persona la violència d'alguns membres de bandes llatines que estan assentades principalment en els barris perifèrics de Madrid, Barcelona i altres ciutats de la costa llevantina.

Noves bandes entren en joc: Dominican don´t play, Trinitarios i Forty two

Mercedes Milá també ha xarrat amb l'Inspector Cap del Grup de Bandes Llatines del Cos Nacional de Policia, que ha destacat l'èxit de la “Operación Pañuelo”, una acció policial que “va culminar amb la detenció de catorze líders principals de l'organització (Latin Kings)”.

A partir d'esta operació, les activitats delictives del grup han disminuït de forma considerable. Segons l'inspector, “va ser un colp dur a la banda i des de llavors s'ha notat un descens enorme en l'activitat dels Latin Kings”.

Enfront d'este fenomen, la Policia també ha detectat la proliferació d'altres grups llatins amb característiques semblants: “Dominican Don’t Play, Trinitarios i Forty Two són de República Dominicana. Són bandes criminals organitzades i molt perillosos que han estat involucrats en molts delictes de lesions, en robatoris amb violència i inclús en homicidis”.

El model dels Latin Kings legalitzats de Barcelona

Una de les solucions pacífiques per a estos grups pareix la legalització, situació que han aconseguit els Latin Kings establits a Barcelona amb ajuda de l'Ajuntament i diversos agents socials. Esta banda ha sigut declarada recentment associació cultural, després que la Generalitat aprovara els seus estatuts. “Diario de…” ha contactat amb els seus líders, que analitzaran per al programa les claus d'este procés.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele