martes, 30 de octubre de 2007

LA 2 ESTRENA EL DIA 4 DE NOVEMBRE "PAGINA 2"

La 2 de TVE estrena, diumenge que ve 4 de novembre a les 20:15 hores, 'Página 2', un nou magacín setmanal de trenta minuts dedicat a la literatura dirigit i presentat per Óscar López.

A la roda de premsa de presentació als mitjans de comunicació, celebrada este dimarts en la biblioteca de l'hotel Bauzá de Madrid, han assistit el director de TVE, Javier Pons, i el propi presentador del programa, Óscar López.

Javier Pons ha destacat que "li fa molta il·lusió" la nova proposta de La 2, de la que està "particularment orgullós". 'Página 2', ha afirmat Pons en la roda de premsa, "és un pas avant en programes culturals, un programa que sorprendrà pel seu format innovador i pròxim al mateix temps". Amb ell, "Televisión Española vol respondre al repte d'acostar el món de la literatura als telespectadors d'una forma amena i atractiva".

El director de TVE ha subratllat que es tracta d'una aposta cultural molt rellevant, ja que "el programa es va a emetre a les 20:15, immediatament abans del prime time, quan fins ara este tipus de produccions estaven relegades a la nit".

El director del programa, Óscar López, ha explicat que 'Página 2' vol convertir-se en "un magacín cultural intens, amb moltes seccions, on passaran moltíssimes coses, i on no es va a fer crítica literària sinó informació". Óscar López, que presentarà el programa cada diumenge, ha definit el nou format com "un programa molt viu, en constant moviment", i ha assegurat a més que no coneix "cap igual a Europa".

Entre les 10 seccions que té el programa, el director ha destacat la importància de les entrevistes, per les que desfilaran noms tan coneguts com Carlos Ruiz Zafón, Arturo Pérez Reverte o Matilde Asensi, els reportatges, que aprofundiran amb detall en aspectes desconeguts del món dels llibres, i la crítica de cine inspirat en novel·la, secció en la que Óscar estarà acompanyat de la crítica Desirée de Fez.

A més, 'Página 2' va a formar part de del fenomen denominat "Bookcrossing", que consistix a deixar llibres en llocs determinats com una cafeteria o un caixer automàtic perquè altres persones puguen llegir-los. Els escriptors que passen pel programa deixaran un exemplar del seu últim llibre en algun racó de la geografia espanyola.

Els telespectadors podran participar en un concurs de microrelats i formular les seues preguntes sobre qualsevol aspecte de la literatura a través de la pàgina web del programa.

Es tracta, en definitiva, d'acostar la literatura als espectadors de TVE, als lectors habituals i als ocasionals, d'una forma nova que mai s'ha vist en televisió.

Vinents estrenes en TVE

Segons ha explicat Javier Pons, l'oferta cultural de TVE es completarà amb 'Marcapáginas', un espai de La 2 que reinterpreta en clau de reflexió literària diferents realitats quotidianes, i amb un nou programa de música que s'estrenarà pròximament en el prime estafe de La 2.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele