lunes, 29 de octubre de 2007

HULU.COM NOVA WEB DE LES TV AMERICANES FOX I NBC

La NBC i la Fox han apostat per una nova pàgina en Internet de vídeos, que naix com a alternativa al portal líder en este àmbit, Youtube. Des de hui la pàgina Hulu.Com oferix als seus visitants la possibilitat de veure de forma gratuïta pel·lícules i sèries de televisió. El contingut a què es permet l'accés és propietat d'ambdós cadenes impulsores del projecte, a fi d'estalviar-se els problemes de drets d'autor que últimament patixen altres pàgines amb este tipus de contingut, informen les agències AP i Reuters.

Amb esta iniciativa els creadors pretenen que els usuaris tinguen una web alternativa que proposa el visionat de pel·lícules de forma íntegra, una cosa que no permet Youtube, així com capítols de diferents sèries de televisió. "Els usuaris s'identifiquen amb els programes, les sèries i les pel·lícules", explica el president de Hulu.Com, Jason Kilard, qui va destacar que esperen l'èxit d'esta web, ja que "quan agregues en un mateix lloc tot un gran contingut, és més fàcil per a l'usuari".

Així, Hulu oferirà centenars d'episodis de diferents sèries com les oferides per la NBC “30 Rock” o l'espai més representatiu de la Fox, “Els Simpson”. No obstant això també es podrà accedir a programes molt més antics com “Lou Grant” o “Perduts en l'espai”. Quant a les pel·lícules (produccions de Sony Corp. i Metro Goldwyn Mayer Inc.) només es podran visionar aquelles que estiguen ja adaptades per a la seua emissió en televisió, i estaran interrompudes per xicotets talls publicitaris, que financen el portal, tal com passaria si foren emeses en la xicoteta pantalla.

A més, l'enllaç es pot trobar en llocs web “amics” com AOL, MySpace, MSN o Yahoo, entre altres. D'esta manera es permet als usuaris afegir enllaços a capítols concrets o pel·lícules en els seus blogs personals o pàgines o inclús a parts concretes d'un programa. Segons els seus creadors, Hulu dóna un servici als seus consumidors que dóna molta flexibilitat per a tornar a publicar legalment un contingut que té drets d'autor. "Hem donat un pas avant en este sentit, en comparació amb els seus competidors", va apuntar James McQuivey, analista tecnològic de Forrester Research.

Tensió entre Youtube i les cadenes de TV

I és que l'estrena d'esta pàgina arriba en el moment en què es viuen nombroses tensions en este sector, a causa del malestar de les diferents cadenes de televisió perquè espais d'este tipus utilitzen les seues imatges sense autorització. De fet, fa tan sols una setmana que Youtube, que ja té interposades diverses querelles milionàries, anunciava la posada en marxa d'un sistema que permetria a les televisions controlar els seus continguts en la Web, de manera que són elles mateixes les que poden eliminar-lo o donar-li promoció.

D'esta manera, este nou format permet no tindre este tipus de problemes i, segons McQuivey, atrau més publicitat. "Els anunciants sempre volen tindre l'oportunitat de posar anuncis durant les hores de major audiència" pel que, va explicar "si ells hagueren mantingut el contingut en les seues pàgines Web 'nbc.Com' o 'Fox.Com', açò hauria limitat el número de la gent que ho veuria".

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele