miércoles, 31 de octubre de 2007

LES SERIES AMERICANES PERILLEN PER LA VAGA DELS GUIONISTES

La vaga dels guionistes de Hollywood i de la resta dels Estats Units amenaça de suspendre a partir de matí molts rodatges en marxa i deixar a les cadenes televisives sense nous episodis de les sèries preferides per l'audiència, van assenyalar ahir els organitzadors de la protesta, segons informa EFE.

Les principals emissores ultimaven ahir els plans per a mantindre les seues emissions sense les sèries més populars, amb programes concurs o repeticions d'episodis passats, en el cas que els guionistes deixen de treballar demà com està previst.

Les televisions tenen capítols fins a desembre

No obstant això, les cadenes de televisió tenen gravats suficients episodis per a mantindre l'audiència amb la seua dosi setmanal de novetats fins a finals d'any, però la desocupació de guionistes es començaria a notar a principis del 2008.

Recentment el president de la cadena CBS -que emet sèries de gran èxit com CSI, Jericho o Numb3rs- es va comprometre a mantindre la programació i va dir que la cadena "no es va a apagar" per la falta de guions.

Una de les alternatives que estan contemplant les productores és omplir la programació amb "reality shows" ja que estos no estan subjectes a convenis amb guionistes sindicats i es produïxen més ràpidament que les sèries.

Volen més percentatge dels ingressos per la venda de DVD

El sindicat té l'aprovació aclaparadora dels escriptors per a declarar la primera sobra del sector des de 1988 ja que un 90 per cent dels 5.000 guionistes que va votar recentment en un referèndum sobre la disputa, van autoritzar la desocupació.

Els guionistes volen rebre una proporció major dels ingressos que els estudis aconseguixen per la venda de les sèries en discos DVD, una pràctica cada vegada més habitual i que està generant substancials ingressos.

Major compensació per la difusió en Internet y mòbils

Els escriptors també estan interessats a rebre una major compensació per les emissions de les sèries a través d'Internet, ja siga en ordinadors de sobretaula o en telèfons mòbils, una opció que també està guanyant cada dia més adeptes.

Les productores de televisió s'han resistit fins ara a cedir a les demandes dels guionistes.

El passat 22 d'octubre, el president d'AMPTP, Nicholas Counter, va qualificar als reclams del sindicat com "inabastables" donada la difícil situació en què es troben els seus associats.

"Necessitem ajuda davant dels elevats costos, els creixents dèficits i les restrictives condicions dels contractes. En compte d'això, el sindicat ens oferix propostes inabastables", va dir Counter.

Segons AMPTP, entre el 85 i el 90 per cent de les sèries produïdes fracassen abans que puguen ser distribuïdes en altres cadenes i el dèficit mitjà durant la primera temporada d'una sèrie d'una hora és de 26,4 milions de dòlars.

Caiguda d'ingressos comercials

Encara així, la simple amenaça de la vaga està afectant greument els seus ingressos comercials ja que els anunciants estan interessats en una audiència fidel, que és el que atrauen les sèries més populars de l'oferta televisiva.

Segons va publicar ahir el diari "USA Today", al maig els anunciants van decidir destinar 8.000 milions de dòlars a comercials per a les sèries de més èxit en esta temporada, 1.000 milions de dòlars menys que fa dos anys.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele