miércoles, 3 de octubre de 2007

LA CREADORA DE "CALLEJEROS" ESTRENA "VIDAS PRIVADAS" EN LA SEXTA

La vida d'una localitzadora de cine, un pastor evangelista i una metgessa d'urgències, gent corrent, els protagonistes de 'Vidas Privadas', una nova sèrie documental que laSexta estrenarà hui dimecres 3 d'octubre a les 21:55 hores.

'Vidas privadas' és una sèrie documental que s'emetrà en horari de màxima audiència i amb una periodicitat setmanal, dirigit i presentat per Carolina Cubillo, en el que els protagonistes són persones anònimes però amb nom i cognom que permeten compartir des de dins el seu dia a dia. Es tracta d'un format ple d'històries de carn i os, de vides reals, amb gent que emociona, que fa riure i que fa plorar.

Totes les setmanes, el programa, de 50 minuts de duració, comptarà amb històries diferents, casos reals de persones de tots els àmbits de la societat que lluny de ser vulgars són extraordinaris. Són perfils de vides dures, tendres i apassionants que mereixen ser contades sense maquillatge i sense efectes que retrata la realitat.

'Vidas privadas' és un espai ple d'històries singulars contades en primera persona, com la de José Manuel Ponce, carter de 47 anys que treballa en la barriada malaguenya dels Gresos. Per a penes 1.200 euros al mes, recorre vials sense asfaltar, carrers sense nom i cases plenes de rates i llig les cartes als gitanos que no saben llegir. O com la de Carolina Smith, una dona transsexual nascuda com Avelino Graña, que es guanya el jornal cantant en xicotets locals de Vigo, davant de l'apassionada mirada de sa mare, que als seus 66 anys porta tota la seua cara adornada amb pírcings.

En el primer programa...

Este dimecres 'Vidas Privadas' obrirà amb tres casos reals molt diferents i emocionants. Una localitzadora de cine, un evangelista de l'Església de Filadèlfia i una metgessa de l'equip d'emergències aèries del 061 d'Andalusia seran els primers protagonistes d'este programa en què la realitat és la protagonista.

Tato Perdiguero és localitzadora de cine i treballa amb els més grans directors. Si Almodóvar o Trueba necessiten una vivenda per a rodar una escena de les seues pel·lícules, ella els ensenya alguna dels centenars de casa que es maneja. Des de “minipisos” de 20 metres quadrats fins a mansions de 5000. Les “cases autèntiques, eixes que olen a olla i a pa ratllat, i que pareixen d'una altra època, són les més cotitzades”, diu. Si no, que li ho diguen a Julio, que lloga la que en el seu dia va ser casa dels seus pares en el madrileny barri de Lavapies per 1.500 Euros el dia de rodatge: “Quan el director de ‘El Próximo Oriente' – Fernando Colomo- va veure les fotos de l'arbre genealògic dels meus avantpassats en un quadro, va decidir usar-ho en la pel·lícula”, conta orgullós.

Luís Suárez és pastor evangelista de la Iglesia de Filadelfia. Celebra el culte sis dies a la setmana en el temple de la Roda a Albacete. A més cada any convertix a la fe a centenars de fidels en les aigües del riu Xúquer al seu pas per Conca. “Açò no és un espectacle, és un profund acte de fe”, aclarix Luís.

Valle Yeste és metgessa de l'equip d'emergències aèries de 061 d'Andalusia. Des de la seua base en Baza, Granada, volen cada dia a bord d'un helicòpter medicalitzat per a actuar en situacions crítiques.

Accidents múltiples de tràfic, un bebé que necessita urgentment un trasplantament de cor, o un treballador estranyament intoxicat amb verí, són alguns dels pacients d'estos herois anònims.

Carolina Cubillo, creadora i directora

Carolina Cubillo és periodista. Actualment és la creadora i directora del programa 'Vidas privadas' per a laSexta i del format documental d'actualitat 'Callejeros' produït per a Cuatro (Premi TP 2007).

També va crear i va dirigir el format 'Mi cámara y yo' en Telemadrid. En la mateixa cadena va ser directora de 'Menudo TN' i 'Panorama de actualidad', així com la versió espanyola del programa 'Queer eye for the straight guy' ('Equipo G') per a Antena 3 TV

Al llarg de la seua trajectòria com a reportera ha realitzat treballs en zones de conflicte i desastres humanitaris (Bòsnia, Afganistan, Índia, Cuba, Hondures, Mèxic…) Va ser reportera i copresentadora del programa 'Quién sabe dónde' de TVE. Va començar la seua carrera en televisió com a periodista de Servicis Informatius de Telemadrid.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele