martes, 2 de octubre de 2007

"DESAPARECIDA", LA NOVA SERIE ESPANYOLA DE LA 1

Este dimecres s'estrena la nova sèrie de ficció de TVE, “Desaparecida”. Una sèrie que Javier Pons, director de TVE, “creu que donarà que pensar i que parlar” perquè “no té precedents en la nostra ficció nacional”.

“Desaparecida” narra la història d'una família que ha d'enfrontar-se a la realitat que un dels seus membres ha desaparegut. Una història de ficció que es basa en un gran nombre de casos reals, “un drama humà que es repetix massa vegades”, ha afegit Pons. Però “Desaparecida” no sols busca entretindre sinó que “complix una funció de servici públic perquè fa que revisem les nostres relacions familiars i amb l'entorn” i a més “ens ensenya a gestionar millor eixe trauma”.

“Desaparecida” està produïda pel Grupo Ganga (“Cuéntame cómo pasó”) i els productors executius Miguel Ángel Bernardeau i Ramón Campos han demostrat el seu entusiasme en una sèrie que, com confessava Bernardeau, “ens va apassionar en la seua concepció”.

Ramón Campos definix “Desaparecida” com “un drama realista” que combina “quasi al 50% el drama familiar i les investigacions policials” que vol mostrar, de la manera més realista possible, com treballa la Guàrdia Civil en casos de desaparicions però, també com és el dia a dia en una família que està passant per esta situació i “què passa quan les cambres es van d'una casa i es queda el buit”.

Luisa Martin: “Només pensar a posar-me en este cas em torne boja”

Luisa Martín, actriu que dóna vida a Lola, mare de la desapareguda Patricia, està, abans que res “agraïda per poder fer un personatge com este” encara que reconeix que “només pensar a posar-me en eixe cas em torne boja, però eixa és l'esquizofrènia que viuen els actors” i per això pretén “fer-ho amb el major respecte perquè encara que és ficció, hi ha massa casos reals”.

Carlos Hipólito, en la sèrie Alfredo, pare de Patricia, ha comentat que “els guions són especials perquè tot està molt ben escrit i molt ben descrit” i reflectixen el dia a dia de “una família que podria ser la de qualsevol de nosaltres” i que, a pesar de la seua desesperació, “han de seguir amb les seues vides, cuidant dels seus fills, comprant el pa…”.

Unes famílies a qui, com diu Miguel Ángel Solá, que interpreta al Teniente Sierra, “la vida se'ls transforma en una cosa negra però han de seguir avant per tot l'entorn”.

“Hi ha porres per a saber on està Patricia”

"Desaparecida" s'estrena este dimecres amb "un equip tremendament apassionat" fins al punt que, com diu Miguel Ángel Bernardeau, "hi ha porres per a saber on està Patricia".

TVE programa "Desaparecida" contra "Hospital Central"

“Desaparecida” es mesurarà en la nit del dimecres amb la veterana "Hospital Central" (Telecinco), l'americana "Kyle Xy" en Quatre, cine o un espai per determinar en Antena 3, "Perdidos" en La 2 i l'estrena del docu-reality "Vidas privadas" en laSexta, si no hi ha canvis.

Inspirada en desenes de casos reals

La sèrie gira entorn de la desaparició de la jove Patricia Marcos i la busca que comença la seua família, encapçalada per son pare. És una ficció inspirada en desenes de casos reals, però que no recrea cap en particular.

Patricia viu junt amb la seua família en un poble dels afores de Madrid. Una nit, amb motiu de les festes en una localitat veïna, Patricia ix junt amb la seua cosina Cris. La “negociació” sobre el límit de l'hora de tornada provoca la clàssica discussió familiar amb sa mare.

Finalment, la jove -que just l'endemà aconseguirà la majoria d'edat, al complir 18 anys- acaba aconseguint el permís de son pare per a tornar una miqueta més tard d'allò més habitual: a les 4.30 de la matinada. Però passen les hores i la xica no torna. Tot pareix indicar que Patricia ha desaparegut involuntàriament.

A eixa història central s'uniran les trames personals de la família, els amics, els coneguts, les forces policials, i els sospitosos. Tots ells s'encreuaran entorn de la busca de Patricia.

La sèrie, produïda per Ganga ("Cuéntame"), combina el suspens i la investigació amb el drama familiar, la incertesa i els conflictes que causa la desaparició. La sèrie està dirigida per Carlos Sedes, Manuel Palacios, Jorge Sánchez Cabezudo i José María Caro.

Els personatges principals estan interpretats per Carlos Hipólito, en el paper del pare, Alfredo i Luisa Martín, com la mare, Lola; Beatriz Ayuso encarna a Patricia Marcos. Per la seua banda, Francesc Tormos i Bárbara Meyer són els germans de la jove, Diego i Sonia. Miguel Ángel Solá dóna vida al Teniente Sierra.

Sens dubte, un argument "oportú" en relació amb la desaparició real de la xicoteta britànica Madeleine McCann i el cas de la qual, amb els seus pares com possibles imputats, està commocionant a l'opinió pública de mig món durant els últims mesos.

Luisa Martín debuta en un paper dramàtic

L'actriu Luisa Martín (la inoblidable Juani de "Médico de familia"), a qui la passada temporada vam poder veure com jurat i mestra en “El Club de Flo” (LaSexta) i fa tres anys en la comèdia diària “La sopa boba” (Antena 3), debuta així en televisió amb un personatge dramàtic, registre que ja ha utilitzat en nombroses ocasions tant en cine ("Las trece rosas") com en teatre ("Como abejas atrapadas en la miel").

El repartiment es completa amb Esther Ortega com la sergent de la Guàrdia Civil, Bárbara Meier com a germana menuda de Patricia, Francesc Tormos (germà major), Marina Salas (la cosina de Patricia), Carlos Kaniowsky (tio de Patricia) i Santi Marín (nóvio de la desapareguda)

Esther Ortega és una actriu de llarga experiència teatral que ha desenrotllat bona part de la seua carrera a Itàlia i en el currículum de la qual podem trobar les pel·lícules “Amor, curiosidad, prozak y dudas” (2001) de Miguel Santesmases i “Un día sin fin” (2004) de Giulio Manfredonia.

"Una sèrie autèntica"

Sobre la sèrie, l'actriu Luisa Martín assegura en una entrevista que “és autèntica, molt dramàtica, molt de veritat; mai havia vist uns guions tan extraordinaris com estos, no se'ls pot corregir absolutament res.”

“A més, tinc el gran plaer i el privilegi de compartir repartiment amb Miguel Ángel Solá i amb Carlos Hipólito, que és el meu marit en esta sèrie. També hi ha diversos actors jóvens que sorprendran molt.”

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele