lunes, 10 de diciembre de 2007

ANTENA 3 TANCA EL REPARTIMENT DE "SOY EL SOLITARIO"

Antena 3 Films i Boca a Boca produïxen “Soy El Solitario”, una història d'acció i intriga basada en la investigació que va portar a la detenció del lladre de bancs més famós dels últims temps, informa la cadena en una nota.

En format de TV Movie, és a dir, pel·lícula creada expressament per al seu passe per televisió, i dirigida per Manuel Ríos, “Soy El solitario” compta amb un repartiment que inclou els actors Pepo Oliva (“Compañeros”), Emilio Gutiérrez Caba (“Círculo rojo”), Roberto Enríquez (“Quart”), Ramón Barea, Raúl Arévalo, Begoña Maestre, Miguel Rellán i Jorge Bosch, entre altres.

Rodada en alta definició, “Soy El Solitario” es roda des del passat 5 de novembre fins a este divendres a Madrid, contornada de la capital i Portugal.

Antena 3 treballa actualment en altres dos TV Movies, una basada en la història de Miguel Ángel Blanco i una altra, en la catàstrofe del càmping de Los Alfaques, a Tarragona.

Inspirada en fets reals

“Soy El Solitario” està inspirada en els fets delictius i la posterior detenció a Portugal de Jaime Jiménez Arbe, un veí de la localitat madrilenya de Las Rozas, presumpte autor d'estos fets, que passarà a la història com els de l'atracador de bancs més buscat d'Espanya.

Els fets reals encara no han sigut jutjats. No obstant això, la producció no aprofundix tant en la vida de El Solitario, com en investigació desenrotllada durant diversos anys, primer per parts de la Guàrdia Civil i després també, per la Policia Nacional.

Durant la investigació, l'equip de realització ha aconseguit parlar moltes vegades amb els agents que van portar de primera mà les investigacions, així com accedir a les instal·lacions d'ambdós cossos.

Un home camaleònic i de gran intel·ligència

En 1996, un home camaleònic i de gran intel·ligència, decidix utilitzar les seues habilitats per a cometre atracaments en sucursals bancàries i canviar de vida definitivament. La seua aparença, sang freda i modus operandi, amb colps separats per mesos, prompte li valen el sobrenom de “El Solitario”. No obstant això, després dels primers colps amb èxit, en 2003 la persecució de la Guàrdia Civil l'obliga a matar dos agents en una carretera de la xarxa secundària de Navarra.

El comandant Herrera, al comandament del cos i el seu equip, format per Silvia, una jove alferes, Alfredo i Carlos, membres de la unitat judicial de Madrid, són els encarregats de donar captura a què es considera ja un dels delinqüents més perillosos d'Espanya. Les primeres perquisicions, quasi sense proves, els conduïxen un criminal mexicà que finalment resulta no ser la persona buscada. Mentrestant, “El Solitario” coneix una dona brasilera per internet a què promet una vida millor junts, retirats en algun lloc paradisíac.

La Guàrdia Civil, sorpresa per l'habilitat de l'autor dels fets per a no deixar pistes, prompte reclama l'ajuda de la Policia Nacional per a intentar capturar d'una vegada per sempre al delinqüent. És així com entra en el cas el jove inspector Daniel Lucera. Silvia i Daniel arriben junts darrere de la pista de Martínez Baeza, un atracador que manté un gran paregut físic amb les imatges que han captat les càmeres de seguretat dels bancs atracats.

El seguiment de Baeza porta a Silvia i Daniel a Portugal, on pareix que Baeza planeja el seu nou colp, la prova definitiva per a agarrar-lo. Desafortunadament, Baeza decidix avortar el colp per sentir-se vigilat i Silvia i Carlos han de tornar a Espanya.

No obstant això, un nou avís els porta de nou al país luso. Tot torna a indicar el modus operandi de “Soy El Solitario” i Silvia i Daniel col·laboren de prop amb els portuguesos per a donar-li caça. Esta vegada sí que hi ha sort i després de 10 anys de persecució, el delinqüent de Portugal es revela com el presumpte autor, i li arruïnen el seu colp definitiu i el seu viatge imminent cap a una nova vida. “Soy El Solitario” és conduït fins a les dependències policials, no sense abans cridar i reivindicar-se al crit: Soy el Solitario, Salud Españoles!

Fitxa artística

Pepo Oliva...........................................El Solitario
Emilio Gutiérrez Caba.............................Teniente Herrera
Begoña Maestre.....................................Silvia
Ramón Barea........................................Alfredo
Raúl Arévalo.........................................Carlos
Roberto Enríquez...................................Daniel Figuero

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele