lunes, 3 de diciembre de 2007

LA 1 ESTRENA "REPOR"

TVE completa la seua oferta informativa a partir d'este dimarts 4 de desembre, a les 23:45 en L'1, amb l'estrena de 'Repor', un programa de reportatges elaborats al peu del carrer que reflectirà, cada setmana durant 50 minuts, diferents situacions de la vida quotidiana. En cada emissió s'oferiran en dos reportatges de 25 minuts cada u.

El director dels Servicis Informatius de TVE, Fran Llorente, i la directora de TVE a Catalunya, Montse Abbad, han acompanyat la directora de 'Reper', Gemma Soriano i al subdirector del programa, Ignasi Rodríguez, en la presentació de l'espai als mitjans de comunicació. La trobada s'ha celebrat este dilluns en Torrespaña i també han estat presents tres de les reporteres de l'equip: Almudena Ariza, Marta Cáceres i Cristina Fernández.

Fran Llorente ha descrit 'Reper' com una producció que “completa l'oferta informativa de TVE” d'una forma “més actual i més pròxima als ciutadans”. El màxim responsable dels Servicis Informatius de la cadena pública ha destacat, al seu torn, que este nou programa se suma al “esforç de Televisió Espanyola, que s'ha bolcat per a fer una temporada informativament intensa i que és líder d'audiència en informació”.

La firma dels Informatius de TVE quedarà plasmada en els reportatges a través d'un gran equip de professionals: Almudena Ariza, Magí Baqués, Sara Boldú, Marta Cáceres, Montse Cuní, Carlos Enrique, Cristina Fernández, Toni Mateo, Valeria Milara, Xavier Pedro, Carlos Sans i Ramón Rull que, no obstant això, es mantindrà en tot moment darrere de les càmeres per a deixar tot el protagonisme als ciutadans.

Espectadors còmplices

“Volem que la gent s'oblide que estem ací, i per això no intervindrem en l'escenes” ha afirmat Gemma Soriano, que portarà la batuta de 'Repor'. La directora del nou espai de L'1 ha explicat que buscaran en els carrers “situacions que no podíem imaginar”, unes circumstàncies que retrataran des d'un altre angle: “en ‘Reper' es pot entrevistar un general de Divisió, però mai en el seu despatx. Buscarem un angle que faça als espectadors còmplices de la situació” ha afegit Soriano.

En este sentit s'ha expressat també Almudena Ariza, la coneguda periodista de TVE que forma part de l'equip del programa: “Treballem amb un equip lleuger que permet l'espontaneïtat de la gent. No volem entrevistar al màxim responsable de la lluita contra el narcotràfic, sinó al policia que porta 20 anys vigilant les fronteres”. 'Reper' va a “donar veu a la gent que habitualment no ix en televisió” ha conclòs Ariza.

La directora de TVE a Catalunya, Montse Abbad, ha afirmat que “el centre de TVE en Sant Cugat” -que produïx este espai- “col·labora cada vegada més en la programació informativa. Farem una televisió moderna, pròxima i per a tots”.

"Un programa més pròxim a l'espectador"

'Repor', el nou programa de reportatges amb la firma dels Servicis Informatius de TVE, vol sorprendre a l'espectador amb una mirada diferent de la realitat quotidiana en què els ciutadans i el seu entorn, les seues circumstàncies i els seus problemes són els verdaders protagonistes.

Amb un estil àgil i directe, en el que els reporters són testimonis muts de les històries, l'espai aspira a oferir els perquès i les circumstàncies de les històries que es mostren, de manera que l'espectador tinga elements per a la reflexió, la crítica i la denúncia.

El nou espai, realitzat en el centre de producció de Sant Cugat, apostarà per la naturalitat per a abordar els continguts dels reportatges, els temes socials dels quals, de denúncia o testimoni de la vida quotidiana seran retratats amb rigor, compromís i voluntat de servici.

Dos reportatges cada setmana

'Repor' inicia el seu camí, este dimarts dimarts 4 de desembre, amb els reportatges “Pañuelos verdes” i “Un tesoro en la basura”, dos documents que retraten les mares que lluiten contra la droga en el Camp de Gibraltar i la vida de Aurora Paredes, una ciutadana de Barcelona que ajuda a persones “sense sostre”.

Però els millors reportatges de 'Repor', segons la seua directora, "estan per arribar". La televisió pública “està per a establir ponts amb els ciutadans, i per això, la web del programa, està completament oberta a la participació de la gent” ha afirmat Soriano.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele